Stagiair Studium Generale

Als stagiair bij Studium Generale ben je onderdeel van een gezellig team van programmamakers. Er komt van alles voorbij aan interessante onderwerpen en sprekers op het snijvlak van wetenschap, politiek, cultuur en meer. In allerlei vormen, van lezingen tot Science Cafés, van interviews tot filmgesprekken, van blogs tot video’s en podcasts. Jaarlijks ontvangen we zo’n 15.000 mensen bij onze activiteiten, bekijken zo’n 250.000 kijkers onze video’s en volgen ruim 11.000 mensen Studium Generale op Facebook. Daar zijn we blij mee, en we willen nog veel meer mensen bereiken. Zo streamden we het afgelopen seizoen onze lezingen via YouTube, omdat het niet mogelijk was publiek in de zaal te ontvangen. Dat is goed bevallen, zo werd er volop gebruik gemaakt van de live chat om vragen te stellen!

Het is een leuke maar ook uitdagende klus om programma’s van Studium Generale te maken en om ervoor te zorgen dat we zo veel mogelijk mensen bereiken. Prikkelende onderwerpen en vragen bedenken voor lezingen, filmavonden en nagesprekken. De beste sprekers vinden. De juiste toon treffen in een uitnodiging. Heldere teksten schrijven voor de website. Het adressenbestand op orde houden. Bedenken voor welke groepen een lezing interessant kan zijn. Mails versturen. Online agenda’s vullen. Sprekers en publiek ontvangen op locatie. In een blog de kern van een lezing te pakken krijgen. Koffie halen. Lunchen met collega’s. Kortom: genoeg te doen en heel veel te leren.

WE ZOEKEN EN WE BIEDEN

Daarom zijn we op zoek naar mensen die van aanpakken houden, maar ook graag nadenken. Die een brede belangstelling hebben en houden van onderzoek en wetenschap. Die kunnen schrijven en willen leren hoe je dat doet voor een breed publiek. Die zorgvuldig werken, en overzicht kunnen houden. Verder is ervaring met social media een pre, en moet je bereid en beschikbaar zijn om gemiddeld een avond per week te werken.

De afgelopen maanden hebben we voornamelijk thuis gewerkt. Ook wij weten niet wat er komend najaar, allemaal mogelijk is. Het leven in tijden van corona is helaas onzekerder dan ‘normaal’. Houd er daarom rekening mee dat ook jij je stage mogelijk deels vanuit huis zal uitvoeren. Dat betekent dat een pro-actieve houding en goede communicatie- en planningsvaardigheden een pré zijn. Uiteraard begeleiden we je zo goed mogelijk en zorgen we dat we elkaar regelmatig spreken.

De stagevergoeding bedraagt 275 euro per maand op basis van een fulltime dienstverband. Onze ideale stagiair werkt drie of vier dagen per week bij ons en is verbonden aan een universiteit.

REAGEREN

Als je belangstelling hebt voor deze stageplek stuur dan voor 5 augustus 2021 je cv en motivatie naar programmamaker Gary (G.S.Sheikkariem[at]uu.nl, waarbij je [at] vervangt door @), o.v.v ‘Sollicitatie stagiair’. Stuur ook een tekst mee die anders is dan een wetenschappelijk artikel dat je voor studie schrijft. Het liefst iets gerelateerd aan een wetenschappelijk of maatschappelijk onderwerp. Een nieuwsbericht, een kleine column, een reactie op iets wat je (online) gelezen hebt, een speech of iets dat jou geschikt lijkt. Je mag iets nieuws schrijven, maar het mag ook een bestaande tekst zijn die je nog hebt liggen. De gesprekken vinden plaats in de week van 9 augustus 2021.