Symposium

HoofdsprekersWorkshopsPartnersInschrijven

Op 1 april 2020 vanaf 13:00u organiseert studievereniging Perikles haar jaarlijkse educatieve symposium. Het thema van het symposium is ‘De toekomst: een sprint vooruit?’. Tijdens het symposium zijn er diverse lezingen en workshops van experts binnen verschillende vakgebieden . Daarnaast wordt het symposium afgesloten met een diner. Het symposium start om 13:00u, USBO geeft je onderwijsvrij. Alle leden van Perikles kunnen zich voor dit symposium aanmelden onderaan deze pagina. Deelname kost slechts €6,- en is inclusief alle lezingen, je workshops en een diner. Vragen, mail naar symco@svperikles.nl

Hoofdsprekers

Peter van der Wel

De eerste hoofdspreker is Peter van der Wel! Hij is futuroloog, econoom en trendwatcher en hij zal jullie meenemen op een reis naar de toekomst. Om jullie alvast een voorproefje te geven van zijn keynote, heeft Peter een podcast ontwikkeld die vanaf nu voor iedereen te beluisteren is via de volgende link!

Hans Spigt

De tweede hoofdspreker is niemand minder dan dé voorzitter van Jeugdzorg Nederland: Hans Spigt! Hans is voormalig wethouder van de gemeenten Utrecht, oud-bestuurslid van de VNG sinds 2016 voorzitter van Jeugdzorg Nederland. Hier probeert hij sindsdien dag in dag uit te zorgen voor een zo goed mogelijke organisatie van meer dan 90 verschillende jeugdhulp organisaties. Een grotenaam dus en daarom zeker de moeite waard om voor naar het symposium te komen!

Wil je alvast meer van hem te weten komen, lees dan het volgende artikel waarin je Hans Spigt leert kennen door middel van zes stellingen via deze link.

Lucien Spree

De derde hoofdspreker is niemand minder dan de directeur van Amsterdam Gay Pride, Lucien Spee! Lucien zal jullie op 1 april meer vertellen over de stichting Gay Pride zelf, maar zal ook spreken over thema’s zoals homo-emancipatie in de Nederlandse samenleving en daarbuiten.

Workshops

Marco Bijkerk

Workshopronde 1

Workshopspreker Marco Bijkerk is manager innovative technologies bij Remeha en houdt zich bezig met de transitie naar CO2 neutrale energievoorziening. Er is veel discussie in de samenleving: moeten we allemaal over op de warmtepomp? In hoeverre zijn de CO2 neutrale energievoorzieningen effectief? De workshop van Marco gaat over de toekomst van de energiehuishouding en de zin en onzin van energiebesparing. Dus ben jij benieuwd naar jouw toekomstige energievoorziening? Kom dan naar de workshop van Marco Bijkerk!

Stijn Verbruggen 

Workshopronde 1

Stijn Verbruggen is dé communicatieman van Jeugdzorg Nederland. Als strategisch adviseur en lobbyist is hij verantwoordelijk voor communicatie vanuit de organisatie naar allerlei verschillende partijen. Hij is dan ook vaak op pad om te lobbyen bij de overheid en gemeenten om er voor te zorgen dat het belang van jeugdzorg behartigt blijft. Om ons een paar lobbyskills bij te brengen zal hij een interactieve workshop verzorgen waarin hij ons de fijne kneepjes van het vak bij zal brengen.

Willem Roskam

Workshopronde 1

Workshopgever Willem Roskam is de kersverse predikant van de Domkerk! Met zijn 31 jaar is hij een jong nieuw gezicht van dé blikvanger van Utrecht. Hij ziet voor hemzelf een rol weggelegd in de uitdaging voor de kerk om aan te sluiten in de zoektocht van jonge mensen naar een levensbeschouwing. Willem Roskam zal zijn visie geven op het geloof vandaag de dag en graag het gesprek aan willen gaan over de rol van het geloof in de toekomst. Lijkt het je leuk om hierover meer te weten te komen en mee te praten? Meld je dan aan!

Aleid de Jong en Dimitra Mousa

Workshopronde 1

Workshopgevers Aleid de Jong en en Dimitra Mousa hebben hun focus gelegd op onderwijsinnovatie- en verandering. Zij zijn op dit moment werkzaam voor het programma Educatie-it van de Universiteit Utrecht, een programma dat zich richt op het ontwikkelen van e-learning projecten waarbij online en offline leren wordt gecombineerd. Aleid de Jong en Dimitra Mousa zullen vanuit hun werkzaamheden ingaan op hun visie op de toekomst van het onderwijs, een onderwerp dat zeer actueel is en aansluit bij iedere student. Lijkt het jou leuk om in gesprek te gaan over hoe het onderwijs in de toekomst zou moeten worden vormgegeven? Meld je dan aan voor deze workshop!

James Veenhoff

Workshopronde 2

James Veenhoff is mede-oprichter van Amsterdam Fashion Week en de eigenaar van House of Denim, een Jean School opgericht in samenwerking met het ROC waar de focus ligt op vakmanschap, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen in de fashionindustrie. Hiernaast is James partner bij Fronteer Strategy dat merken creëert voor onder andere KLM en Bugaboo. In de workshop van James zal co creatie centraal staan. “Welcome to the era of collaboration. Collaborate or Die! Wat is cocreatie? Iedereen praat erover maar niemand vertelt je hoe het moet. Behalve fronteer 🙂 De five guiding principles for how to be an activist at work. ‘’

Rob van de Velde

Workshopronde 2

Workshopspreker Rob van de Velde is directeur bij Geonovum dat zich bezighoudt met geo-informatie. Geo-informatie is essentieel voor de infrastructuur, veiligheid en publieke dienstverlening in een wereld die in een rap tempo digitaliseert. Dat roept dan ook vragen op: hoe gaat de openbare ruimte eruit zien als alles is gedigitaliseerd en hoe ver kan je gaan op het gebied van privacy? Ben je benieuwd naar antwoorden op deze vragen? Kom dan naar de workshop van Rob van de Velde!

Thijs Jansen

Workshopronde 2

Thijs Jansen is mede-oprichter en directeur van Stichting Beroepseer. Stichting Beroepseer streeft ernaar dat werknemers weer leren te ondernemen met hun talenten en hun ideeën kunnen ventileren in een omgeving waar er aandachtig wordt geluisterd, zodat hun hoogste ambities weer vrij komen. Als onderzoeker schrijft Thijs Jansen papers en boeken over thema’s zoals beroepstrots, gezag en professionele identiteit. Wil jij meer leren over professionals op de werkvloer, de huidige werkcultuur in de publieke sector en de uitdagingen voor morgen? Schrijf je dan vooral in voor deze workshop!

Michiel van Buren

Workshopronde 2

Michael van Buuren is als landschapsarchitect verbonden aan de universiteit van Wageningen. In samenwerking met mede-initiatiefnemer Tim van Hattum schreef hij het rapport Een natuurlijke toekomst voor Nederland in 2120. In dit rapport wordt een realistisch beeld geschetst van het toekomstige Nederlandse landschap. Zo zullen rivieren breder worden en een bosrijkere omgeving krijgen. Om dit te realiseren zal een groot beroep worden gedaan op onder andere het Nederlands watermanagement. Wil je meer leren over de geografische toekomst van Nederland? Schrijf je in voor de workshop!

Partners

Dit symposium wordt mede mogelijk gemaakt door:

Inschrijven

Let op, vol=vol!

Problemen met aanmelden? Stuur een mailtje naar secretaris@svperikles.nl of naar symco@svperikles.nl.

X