Stichting De Verre Bergen stage Programmamanagement

Stichting De Verre Bergen (SDVB) zoekt per begin 2020 een stagiair Programmamanagement (PM) voor de duur van 3-6 maanden. Voor deze stage zoeken we een analytisch en communicatief vaardige student die een sterke motivatie heeft om impact te maken op Rotterdam

Wie zijn wij?
Stichting De Verre Bergen (SDVB) is een Rotterdamse filantropische organisatie die kennis en kapitaal voor gedurfde ideeën beschikbaar stelt. Sinds 2011 zet SDVB zich in voor een sterker en beter Rotterdam door het bedenken, uitvoeren en onderzoeken van diverse maatschappelijke programma’s. De programma’s hebben met elkaar gemeen dat ze op een vernieuwende manier maatschappelijke vraagstukken aanpakken.
Onze huidige programma’s en aanverwante onderzoeken richten zich op een divers aantal maatschappelijke thema’s, zoals gelijke onderwijskansen voor kinderen, sportparticipatie van jongeren, integratie van statushouders en maatschappelijke ondersteuning van kwetsbare groepen. Naast dat wij de programma’s financieel ondersteunen, investeren wij vanuit onze eigen organisatie veel tijd in het continue monitoren en verbeteren van de kwaliteit van het programma. Met deze operationele focus, in combinatie met het effectiviteitsonderzoek, hopen wij een langdurige positieve impact op de stad te bewerkstelligen.

Onze organisatie bestaat uit een jong en divers team van +/- 40 ambitieuze mensen met een diverse achtergrond qua studie en werkervaring. Het is een platte organisatie met een fijne werksfeer. We hebben allen passie voor maatschappelijke innovatie en een grote betrokkenheid bij de stad Rotterdam.

Meer informatie over onze werkwijze en programma’s is te vinden op onze site: www.deverrebergen.nl.

Wat ga je doen?
Tijdens de stage werk je mee binnen onze organisatie en krijg je één of meerdere projecten die je (onder begeleiding) gaat uitvoeren. Dit kunnen zowel ontwikkeltrajecten van nieuwe programma’s zijn, als bijdragen aan lopende programma’s. Tijdens de stage word je begeleid door een Programma Manager en werk je binnen de teams verder samen met Programma Ontwikkelaars en (Senior) Associates.

Wie zoeken wij?

• Je zit in het derde jaar van je universitaire bachelor of je volgt een universitaire masteropleiding. Wij hebben geen voorkeur voor een studierichting;
  • je bent minimaal 3 maanden en maximaal 6 maanden beschikbaar, bij voorkeur fulltime;
  • je hebt affiniteit met de maatschappelijke sector en de doelstelling van onze stichting;
  • je hebt een sterke motivatie om een positieve impact te maken op Rotterdam (affiniteit met Rotterdam is een pré);
  • je bent een goede teamspeler, proactief en hebt een positieve, hands-on mentaliteit;
  • je houdt van intellectuele uitdagingen, bent een kritisch denker en hebt sterke analytische vaardigheden;
  • je bent communicatief sterk (zowel mondeling als schriftelijk);
  • je komt bij voorkeur uit Rotterdam of directe omgeving.

Wij bieden:
Een uitdagende stagepositie binnen een bevlogen team met passie voor maatschappelijke innovatie en een grote betrokkenheid bij de stad Rotterdam. Je ontvangt een marktconforme stagevergoeding, daarnaast ontvang je een reiskostenvergoeding. Ook bieden wij ruimte om aan een stageopdracht/ verslag te werken, waarin je vanuit de organisatie wordt ondersteund. Wij hebben regelmatig vacatures voor starters, we geven er de voorkeur aan om deze te laten vervullen door (oud-)stagiaires.

Interesse?
De deadline om te solliciteren is maandag 18 november 2019. Stuur voor die tijd je sollicitatie naar sollicitatie@sdvb.com o.v.v. “sollicitatie stage PM”, ter attentie van Marte van Oort. Stuur hiervoor je CV, motivatiebrief en actuele cijferlijst(en) mee.

Tot slot, als je vragen hebt over De Verre Bergen of de stage kun je telefonisch contact opnemen met Jerney van Beelen – Troost (HR) via 010-2092000.