Commissies, werkgroepen en raden

Commissies

Studievereniging Perikles zorgt ervoor dat gedurende het hele studiejaar leuke en afwisselende activiteiten georganiseerd worden. De meeste activiteiten worden door een commissie of werkgroep georganiseerd. Wil jij jezelf uitdagen en meer uit je studietijd halen? Wil je (oudere) studiegenoten leren kennen en een leuke tijd hebben waarbij gezelligheid centraal staat? Word dan actief bij Perikles! Met alle commissies en werkgroepen die Perikles rijk is, zit er altijd wel een commissie of werkgroep tussen die perfect aansluit bij wat jij leuk vindt.
Rechts vind je alle commissies en werkgroepen die Perikles heeft. Elk Perikleslid mag in principe in één commissie plaatsnemen per jaar (sommige commissies lopen korter, waardoor het mogelijk is om twee commissies in een jaar te doen). Als je na het lezen van deze stukjes nog vragen hebt, dan ben je natuurlijk altijd van harte welkom op onze bestuurskamer! Wil je weten welke activiteiten er op korte termijn aankomen? Kijk dan in de agenda!

Activiteitencommissie Educatief

De Activiteitencommissie Educatief (ACE) organiseert zoals de naam al doet vermoeden educatieve activiteiten voor de leden van Perikles. Hierbij kun je denken aan een lezing of een workshop, maar wij proberen ook activiteiten te organiseren waarbij we op een creatieve manier omgaan met het educatieve aspect. Zo is afgelopen jaar een rondleiding bij de Nederlandsche Bank georganiseerd en hebben we een theatervoorstelling over democatie bezocht. Kortom: voor een leerzame en leuke activiteit ben je bij ons aan het goede adres, dus we zien je graag bij de ACE verschijnen! De commissie wordt dit jaar gevormd door  Thomas Bijl, Josephine Wijngaard, Nina Breedveld, Juliëtte Zuidervliet, Vincent Tijseling, Sverre Kelderman en Linda Turkesteen en vanuit het bestuur gecoördineerd door Alysa Eijkelenboom.

Heb je een vraag aan de ACE? Mail dan naar ace@svperikles.nl.

Activiteitencommissie Ontspannend

Dit is de Activiteitencommissie Ontspannend (ACO)!

Dit jaar zullen wij prachtige activiteiten organiseren die je hersenen zullen doen ontspannen, want dat is ook belangrijk. Wij zullen ons volledig inzetten om interessante, maar ook gewoon leuke activiteiten te organiseren waar jullie Periklessers van kunnen genieten. We hopen jullie allemaal te zien aankomend jaar en kunnen niet wachten om te beginnen!
De ACO I bestaat dit jaar uit Tijmen Planting, Merel Schoenfeld, Twan van der Sloot, Janna van der Lee en Pablo Cornelissen. Coördinatie wordt gedaan door Luna Kuijper.
Heb je een vraag aan de ACO I? Mail dan naar aco@svperikles.nl.

Activiteitencommissie Sport

De Activiteitencommissie Sport organiseert het activiteitenaanbod op het sportieve vlak. De ACS organiseert zowel actieve activiteiten, zoals clinics en sporttoernooien als inhoudelijke activiteiten zoals en werkbezoeken over sportonderwerpen. Hoogtepunt van het ACS-jaar is de organisatie van de Batavierenrace, waar elk jaar weer een grote groep Periklessers aan deelneemt.
De ACS bestaat dit jaar uit de volgende Periklessers:
Pien Kuiper, Mitch Opperhuizen, Pelle Bronkhorst, Maud Temmen en Luca Hegeman. Vanuit het bestuur wordt deze commissie gecoördineerd door Sophie Moens.
Heb je een vraag aan de ACS? Mail dan naar acs@svperikles.nl.

Almanakcommissie

De almanakcommissie maakt van het afgelopen verenigingsjaar een jaarboek. Daarin zijn veel foto’s en verslag van activiteiten terug te vinden. Ook staan er interviews met de commissies en bestuur in de Almanak. Het thema van de Almanak is dit jaar ‘Van de kaart’.
De commissie bestaat uit: Koen Steenks, Emma Agricola, Roos van Wijhe, Janneke Jansink, Dirk Tippe en Mik Collet. Sophie Moens is de coördinator vanuit het bestuur.

