Stagiair(e) bij de Directie Innovatie, Kennis en Strategie II (Solliciteren tot 5 juli)

 

Functie­omschrijving

Heb jij affiniteit met het domein van recht, veiligheid en migratie? Kijk jij verder dan vandaag en morgen? Ben je geïnteresseerd in welke kansen en uitdagingen nieuwe technologieën met zich meebrengen voor het veiligheidsdomein? Weet jij welke strategie nodig is voor innovatie binnen de Rijksoverheid? Solliciteer dan op deze stageplek bij de Directie Innovatie, Kennis en Strategie (Directie X) van het Ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV)! Door te coördineren, te analyseren, te onderzoeken en samen te werken draag je bij aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied van recht en veiligheid. Geïnteresseerd in deze uitdagende stage? Lees dan verder!

Directie Innovatie, Kennis en Strategie (Directie X) is continu in verbinding met andere onderdelen van JenV. Directie X werkt aan complexe veiligheidsopgaven op terreinen van innovatie, strategie, technologie en kennis en heeft eveneens als doel de samenwerking met (internationale) overheidspartners en marktpartijen daarin te versterken.

Tijdens deze stage werk je mee aan twee thema’s. Je houd je bezig met verschillende taken en rollen die je afstemt met je projectteam naar aanleiding van je leerdoelen. Je leert de werking van het ministerie kennen en doet ervaring op in een bestuurlijke omgeving. Deze veelvoud aan onderwerpen maakt je stage dynamisch én uitdagend. Zo wordt er ruimte gegeven voor jouw eigen ontwikkeling, dit kan onder andere door conferenties bij te wonen of gesprekken aan te gaan met interessante partners. Samenwerking met andere JenV-onderdelen, ministeries en externe partners zoals bedrijven en kennisinstellingen is binnen je stage een belangrijk onderdeel. De functie die je als stagiair(e) hebt is heel divers, is niet aan strakke kaders gebonden en bestaat uit verschillende interessante klussen.

Directie X is op zoek naar 1 stagiair(e) voor het onderstaande beschreven takenpakket.

Strategie:
Binnen het thema Strategie ben je voornamelijk betrokken bij de creatie van de nieuwe Strategische Agenda 2023-2030 van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. In dit proces help je mee de werking van het strategisch vermogen binnen JenV te bevorderen. Als stagiair(e) schrijf en denk je mee over de creatieve vorm en het proces van de nieuwe Strategische Agenda. Daarnaast bereid je als projectsecretaris JenV-brede overleggen voor, ondersteun je bij de voorbereidingen en maak je verslagen van de bijeenkomsten. Tegelijkertijd kan je als stagiair(e) breder bij projecten binnen het thema Strategie worden ingezet. Denk hierbij aan het Strategisch Omgevingsbeeld, het organiseren van interessante lezingen (SESSIES) en workshops ‘Scenario denken’, meedenken met de Beleidsagenda, of bijdragen aan de verschillende strategische vervolgtrajecten binnen het departement. Binnen Strategie heb je de mogelijkheid in contact met diverse beleidsdirecties van JenV te staan, waardoor je veel ervaring met en kennis van justitie en veiligheids-onderwerpen op kan doen.

Innovatie:
Binnen het thema Innovatie vragen we je om mee te denken en te doen m.b.t. het opzetten, het draaien en evalueren van de dienst “Innovating by Design”. Een dienst waar twee concrete justitie en veiligheidsvraagstukken worden aangenomen, waar we diverse expertises binnen en buiten de toren van JenV verbinden, waar innovatie naar een volgend niveau kan worden gebracht en waar getrokken lessen worden geborgd in een maturiteitsmodel voor innovatie. De stagiair(e) leert agile in sprints mee te werken met het team, verdiept zich in twee JenV uitdagingen en leert op een creatieve wijze en met een design-blik een complexe vraag aan te pakken. Ook zal je als stagiair(e) inhoudelijk betrokken worden bij het mee denken met het programma en de communicatie rondom het grote Rijksbrede congres INNOvember 2022, waar ook de dienst “Innovating by Design” zal worden gepresenteerd.

Functie-eisen

 • Je staat gedurende de gehele stageperiode ingeschreven bij een Nederlandse universiteit, alle studierichtingen zijn welkom;
 • Je hebt een brede interesse, kunt dossiers vanuit verschillende invalshoeken benaderen en maakt Je nieuwe onderwerpen snel eigen;
 • Je kunt goed plannen, organiseren, samenwerken en netwerken;
 • Je hebt affiniteit met en algemene kennis van het justitie en veiligheidsdomein;
 • Je hebt affiniteit met innovatie, bent initiatiefrijk en enthousiast.

Arbeids­voorwaarden

 • Dienst­verbandMeeloopstage
 • Minimaal aantal uren per week32
 • Maximaal aantal uren per week32

Details

 • Stand­plaats Den Haag
 • Uren per week32
 • Vergoeding €521
 • Niveau Universitair Master, WO bachelor
 • Vakgebied Onderzoek / wetenschap, Sociaal / maatschappelijk / welzijn, Techniek / productie, Orde / vrede / veiligheid
 • Reageren voor5 juli 
 • Vacature nummerBDS22/DX/220269
 • Plaatsings datum 14 juni 2022
 • Dienst­verband Meeloopstage
 • Periode22 aug 2022 – 27 feb 2023

Interesse in deze stage? Klik op de onderstaande link om te solliciteren!

https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/stagiair-e-bij-de-directie-innovatie-kennis-en-strategie-JUSB-2022-0269#0