Jeanice in Californië

Living the California dream

University of California, Santa Barbara

Een half jaar het vertrouwde kikkerlandje verlaten om the California dream te beleven, is een onvergetelijke ervaring. De studenten bubble waarin ik nu leef is zonder twijfel het perfecte voorbeeld van de California lifestyle: een dorpje naast campus, aan de oceaan, vól met studenten, bijna allemaal een eigen auto, feestjes in strandhuizen met uitzicht op prachtige rotswanden aan het water, palmbomen, the Greek sororities and fraternities, allerlei fastfood ketens, en ga zo maar door. Ja, dit bestaat echt.

Door samen te wonen met Amerikaanse studenten, beleef ik tijdelijk het echte Amerikaanse leven. Ondanks bepaalde verschillen in levensstijl en gewoonten, voel ik me helemaal thuis. Waar ik in het begin nog in paniek was toen ik in de supermarkt stond en voor twee weken eten moest inslaan, loop ik nu doelbewust met m’n lijstje door de schappen. Het verbaasde me dat iedereen hier alleen voor zichzelf kookt en eet, de voorbereiding niet te lang mag duren, bijna alles in de vriezer en daarna in de magnetron kan, en ze een paar keer per week eten halen of bestellen. Op dit punt vond ik dat ze wel wat van de Nederlandse cultuur moesten leren en nu hebben we elke week een family dinner en koken we om de beurt.

Studeren op campus is een weer een andere unieke ervaring. Santa Barbara heeft een prachtige campus aan het strand met fietspaden en zelfs fietsrotondes om van de ene kant naar de andere te komen. De vakken die ik volg zijn erg interessant en juíst het studeren geeft me het gevoel dat ik hier leef in plaats van op vakantie ben. Maar wees niet bang, naast deze leerzame ervaring is er nog genoeg tijd om leuke dingen te doen!

California, ofwel the Golden State, heeft deze bijnaam zeker verdiend door de indrukwekkende en vooral diverse natuur, maar ook door de gave steden en het mooie weer. M’n huigenoten hebben me meegenomen naar hun familie en vrienden en andere leuke plekken en hiernaast heb ik nog genoeg tijd om met andere vriendinnen tripjes te maken of lekker een weekendje thuis te blijven.

Ik kan echt zeggen dat ik the California dream aan het meemaken ben en ik had het niet willen missen! Deze ervaring geeft me een bredere kijk op de wereld, nieuwe vrienden, en vooral veel positieve energie! Je zou bijna denken dat ik niet meer naar huis wil, maar ik realiseer me ook dat Nederland echt m’n thuis is en ik zie er weer naar uit om m’n familie te zien en met m’n vriendinnen een drankje te doen op het terras bij de Poort!