Carrièrecommissie

De Carrièrecommissie organiseert diverse, op de arbeidsmarkt gerichte, activiteiten. De activiteiten omvatten alle invalshoeken van B&O en zijn vooral gericht op bachelor 3- en masterstudenten.
De Carrièrecommissie organiseert elk jaar op de arbeidsmarkt gerichte activiteiten voor studenten die zich willen oriënteren op hun toekomstige carrière. Deze activiteiten bieden studenten de kans op een laagdrempelige manier kennis te maken met verschillende interessante werkgevers. Daarnaast zijn de activiteiten van de Carrièrecommissie interessant voor het leggen van contacten voor een afstudeerscriptie, stage of traineeship via bijvoorbeeld het bedrijvendiner.
De Carrièrecommissie bestaat uit Roos Hofstra, Nienke Landman, Sander Legen, Renée van den Berge, Sophie Derksen en Amber Barneveld. Marieke Pechtold begeleidt vanuit het bestuur deze commissie.
Heb jij een vraag aan de Carrièrecommissie? Mail dan naar cc@svperikles.nl!

Eerstejaarscommissie

De Eerstejaarscommissie organiseert de jaarlijkse ouderdag voor de ouders van de eerstejaarsstudenten van B&O. De ouderdag vindt dit jaar plaats op 20 maart 2019. Ouders kunnen zelf aan den lijve ondervinden hoe het is om op USBO te studeren. De interactieve colleges, interessante werkgroepen en levendige discussies komen allemaal aan bod tijdens deze dag. Verder organiseert de Eerstejaarscommissie een activiteit tijdens de maandborrel in april en zullen zij aan het begin van het volgende collegejaar nog een activiteit organiseren.

Deze commissie bestaat uit Merel Schoenfeld, Mart van Roon, Erik Boogert en Ivo Scholte en wordt begeleid door Robbert Hoogeveen.

Heb je een vraag aan de Eerstejaarscommissie? Stuur dan een mail naar ejc@svperikles.nl.

Feestcommissie

De Feestcommissie is de oudste commissie van Perikles, vanaf het moment dat Perikles werd opgericht is er al een Feestcommissie. De Feestcommissie organiseert door het hele jaar heen themafeesten, voorbeelden hiervan zijn het Who’s your Hero-feest, het astronomische lustrumfeest en het USA-feest.
De commissie bestaat uit: Lisa Smit, Peter van Schaik, Natanja Sijnstra, Thom Ponssen, Bibi Bus, Jochem Veltman en Sjoerd van Dijk.  De commissie wordt dit jaar begeleid vanuit het bestuur door Alysa Eijkelenboom.
Heb je een vraag aan de Feestcommissie? Mail dan naar feco@svperikles.nl.

Introductiecommissie

De Introductiecommissie verzorgt binnen Perikles het introductiekamp waar alle nieuwe eerstejaars van de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap naartoe kunnen gaan. Dit weekend draait om kennismaking op een leuke en ontspannen manier. Met veel plezier verzint de IC ieder jaar weer de meest creatieve kennismakingspellen, activiteiten en natuurlijk feesten voor ‘onze’ eerstejaars.
De Introductiecommissie bestaat dit jaar uit: Roel Janssens, Thom Hoogland, Kim de Smet, Parmis Shirjahani, Anne van der Graaf, Diederik Schmetz, Simon Holl en Fleur Stalenhoef.  De commissie wordt dit jaar begeleid vanuit het bestuur door Luna Kuijper.
Heb je een vraag aan de Introductiecommissie? Mail dan naar intro@svperikles.nl.

Perceptie  Redactie

De Perceptie is het magazine van Perikles, dat vier keer in het jaar uitkomt. De redactie werkt elke keer weer aan een nieuwe afwisselende editie, met actuele discussies, interviews, verslagen van activiteiten, columns en andere voor B&O-studenten interessante stukken.
Dit jaar bestaat de redactie uit de volgende Periklessers: Marcel Brons, Thom van den Berg, Rosanne Timmer, Jean-Paul Kastrop, Julia Egeter en Thijs Baaij. Alysa Eijkelenboom is de coördinator vanuit het bestuur.
Heb je een vraag aan de Perceptieredactie? Mail dan naar perceptie@svperikles.nl.

