Rosalie in Florida

Het is inmiddels alweer 2 maanden geleden dat ik het oude vertrouwde Utrecht verliet om de American Dream te gaan beleven. Door samen te wonen met 3 Amerikanen maak ik tijdelijk de échte American lifestyle mee: eens in de week boodschappen doen, meerdere keren per week eten bestellen, The Greek Life: fraternities en sororities, fastfoodketens op iedere hoek en niet te vergeten de gigantische UF Campus waar ik mij 4x per week op begeef.

De lessen hier zijn redelijk hetzelfde als op de USBO, twee keer per week hoorcollege en een keer per week leergroep. Een groot verschil is wel dat ik hier 4 vakken tegelijk volg een half jaar lang, er zijn dus geen 2 periodes. Waar ik altijd al vond dat USBO studenten over gemotiveerd waren, zijn de Amerikanen zeker 3x zo erg. Een extra paper schrijven voor 2 extra credits? Een Amerikaan zou er geen twee keer over nadenken.

Gelukkig is het niveau van de vakken niet erg hoog en blijft er genoeg tijd over om leuke dingen te doen. Het is nu eind halverwege oktober en nog steeds zo’n 30 graden, hiermee bewijst Florida maar weer eens waarom het ook wel The Sunshine State wordt genoemd. Mijn huisgenoot heeft me meegenomen naar haar familie in Miami en laat me alle mooie stranden en meren van Florida zien.

Ik voel me hier helemaal op mijn plek en zou er het liefst nog een halfjaar achteraan plakken. Alle zorgen die ik voor mijn vertrek had, waren binnen 2 weken verdwenen. Volgende week ben ik jarig en waar mijn moeder zich nog afvroeg of ik wel genoeg vrienden had om een feestje te kunnen geven, kan ik tot mijn grote genoegen en verbazing mededelen dat ik inmiddels genoeg vrienden heb gemaakt om een goed feest te kunnen geven. Ook mensen om tripjes mee te maken vind je echt binnen no time! Geen reden tot paniek dus.

Ook al voel ik me hier helemaal thuis, ik kijk er toch wel weer naar uit om over 3 maanden een dansje in de Tivoli te kunnen doen en daarna te kunnen afsluiten met kaastengels bij ’t Hoekje.