Terri in L.A.

Lieve Periklessers,

Het moment dat ik het vliegtuig uit stapte, werden mijn verwachtingen vervuld. Los Angeles voelt daadwerkelijk aan als één grote filmset. Straten worden afgezet voor filmopnames, vrienden gaan naar premières met beroemdheden en influencersstaan op elke hoek van de straat foto’s te maken. Als je denkt dat de Amerikaanse stereotypes overdreven zijn, heb je het fout.

Zelf wist ik altijd al dat ik tijdens mijn keuzeruimte in het buitenland wilde studeren. Het scheelde dat ik geen overweging hoefde te maken tussen minor, stage en buitenland. Iedereen raadde mij aan om op te schrijven wat ik eruit wilde halen. Voor mij was dit mijn academisch Engels verbeteren en onderwijs van hoog niveau volgen, het liefste in de zon. The University of California voldeed aan alle drie de eisen. De keuze was gemaakt!

De selectieprocedure was alleen iets ingewikkelder dan andere bij andere bestemmingen. Eerst meld je je aan voor The University of California bij de UU, vervolgens ga je een selectieprocedure door voor de negen campussen van The University of California. Hiervoor maak je een dossier waarbij je jezelf aantrekkelijk maakt voor een campus om te kiezen. Mijn eerste keuze was Los Angeles, de most applied-to universiteit van de VS. Door de strenge selectie ging ik er eigenlijk al vanuit dat ik bij mijn tweede keuze zou belanden, San Diego. Gelukkig kreeg ik in april dan toch bericht dat ik naar UCLA mocht!

Helaas is het niet alleen maar fun in the sun. Studeren in de VS brengt ongelooflijk veel papierwerk met zich mee: het visum aanvragen, langsgaan bij het consulaat, op afstand een verblijfplaats zoeken. Daarnaast is het ook niet de goedkoopste bestemming. Zo is er meerdere keren naar een solvabiliteitsverklaring gevraagd.

Gelukkig is dit werk vooraf het nu al meer dan waard. Ik volg hier drie vakken: Sociology of Mass Media, Late Modern Political Theoryen Political Parties and Interest Groups. De lessen zijn interessant, de campus is prachtig en de studenten zijn allemaal gemotiveerd.

Ik zou een heel boekwerk kunnen schrijven over alles hier, maar daar is geen ruimte voor. Als je meer wil weten over bijvoorbeeld mijn overwegingen of de universiteit zelf (of de feestjes 😉) kun je mij altijd mailen op t.t.e.vandervelden@students.uu.nl!

Groetjes vanuit het zonnige LA,

Terri