Roel Janssens & de Vuelta

Lieve Periklessers,

Deze blog is iets anders dan jullie gewend zijn. Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt aan de foto, gaat dit blog niet over studeren in een ver buitenland, maar over stage lopen in mijn eigen stad!

Tijdens mijn tweede jaar was ik overdonderd door alle keuzes die er waren. Een bestuursjaar, stage, minor of naar het buitenland. Na lang nadenken besloot ik om vol in te zetten op een stage! Dit leek me niet alleen heel leuk, maar ook leerzaam en ik merkte dat ik ook wel een beetje klaar was met studeren! Begin juli was het hoge woord er dan eindelijk uit, ik ging daadwerkelijk een jaar lang stagelopen!

Ik loop een jaar lang stage bij de projectorganisatie La Vuelta Holanda. Deze organisatie is verantwoordelijk voor het organiseren van de eerste drie etappes van de Vuelta in Utrecht, Breda en ‘s-Hertogenbosch (de Spaanse versie van de Tour de France). Als stagiair werk ik, samen met een collega, voor het team dat verantwoordelijk is voor het Activatieprogramma. Met dit team proberen we ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk evenementen georganiseerd worden in de aanloop naar de start van de Vuelta in midden augustus.

Dit betekent met hele diverse organisatoren in gesprek gaan over de mogelijkheden, wat ik echt superleuk vind! Daarnaast ben ik bezig met de opzet van een lespakket voor basis- en middelbare scholen om hen aan de hand van bestaande vakken kennis te laten maken met alles wat er bij de Vuelta komt kijken. Verderzet ik samen met mijn collega de selectieprocedure op voor de verdeling van ons geld en de verwerking van alle ingediende plannen en maak ik af en toe notulen van vergaderingen.

Stagelopen is echt de beste keuze die ik had kunnen maken! Ik heb in de afgelopen twee maanden al superveel geleerd, ook over mezelf. Ik ben nog gedisciplineerder en meer gestructureerd geworden en leef in een heel burgerlijk ritme. Deze ervaringen neem ik mee in de komende jaren, maar af en toe mis ik het studeren wel!

Stagelopen is echter niet heel makkelijk om te regelen. Je kan alleen 15 ECTS krijgen en moet minstens 400 uur stagelopen, maar ook voor 12 maanden lang (bijna) fulltime, wat ik doe, krijg je maar 15 ECTS. Daarnaast faciliteert USBO je ook maar een half jaar met een stagebegeleider, maar ondanks dit alles is stagelopen het meer dan waard!

Ik zou nog enorm veel kunnen schrijven over stagelopen en al mijn ervaringen, maar daar is helaas geen ruimte voor! Als je meer wilt weten over mijn overwegingen, hoe het is om stage te lopen of hoe om te gaan met wel of niet uitlopen kan je me altijd mailen op r.j.janssens2@students.uu.nl of een appje sturen!

Daarnaast ben ik op het moment van schrijven nog bezig om een tijdje mijn bezigheden te vloggen, hier volgt nog een linkje van!

Groetjes, gewoon vanuit Utrecht!

Roel