Stagiair kwaliteit van zorg – HumanitasDMH

Lijkt het je leuk om bij te dragen aan concrete zorgvernieuwing? Heb je vernieuwende en creatieve ideeën over kwaliteit van zorg die je graag geïmplementeerd zou willen zien? Bouw je graag mee aan een leernetwerk waarin toekomstgericht en vernieuwend nagedacht wordt? Word je warm van het idee dat je je stempel kunt drukken op verbetering van het zorgproces, zodat onze cliënten zo goed mogelijk ondersteund worden? Lees dan vooral verder!

Onze organisatie

Wij zijn Humanitas DMH (Dienstverlening voor Mensen met een Hulpvraag), een middelgrote zorgorganisatie in de gehandicaptenzorg. We bieden ondersteuning aan verschillende cliënten, zoals mensen met een licht verstandelijke of ernstig meervoudige beperking en mensen die maatschappelijke ondersteuning krijgen. Ongeveer 1300 medewerkers verzorgen in totaal de begeleiding van ongeveer 3500 mensen. In onze organisatie worden bepaalde zaken, zoals bijsturing op kwaliteit van zorg op hoog niveau, vanuit ons Centraal Bureau in Nieuwegein (op dit moment helaas voornamelijk digitaal) geregeld. Collega’s die hier werken zetten zich dagelijks in zodat onze cliënten op locaties zorg en ondersteuning van de best mogelijke kwaliteit krijgen en zodat onze medewerkers kunnen doen waar ze goed in zijn. We hechten veel belang aan onze humanistische kernwaarden; eigen regie, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid.

De basis is er

Zorgaanbieders hebben beschikking over een aanzienlijk aantal kwaliteitsinstrumenten, waarmee getoetst kan worden of zorg en ondersteuning van voldoende kwaliteit geleverd wordt. Deze instrumenten worden echter niet altijd gebruikt op de manier waarvoor ze bedoeld zijn; om aan de hand van instrumenten te leren en verbeteren op het gebied van kwaliteit. Ons kwaliteitssysteem is, net als dat bij andere zorgaanbieders, met name ingericht op basis van de systeemwereld. Protocollen, richtlijnen, audits en afvinklijstjes voeren de boventoon en bepalen hoe wij onze met kwaliteit van zorg omgaan. We voelen de drang en druk om regels te volgen, te voldoen aan richtlijnen en kaders, te registreren en ons (extern) te verantwoorden. We willen dat de bedoeling en de leefwereld van de cliënt weer centraal komen te staan in ons kwaliteitssysteem. Zo kunnen we ondersteuning bieden die aansluit bij de behoeften van onze doelgroep; cliënt, medewerker en verwant. Kwaliteitsinstrumenten zijn dan faciliterend en ondersteunend aan het zorgproces en we kunnen als organisatie ons lerend en ontwikkelend vermogen vergroten.

Waar kunnen we ondersteuning bij gebruiken?

Je begrijpt waarschijnlijk dat dit een enorm complexe uitdaging is; het vraagt dat interne én externe stakeholders zich flexibel, open en toekomstgericht opstellen. Juist daarom zijn we ervan overtuigd dat jonge, enthousiaste en open-minded studenten, zoals jij, een mooie bijdrage kunnen leveren aan het project, omdat jij de situatie met een frisse, creatieve blik kan overzien.

Het project kent verschillende fasen waarin meer dan genoeg te doen is, zoals het ophalen van wensen en behoeften binnen de organisatie, experimenteren met nieuwe ontwerpen van kwaliteitssystemen, en het opbouwen van een leernetwerk om kennis en ervaringen te delen. We begrijpen dat er vanuit studies vaak wensen en eisen gesteld worden rondom stages waar studenten aan moeten voldoen. Het is dan ook mogelijk om aan een onderwerp/onderzoeksvraag te werken die afwijkt van de geschetste fasen; de bedoeling is echter wel dat het aansluit bij het vraagstuk en bijdraagt aan ontwikkeling van een kwaliteitssysteem.

Wat breng jij mee?

We hebben zelf een beeld van wat wij prettig zouden vinden, maar dit zijn geen vereisten. Als jij denkt dat je een bijdrage kunt leveren horen we graag je motivatie. Zie de volgende punten dus als richtlijnen:

  • Fase studie: Master
  • Studierichting: meerdere (Door de complexe en brede aard van het vraagstuk, zien we verschillende studieachtergronden voor ons. Denk bijvoorbeeld aan psychologie, gezondheidswetenschappen en verander-/organisatiewetenschapen)
  • Beschikbaar voor minimaal 4 maanden
  • Interesse in de gezondheidszorg en de opbouw (en verbetering) daarvan.

Wat bieden wij jou?

  • Een open en informele organisatie waar we bijdragen aan het geluk van Bram (onze verzamelnaam voor cliënt, medewerker en verwant)
  • Een inspirerende opdracht waarin jij verschil kunt maken in toekomst van kwaliteit van zorg
  • Een afwisselende werkplek, afhankelijk van de behoeften (en corona-maatregelen)
  • Een stagevergoeding van € 400,- bruto p/m o.b.v. 36 uur, conform de cao Gehandicaptenzorg.

Wil je meer weten?

Wil je Jeffrey nog wat vragen stellen over de opdracht bel of WhatsApp dan met hem op 06– 15 40 85 48 , of mail hem op: Jeffrey.van.den.berg@humanitas-dmh.nl

Wij kijken uit naar jouw reactie, laat ons daarin weten wat jij komt brengen en wat je hoop te leren bij ons. Hopelijk tot snel!

Ook in deze onzekere tijden van het coronavirus zijn we op zoek naar nieuwe collega’s. Want de zorg gaat altijd door, ook als het moeilijk wordt. En juist nu kunnen we jouw deskundigheid en inzet extra goed gebruiken. Tegelijkertijd houden we rekening met de voorschriften van het RIVM, daarom zullen wij via Teams een eerste kennismaking met je inplannen.

Solliciteren?

Ga naar de site van Humanitas-DMH: https://www.werkenbijhumanitasdmh.nl/vacature-humanitas/stagiair-kwaliteit-van-zorg