Vacature: Stagiair(e) Beleid en Onderzoek

Wil jij bijdragen aan een beter ecosysteem voor sociale ondernemingen? Denk jij graag na over de verhouding tussen overheid, burger en markt? Ben jij geïnteresseerd in economie en politiek? Dan is Social Enterprise NL op zoek naar jou!

Wat doet Social Enterprise NL?
Social Enterprise NL is aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers in Nederland. Samen met meer dan 400 sociale ondernemingen werken we aan de social enterprise sector. Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Het doel is maatschappelijke meerwaarde creëren: impact first! Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als Tony’s ChocolonelyOmapostHappy TostiCycloon en Seepje.

Team Beleid en Onderzoek richt zich op het verbeteren van de samenwerking tussen overheden en sociaal ondernemers.  Wij brengen de voorbeeldpositie van sociaal ondernemers onder de aandacht bij de overheid: politici en ambtenaren bij het Rijk, de provincie en gemeenten. Een van de doelen die we nastreven is dat de grootste 40 gemeenten in Nederland beleid opstellen waarin zij het belang van sociaal ondernemerschap erkennen en dit verder stimuleren.

Teamwaarden
> Een organisatie die maatschappelijk gedreven is: We gaan gemotiveerd naar werk en dragen bij aan een zinvol doel
> Een organisatie die een veilige omgeving biedt: We creëren een sfeer waarin iedereen zich vrij voelt om ideeën te delen, hulp durft te vragen en geven, en nieuwe dingen durft te proberen.
> Een transparante organisatie: We zijn transparant in wat we doen en communiceren daar duidelijk intern en extern over.
> Een positieve lerende organisatie: We werken actief aan onze eigen ontwikkeling, die van anderen en van het team.
> Een organisatie waar plezier centraal staat!

Inclusiviteit 
We streven ernaar alle sollicitaties gelijkwaardig te behandelen en we kijken verder dan opleidingsniveau. Wij geloven als organisatie in de waarde en het respecteren van verschillen tussen en wij vinden dat iedereen de ruimte moet krijgen om zichzelf te zijn. Social Enterprise NL timmert daarom hard aan de weg om een inclusieve organisatie te worden. We omarmen verschillende perspectieven. Een organisatie functioneert hierdoor het best. Iedereen is anders. Omdat we een groot belang hechten aan diversiteit, nodigen we ook expliciet mensen met een bi-culturele achtergrond uit om te solliciteren.

Wat ga jij doen? 
> Je werkt mee aan grote projecten, zoals de organisatie van het jaarlijkse congres of het programma Omgaan met de Gemeente.
> Je draagt bij aan de lobby richting de overheid. Je helpt bijvoorbeeld in de organisatie van werkbezoeken met politici en je schrijft blogs, bijvoorbeeld over de politiek ambities voor sociaal ondernemerschap tijdens de afgelopen verkiezingen.
> Je krijgt de ruimte voor een eigen onderzoek waarbij je je kan verdiepen in een onderwerp dat je tijdens je stageperiode tegenkomt en jij interessant vindt.
> Je voert inhoudelijke en praktische taken uit.

Wie ben jij?
> De wereld van sociaal ondernemerschap interesseert je en je wilt hier (meer) over leren.
> Je houdt van schrijven, variërend van blogs en artikelen tot een heldere mail.
> Je vindt het leuk om inhoudelijk werk (lezen/schrijven) te combineren met doen (productie van evenementen).
> Je krijgt energie van werken aan grote doelen met een klein team. De ambities zijn groot en liggen niet direct binnen handbereik. Je vindt het leuk om samen concrete tussendoelen op te stellen.

Wat bieden wij jou? 
> Een stage die begint in september 2022 van in principe 5 maanden, voor 4 of 5 dagen per week. In overleg is anders mogelijk.
> Een stagevergoeding van 400 euro per maand voor 5 dagen per week (40 uur). Werk je minder, dan is de vergoeding lager (bij 32 uur bijvoorbeeld 320 euro).
> Een werkplek op ons kantoor in MidWest, een sociale onderneming uit ons netwerk. Gezien de situatie werk je  een aantal dagen vanuit huis en een aantal dagen bij ons op kantoor.
> De mogelijkheid om feestdagen vrij in te vullen.
> Een plek waar je goede begeleiding krijgt en werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Je wordt begeleid door een medewerker van het betreffende team en stelt samen leerdoelen op die je periodiek bespreekt en evalueert.

Wil je bij ons komen werken? 
Stuur dan zo snel mogeijk een mail naar jorien@social-enterprise.nl​​​ met daarin je CV en jouw visie (max. 350 woorden) op de stelling: “Iedere gemeente moet een wethouder voor sociaal ondernemerschap aanstellen”. 

“Stage lopen bij Social Enterprise NL heeft mij laten realiseren dat ik deel uitmaak van een nieuwe beweging die de toekomst van de economie gaat worden. Binnen het team van beleid en onderzoek heb ik veel geleerd over de wereld van sociaal ondernemen en wat de uitdagingen zijn op het gebied van overheidszaken. Ik kijk erg positief terug op de prettige samenwerking met mijn collega’s die mij het gevoel gaven dat ik echt bij het team hoorde en mijn inbreng van waardevol is. Kortom, Social Enterprise NL is een organisatie waar je een leuke stageperiode kunt ervaren en jezelf heel goed kunt ontwikkelen!”

Romal Jalili, Stagiair Beleid en Onderzoek