Research Projectcommissie

Het Research Project
Het Research Project is een uniek project waarbij twintig studenten uit het derde jaar of hoger als deelnemers meegaan naar een ander continent om onderzoek uit te voeren. Zij worden hierbij begeleid door docenten van USBO en werken samen met een lokale partneruniversiteit. Ook lokale en internationale maatschappelijke partners maken deel uit van dit bijzondere project.

De commissie
Zeven studenten houden zich ruim anderhalf jaar bezig met de organisatie van het Research Project. De commissie kiest de bestemming, selecteert de deelnemers, organiseert de voorbereiding, zet een onderwijsprogramma in elkaar, regelt alles in het land zelf, organiseert een afsluitend symposium en is verantwoordelijk voor de publicatie van de artikelen.
De Research Commissie bestaat uit Maarten van der Wees, Rosanne Bruins Slot, Elsbeth van Weelden, Ruth ten Hove, Yvette Bak, Esmée Bot, Nina Ruijfrok en Xandra Kok. Deze commissie wordt gecoördineerd door Luna Kuijper.

Research Project 2018

Tijdens de zesde editie van het Research Project zal onderzoek gedaan worden naar sustainable cities en hoe duurzame initiatieven in de praktijk worden gebracht. Het onderzoek vindt plaats in Singapore. Tijdens het onderzoek kunnen de deelnemers zich richten op verschillende thema’s waar deze initiatieven betrekking op hebben. Het gaat dan om de thema’s taal en cultuur, onderwijs en opleiding en zorg en welzijn. Meer informatie is te vinden op www.researchprojectsingapore.nl. Als je het leuk vindt om op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkelingen rond het researchproject, houd dan de Facebook pagina in de gaten.

Studiereiscommissie

‘Eventjes een studiereis organiseren’, het is altijd een hele happening maar de Studiereiscomissie gaat elk jaar weer hard aan de slag om wederom een knallende week neer te zetten die vol zit met educatieve, culturele en ontspannende activiteiten! De Studiereiscommissie heeft Perikles ondertussen al op veel bestemmingen binnen en buiten Europa op de kaart gezet. Zo zijn er de afgelopen jaren reizen georganiseerd naar Marokko, Rusland, IJsland, Turkije, Hongarije, Servië, Scandinavië en Griekenland.
De Studiereiscommissie 2018|2019 bestaat dit jaar uit:
Jim Lustenhouwer, Luke Klein, Femke Voorwinden, Severien Verbeek, Olivia Frijlink, Thijs Bottema en Javina Bijl. De coördinator vanuit het bestuur is Robbert Hoogeveen.
Heb je een vraag aan de Studiereiscommissie? Mail dan naar stuco@svperikles.nl.

Symposiumcommissie

De Symposiumcommissie organiseert op 10 april 2019 het symposium van Perikles. Dit is altijd een dag vol lezingen en workshops in een bepaald thema met grote sprekers.
Het volgende symposium zal worden neergezet door de volgende commissieleden: Niels Tol, Lotte van den Brink, Jeroen van Velzen, Isa Geerts, Roos Visser, Marije Beekhuizen en Jeftha Hanemaaijer.
Robbert Hoogeveen is coördinator vanuit het bestuur.

De Symposiumcommissie is te benaderen via symco@svperikles.nl.

Weekendje Wegcommissie

De Weekendje Wegcommissie (WWC) organiseert elk jaar twee weekendjes weg, één naar het buitenland en één in het mooie Nederland. De commissie organiseert allerlei ontspannende maar ook inhoudelijke activiteiten gedurende het weekend.
De WWC bestaat dit jaar uit de volgende Periklessers: Merbel Slothouwer, Max van Hooft, Jobien Oechies, Daniël van Brussel, Wietske Holster, Koos Zuilhof en Emma van de Veen.  Vanuit het bestuur is Marieke Pechtold de coördinator.
Heb jij een vraag aan de WWC? Mail dan naar wwc@svperikles.nl.

I

Top
X