Vacature: Student-assistent ter ondersteuning van USBO adviesproject ‘de toekomst van HR’

In opdracht van het A&O fonds Gemeenten gaan Jasmijn van Harten en Eva Knies een onderzoek uitvoeren naar de toekomst van HR. De sector staat voor grote maatschappelijke uitdagingen op verschillende domeinen (zoals woningbouw, sociaal domein, zorg, klimaat en leefbaarheid) die vragen om opgavegericht werken, wat directe implicaties heeft voor leiderschap en Human Resource Management. Het A&O fonds Gemeenten constateert dat de HR-functie in Nederlandse gemeenten onvoldoende is toegerust op deze uitdagingen en vraagt USBO advies om een onderzoek waaruit de ontwikkelopgave duidelijk wordt.

Het onderzoek zal grotendeels een vragenlijstonderzoek onder verschillende stakeholders in gemeenten zijn (HR-afdeling, hoger en midden management, medewerkers). Er is ook een klein kwalitatief onderzoeksdeel voorzien waarin we focusgroepen met stakeholders organiseren. Verder is er periodiek contact met de opdrachtgever en een begeleidingscommissie.

Voor dit project zijn we op zoek naar een student-assistent met ervaring en affiniteit met het thema/sector en met kwantitatief onderzoek. De student moet vakken hebben gevolgd over statistiek en kwantitatief onderzoek. In totaal zijn er 17 werkdagen begroot voor de student-assistent gedurende een periode van +/- 8 maanden (november-juni). Dat betekent dus gemiddeld genomen een betaalde job (uurloon ca. 15 euro bruto per uur, zie CAO Nederlandse Universiteiten) voor ca. een halve dag per week (met soms weken waarin je wat meer doet en andere weken waarin je weinig tot geen werk hebt aan dit project). Als student-assistent kun je in bijna alle projectwerkzaamheden participeren en help je bijvoorbeeld met het ontwikkelen en uitzetten van een vragenlijst, je analyseert data in SPSS, je helpt in het opstellen van een topiclist en het uitvoeren van focusgroepen en je mag mee naar de opdrachtgever en begeleidingscommissie. We stemmen samen met de student-assistent af wat de precieze taken en verantwoordelijkheden zijn zodat dit zo goed mogelijk past bij de persoon en persoonlijke wensen en mogelijkheden. Al met al biedt dit project je de mogelijkheid om je onderzoekservaring uit te breiden en een adviesproject mee te maken.

Heb je interesse in deze positie? Laat het Jasmijn weten via e.j.vanharten1@uu.nl, ook als je specifieke vragen hebt. We kunnen je meer informatie toesturen over het project zodat jij daarna een gerichte sollicitatie kunt insturen (korte motivatiebrief + CV).

Groet, mede namens Eva

Jasmijn