ABN AMRO MeesPierson

PAG zal in verenigingsjaar 2019 l 2020 samenwerken met ABN AMRO MeesPierson. Ben je geïnteresseerd om hieraan deel te nemen neem dan contact op met de coördinator extern via extern@svperikles.nl

ABN AMRO MeesPierson – Veranderen om te blijven bestaan

De omgeving waarin ABN AMRO MeesPierson actief is verandert met hoge snelheid en toenemend tempo. Banken die willen meekomen – en zeker zij die voorop willen lopen – moeten alle zeilen bijzetten om in te spelen op de wensen en eisen van de klant van de toekomst.

Nieuwe technologie en wet- en regelgeving zijn in onze analyse de twee voornaamste factoren die verandering stuwen. Regelgeving vergemakkelijkt de toetreding van nieuwe spelers in de bancaire sector en deze partijen zijn door nieuwe technologie in staat om het verdienmodel van banken te ontwrichten. Naast deze twee trends spelen sociale-, economische-, milieuontwikkelingen een belangrijke rol. Verder verandert het verwachtingspatroon van onze klanten nu zij digitaal altijd en overal in contact kunnen staan met ABN AMRO MeesPierson.

Specifiek voor ABN AMRO MeesPierson

ABN AMRO MeesPierson zet aankomende jaren intensief in op een verdere digitalisering van haar dienstverlening, bijvoorbeeld door Beeldbankieren, en verduurzaming van haar beleggingsportefeuille. We willen koploper zijn in het financieren van sustainability in de wereld. We zijn aardig op weg, maar we moeten ons constant opnieuw uitvinden. Dat vraagt veel van onze organisatie en van onze klanten.

Wat doet ABN AMRO MeesPierson?

ABN Amro MeesPierson is als onderdeel van ABN AMRO verantwoordelijk voor vermogende klanten met een besteedbaar vermogen van € 500.000. Als klant van ABN AMRO MeesPierson krijgt je een eigen private banker aan wie je advies kunt vragen en ideeën kunt toetsen. En als een klant specifieke wensen heeft, staat er een eigen team van specialisten klaar. Expertises bijvoorbeeld gericht op vermogensbeheer o.a. duurzaam beleggen, hypotheken, nalatenschap of schenken.

Universiteit Utrecht – onderwerpen voor onderzoek

Er zijn tal van onderzoeksrichtingen waar uit gekozen kan worden, bijvoorbeeld:

 • Changemanagement (implementatie & veranderbereidheid)
 • Communicatie
 • Imago-onderzoek
 • Veranderbereidheid interne organisatie
 • Procesoptimalisatie
 • Vrouwen aan de top
 • Vertaling van strategie naar praktijk
 • Digitalisering
 • Sustainability
 • Leadership
 • Kloof tussen kantoren en hoofdkantoor

Een onderzoek/ onderzoeksvraag formuleren we samen! Er zijn in ieder geval veel onderwerpen waaruit gekozen kan worden.

Onderzoek doen bij ABN AMRO MeesPierson betekent dat je meekijkt met de werkzaamheden van de bankers, managers, consultants van alle disciplines. Hierdoor krijg je een goed beeld van alle dimensies van werken bij ABN AMRO. Je ook een aantal cursussen krijgt aangeboden, gericht op de skills van een consultant (bijvoorbeeld: Resultaatgericht werken, PowerPoint, Gesprekstechnieken, presentatievaardigheden). Je presenteert je onderzoeksresultaten en advies uiteindelijk aan de CEO van de Private Bank. Tijdens het onderzoek werk je samen met Johan Pannekoek, oud USBO en nu Hoofd Digitalisering & Operations bij de Private Bank.