Student-assistent gezocht Becoming Adults in a changing world

Bij de onderzoekscommunity Becoming Adults in a Changing World zoeken we een student-assistent voor het verbinden en ondersteunen van UU-onderzoekers die zich bezighouden met thema’s rondom jongeren die opgroeien in een veranderende wereld. 

Hoe ziet het student-assistentschap eruit?

Je werkt samen met een aantal andere student-assistenten van verschillende faculteiten en een aantal onderzoekers aan het opbouwen van de community Becoming Adults. Elke drie weken zie je het hele team op een heimiddag (werksessie). Verder werk je ook veel zelfstandig en heb je veel contact met individuele onderzoekers. Je functie is 0.2 fte (1 dag per week) voor één jaar, met mogelijkheid tot verlenging, en is flexibel in te delen over de week. Je start idealiter per 1 september 2024.

Wat ga je doen? 

 1. Organiseren van pop-up meetings

Tijdens een pop-up meeting komen wetenschappers en maatschappelijke partners met vergelijkbare interesses samen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een interactieve talk, een netwerklunch of een symposium. Deze meetings kunnen geïnitieerd worden door onderzoekers of maatschappelijke partners, maar ook vanuit de onderzoek community zelf. Bij de organisatie van deze pop-up meetings kun je verantwoordelijk zijn voor verschillende taken, zoals:

 • Regelen van catering tijdens het evenement
 • Regelen van een (externe) locatie
 • Uitnodigen van sprekers of deelnemers uit de wetenschap of het maatschappelijk werkveld
 • Verzorgen van onderdelen van de pop-up meeting (bijvoorbeeld een interactief spel element of netwerkgelegenheid)
 • Opstellen van een draaiboek voor de dag van het evenement
 • Contact onderhouden met betrokken partijen voor, tijdens en na afloop van de pop-up
 • Versturen en bijhouden van uitnodigingen naar deelnemers
 • Verzorgen van communicatie voorafgaand en na afloop van het evenement, evenals de evaluatie
 1. Samenbrengen van onderzoekers

Het samenbrengen van onderzoekers kan onder andere in de vorm van een coffee date: een informele ontmoeting waarbij onderzoekers uit verschillende wetenschapsgebieden elkaar leren kennen. Deze ontmoetingen zijn bedoeld om bestaande expertise te verbinden en mogelijk samenwerkingsverbanden rondom het thema ‘Becoming Adults’ te faciliteren. Daarnaast biedt het onderzoekers de kans om in een informele setting andere onderzoekers te ontmoeten.

Daarnaast zal je je als student assistent ook bezig houden met:

 • Het identificeren van (externe) experts die een mogelijke interessante link kunnen vormen voor een onderzoeker met een hulpvraag of onderzoeksvoorstel.
 • Het onderhouden van een overzicht van het netwerk van de onderzoek community
 • Beantwoorden van vragen van onderzoekers over de onderzoekscommunity en de manieren waarop wij hen kunnen ondersteunen

Lijkt het je wat?

Leuk! Stuur ons dan uiterlijk 18 juni je CV en motivatiebrief via becomingadults@uu.nl. Als je eerst meer informatie wilt, kun je ook mailen naar de huidige student-assistent, Mart Nijsen: m.j.nijsen@uu.nl. We zijn benieuwd!