Vacature stagiair afdeling Legal & Compliance bij Keolis Nederland

Wie zijn wij:

Met ruim 2200 vaste medewerkers verzorgen wij het openbaar vervoer in IJssel-Vecht, Utrecht,Twente en Almere en op de treintrajecten Zutphen-Oldenzaal, Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen.Jaarlijks vervoeren wij 45 miljoen reizigers met 700 bussen en 25 treinen, waarbij wij werken vanuit twee intrinsieke waarden; duidelijk en ondernemend. Wij leveren (on)gewoon openbaar vervoer aan onze reizigers, zodat zij veilig en comfortabel van A naar B reizen. Keolis Nederland is een 100% dochteronderneming van de internationaal opererende mobiliteits onderneming Keolis Group, die met 68.500 medewerkers openbaar vervoer verzorgt in 16landen. Ons hoofdkantoor zit in Deventer, waar vandaan jij samen met de Legal & Compliancemanager zal werken. Uiteraard bestaat er de mogelijkheid tot werken op andere locaties, mocht dit nodig zijn voor de invulling van de opdracht. Bij Keolis Nederland werken we hybride, dus ook thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.Op dit moment hebben wij twee opdrachten beschikbaar bij Keolis. Het is mogelijk om beide opdrachten in één stageperiode uit te voeren, mits de stageperiode daarvoor toereikend is.

Opdracht 1:

Integriteit en betrouwbaarheid:

Integriteit en betrouwbaarheid zijn belangrijk en worden door de maatschappij ook steeds belangrijker gevonden. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de meest recente politieke crises: die gingen alle overintegriteit en betrouwbaarheid. Keolis hecht ook veel waarde aan integriteit en betrouwbaarheid. Om binnen een groot bedrijf te kunnen borgen dat voldaan wordt aan de normen van integriteit en betrouwbaarheid moeten er in de business maatregelen worden genomen. Het is natuurlijk belangrijk dat deze maatregelen voldoen aan wet- en regelgeving. Denk dan bijvoorbeeld aan arbeidsrecht enAVG. En dat de maatregelen ook tegemoet komen aan de wensen van belangrijke stakeholders zoals een buitenlandse aandeelhouder en Nederlandse provincies en gemeentes als onze opdrachtgevers. Kortom, veel aspecten om rekening mee te houden.

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met de opzet en implementatie van een integriteits raamwerk. Dat betekent dat je er voor gaat zorgen dat verschillende aspecten uit de gedragscode onderdeel worden van de dagelijkse praktijk binnen Keolis. Daarvoor moet je met verschillende afdelingen om tafel en moet je steeds checken of in de praktijk integriteit voldoende geborgd is en of de maatregelen wel voldoen aan wet-en regelgeving. En je zorgt er voor dat alle medewerkers ook op de hoogte zijn(en blijven) van de maatregel en die jij samen met de business hebt ingevoerd. Dat kun je onder andere doen door een bericht op het internet te plaatsen, via een online  meeting of door een persoonlijke toelichting in een teamoverleg.

Opdracht 2:

Privacy: verbeteren van inrichting en borgingSinds mei 2018 is (waarschijnlijk) iedereen in Nederland wel bekend met de wetgeving rondom privacy: AVG. Omdat de AVG op heel veel aspecten betrekking heeft en zich uitstrekt over bijna het gehele bedrijf, is er veel werk aan de winkel om steeds AVG-compliant te zijn als organisatie. Dat vraagt niet alleen om een goede in regeling van de wetgeving, maar ook om een goede structuur, zodat we goed in de gaten te kunnen houden of de organisatie ook steeds handelt conform deze wetgeving. Binnen Keolis willen we de inrichting en structuur verbeteren. Daarnaast willen we dat de verschillende afdelingen eenvoudig met de AVG kunnen werken. Daarvoor moeten er op afdelingsniveau instructies worden gemaakt.

Wat ga je doen?

Er moet worden in kaart worden gebracht welke aspecten van de AVG Keolis heel goed op orde heeft en welke aspecten verbeterd kunnen worden. Daarvoor is het nodig dat je op verschillende afdelingen gesprekken voert, op onderzoek uitgaat of de processen ook lopen zoals bedoeld en o f dan wordt voldaan aan de AVG-wetgeving. Deze bevindingen noteer je en die zijn uitgangspunt voor het inzetten van verandering of verbetering. Daarnaast maak je voor de verschillende afdelingen instructies die hen helpen om in hun dagelijkse werkzaamheden te voldoen aan AVG. Dit is een lastige, maar vooral ook heel leerzame klus, omdat je hier de wet moet vertalen naar praktische maatregelen die door een afdeling uit te voeren zijn.

Naar wie zijn wij op zoek:

Ben jij een HBO-recht of HBO Management, economie en recht student en en zit je in de eindfase van

je studie (3e of 4e jaars) of studeer je Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit en zit je in de afrondende fase van je bachelor of ben je bezig met je master? Als je tenminste 16 uur per week beschikbaar bent voor een periode van minimaal zes maanden, of tenminste 24 uur per week als je beide opdrachten wilt combineren, dan ben je van harte welkom om ervaring op te doen op de afdeling Legal & Compliance van een dynamisch OV-bedrijf! Uiteraard zal je begeleiding krijgen van een ervaren Legal& Compliance manager

Voor beide opdrachten gelden dezelfde randvoorwaarden, namelijk: Een juiste begeleiding en ondersteuning en daarnaast een vaste maandelijkse stagevergoeding van € 652,- bruto per maand. De start van de opdrachten zal na de vakantie zijn. We hopen voor die tijd al wel kennis met je te kunnen maken.

Heb je nog vragen na het lezen van deze tekst? Mail dan gerust naar de Legal & Compliance manager Marijke van der Zande via: marijke.vanderzande@keolis.nl

Zie jij jezelf al 1 van deze opdrachten uitvoeren? Reageer dan via: vacatures@keolis.nl. Daarna zullen we snel contact met je opnemen.