Sportbeleid en Sportmanagement – Anne Geurts

Mijn naam is Anne Geurts en ik volg de master sportbeleid sportmanagement. Van belang in mijn keuze proces was het aanbod van de USBO. Juist het duale en tweejarige karakter van de master waren pluspunten voor mij. Zo loop je 2 jaarlang parttime stage bij een sportorganisatie (zoals bond, NOC*NSF, Ngo’s etc.), hierdoor leer je de organisatie goed kennen en krijg je al snel verantwoordelijkheden. Je draait echt mee in het bedrijf! Naast dat dit goed is voor je ontwikkeling, ontdek je wat voor werk gerelateerde activiteiten bij jou passen (en welke totaal niet). Ook bouw je direct een netwerk op om mee te starten wanneer je de master hebt afgerond. De overige 2 dagen van de week volg je colleges die redelijk goed toepasbaar zijn in je stage. Zo volgde ik in blok twee van het eerste jaar het vak  ‘managen van diversiteit in sport’. De aangeboden kennis en literatuur heb ik direct kunnen toepassen door een diversiteitscommissie in mijn bond op te richten, als secretaris van de commissie aan de slag te gaan en de beleidsrichting in samenspraak met mijn collega’s te bepalen.

Binnen de master vind ik het erg prettig dat er per jaar slechts 25 studenten starten, hierdoor kan je iedereen goed leren kennen en heb je persoonlijk contact met je professors. In de jaren zonder pandemie blijken de verschillende jaarlagen ook regelmatig met elkaar een drankje te doen op ledig-erf. In dit interessante jaar hebben we dit zelf in kleine groepjes kunnen doen. De gedeelde interesse in sport schept meteen een band. Na afloop van mijn master zou ik graag op de korte termijn nog een jaar naar het buitenland gaan om daar in een sportorganisatie op het gebied van bestuur en organisatie te gaan werken. Zo hoop ik een stage dan wel baan te vinden bij een sportbond in een Engelstalig land, zodat dit nuttig is voor mijn CV maar ik ook een nieuwe omgeving kan leren kennen. Eenmaal terug in Nederland en een aantal jaar later beoog ik een bestuurskundige functie na te streven of juist als manager/coördinator van projecten in de sport aan de slag te gaan.