Traineeship Onderwijslogistiek OMIX

Wie zijn wij?

Over Omix
Beter Onderwijs, dat is waar Omix voor staat en gaat. Onderwijs is nooit af en vraagt om de continue inzet van alle betrokkenen. Ook kan het onderwijs niet zonder onderwijslogistiek. Dit omvat namelijk alle ondersteunende processen en systemen die het onderwijs mogelijk maken, vanaf het moment van onderwijsontwikkeling tot aan de diplomering. Een zeer divers vakgebied, waarin wordt gewerkt aan de bouwstenen van het onderwijs. Hier zet Omix zich voor in bij onderwijsinstellingen door heel Nederland. Dit doen wij in verschillende rollen vanaf uitvoerende en ondersteunende rollen voor bijvoorbeeld de examencommissie of studentenadministratie, tot aan het maken van strategische plannen voor onderwijsinstellingen op het gebied van planning en roostering.

Over Omix Young Professionals
Bij Omix worden talenten opgeleid tot de onderwijslogistiek medewerkers van de toekomst. De Young Professionals zijn de jonge talenten van Omix. Zij organiseren zich als een netwerk dat individueel aan het werk is aan onderwijslogistiek bij onderwijsinstellingen door het land, maar regelmatig bij elkaar komt en kennis en ervaringen uitwisselt. De lijntjes binnen Omix zijn kort en er is dan ook veel zicht op jou als persoon. Naast de opleidingsdagen die je volgt is er ook altijd begeleiding op persoonlijk vlak. Het team van Omix Young Professionals bestaat uit trainees en Young Professionals die zich verder ontwikkelen in het vakgebied onderwijslogistiek na afronding van het traineeship.

 

Het Traineeship

Traineeship Onderwijslogistiek
Tijdens het eerste jaar van het twee jaar durende traineeship maak je kennis met het begrip “onderwijslogistiek”. Door direct aan de slag te gaan in verschillende uitvoerende rollen en door het volgen van trainingen doorloop je een steile leercurve en ontdek je wat het begrip “onderwijslogistiek” omvat. De rollen die bij deze eerste fase passen zijn bijvoorbeeld roostermaker, inzetplanner of medewerker studentenadministratie. Na deze uitvoerende rollen ontwikkel jij je verder in steeds meer tactische en strategische functies waarbij je de kennis en ervaring die je eerder in het traject hebt opgedaan, kunt inzetten. Dit valt ongeveer samen met de overgang van het eerste naar het tweede jaar van het traineeship.

Omix werkt op opdracht basis, en wordt dus ook erg gestuurd door de ontwikkelingen op onderwijsgebied. Soms zal er in het ene veld meer werk zijn dan het andere. Dit zorgt voor variatie in het soort opdrachten en het soort werk wat er te doen is. Je komt dus in twee jaar op veel verschillende instellingen en afdelingen. Zoals het MBO, HBO, WO, studentenadministratie, roosterbureaus, centrale diensten, specifieke academies of faculteiten.

 • Je werkt zelfstandig aan een opdracht binnen een team of afdeling bij een opdrachtgever. Daarbij word je begeleid en opgeleid door Omix.
 • Je start met het opdoen van kennis en ervaring in de verschillende gebieden van onderwijslogistiek.
 • Je ontwikkelt je in thema’s zoals de planning van onderwijs, de student life cycle en onderwijsontwikkeling. Ook maak je kennis met adviseren, projectmatig werken, verandermanagement en leidinggeven.
 • Je volgt trainingen die speciaal gericht zijn op onderwijslogistiek en de organisatie van het onderwijs.
 • Je werkt fulltime. Daarnaast verwachten we dat je je in je eigen tijd voorbereidt voor de opleidingsdagen.
 • Na het eerste jaar vindt er een evaluatie plaats waarbij in wederzijds overleg wordt bekeken of het programma voortgezet wordt.


Wat kan je vanuit ons verwachten?
Omix biedt jou, naast opdrachten bij verschillende onderwijsinstellingen, trainingen aan in het kader van jouw professionele vaardigheden.

 •  Visieontwikkeling, werkveldverkenning en het ontwikkelen van een netwerk staan hoog in het vaandel.
 • Omix individuele begeleiding naast het standaard programma.
 • Omix biedt een marktconform salaris voor wo-starters;
 • Omix’ers krijgen een laptop en de keuze tussen een leaseauto of een ov-abonnement;
 • Wanneer het nodig is worden hotelovernachtingen vergoed.

Wat verwachten wij van jou?
Je hebt een wo-diploma en bent recent afgestudeerd of hebt al enige werkervaring;

 • Je hebt bij voorkeur naast je studie relevante nevenactiviteiten gedaan;
 • Je hebt een passie voor onderwijs en je wilt bijdragen aan het organiseren en mogelijk maken van het onderwijs;
 • Je bent sociaal en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je bent nieuwsgierig en leergierig, je vindt snel je weg in een nieuwe omgeving;
 • Je hebt een sterk analytisch- en probleemoplossend vermogen en bent pragmatisch;
 • Je bent klantgericht, proactief en flexibel;
 • Het lijkt je leuk om bij opdrachtgevers door het hele land te werken en je bent bereid om (veel) te reizen voor je werk.

 

De sollicitatieprocedure

Solliciteren:
Wanneer je geïnteresseerd bent om het traineeship bij Omix Young professionals te volgen, stuur je jouw cv en een korte motivatiebrief naar ons toe. De sollicitatieprocedure bestaat uit de volgende stappen:

Kennismaken:
Bij een goede match op basis van je brief en cv word je uitgenodigd voor een virtueel kennismakingsgesprek. Dit gesprek zal in het teken staan van elkaar leren kennen en het kijken of je bij het traineeship en Omix past.

De inhoud in:
Tijdens het tweede gesprek wordt er verder doorgegaan op de functie en wie jij bent. Daarnaast zal je ook een assessment maken om een eerste indruk van jouw kwaliteiten te krijgen. Dit gesprek is ook virtueel

Live kennismaken:
Als derde en laatste gesprek ontmoeten we elkaar op ons kantoor in Deventer. Bij dit gesprek zal ook een lid van de directie van Omix aanwezig zijn

Aan de slag:
Wanneer je geschikt bent voor de functie en alle gesprekken goed verlopen zijn, kun je na het bespreken en ondertekenen van de arbeidsvoorwaarden aan de slag als trainee onderwijslogistiek bij Omix Young Professionals.

Het traineeship start, afhankelijk van de ontwikkelingen in het onderwijs, minimaal twee keer per jaar. De startmomenten zijn meestal februari, mei en september. De eerstvolgende startdatum voor het traineeship is februari 2021. De sollicitatiedeadline hiervoor staat op 30 november 2020.

 

Contactgegevens

 • Naam recruiter: Susanne Nieuwland
 • E-mail recruiter: sollicitaties@omix.nl
 • Telefoonnummer recruiter: 0570 56 3555
 • Meer weten: werkenbijomix.nl

https://www.youtube.com/watch?v=WbhqmL96WDw&feature=emb_title