Linda Turkesteen bij Defensie

Lieve Periklessers,

Overvliegende gevechtshelikopters, voorbijrijdende rupsvoertuigen en Defensiecommercials op televisie, al jaren heb ik interesse in Defensie maar zag ik het als een ver van mijn bed show. Totdat ik besloot om stage te gaan lopen en uiteindelijk voor een stage bij de Koninklijke Luchtmacht koos!

USBO bevalt mij super goed, maar ik was soms het studeren wel een beetje zat en wilde graag praktijkervaring opdoen. Vandaar dat ik er voor koos om in mijn keuzeruimte stage te gaan lopen. Ik wilde graag twee periodes full time stage lopen. Hiervoor krijg je 15 ECTS, ik heb er voor gekozen om in het tweede studiejaar 15 ECTS extra te halen zodat ik in het derde jaar ruimte had voor een stage.

Nu vraag je je misschien af hoe ik bij de Koninklijke Luchtmacht terecht gekomen ben. Ik heb gereageerd op een stagevacature via WerkenbijDefensie.nl Hierdoor heb ik uiteindelijk een stageplek vond bij het Hoofdkwartier van de Koninklijke Luchtmacht in Breda. Ik loop stage op een afdeling die zich bezighoudt met de opleidingen van de luchtmacht. Voor mijn stageopdracht draai ik mee met een project omtrent veiligheid in opleidingen. Hiervoor heb ik een stuk geschreven aan de hand van verschillende interviews.

Stagelopen is best een spannende sprong in het diepe, alles is nieuw en je weet niet wat je te wachten staat. Ik zal het jullie zeker aanraden omdat ik het als heel leerzaam en waardevol heb ervaren! Stagelopen is totaal anders dan studeren en je ontwikkelt je dan ook op een andere manier. Persoonlijk ervaar ik de begeleiding vanuit zowel de stageorganisatie als USBO erg fijn! Er zijn dingen die je zelf moet uitvogelen, wat erg leerzaam is, maar je kan ook altijd aan de bel trekken en om hulp vragen.

Ook heb ik geleerd dat je als B&O student goed terecht kan bij Defensie. Je hoeft niet in uniform door de modder te rollen, Defensie kent ook vele mooie burgervacatures. Je laten omscholen tot militair is natuurlijk wel een optie!

Mocht je vragen hebben over mijn ervaringen met stage lopen, het regelen van een stage of iets anders mag je me altijd mailen: k.p.turkesteen@students.uu.nl

Succes met het kiezen van de invulling voor je keuzeruimte!

Groetjes Linda