Stagiair Campagne Waterschapsverkiezingen ( Deadline tot 1 november)

Water is belangrijk voor onze leefomgeving; iedere dag opnieuw. Het is een veel besproken onderwerp. Soms is te veel water, soms te weinig water. Het waterpeil staat te hoog, of is juist te laag. Gemalen krijgen het water na een hevige regenbui niet snel genoeg weg. Straten staan blank. Dijken beschermen ons tegen het water.

De kwaliteit laat soms te wensen over of het raakt verzilt. Maar gezond water is fijn voor de recreatie en voor de watersport. Spelen en zwemmen in het water is leuk.

Water Natuurlijk staat voor schoon, voldoende en gezond water. Deze ambities vormen voor Water Natuurlijk dan ook de kern van het waterbeheer. Een goed waterbeheer is belangrijk voor de kwaliteit van onze leefomgeving. En dat vormt voor Water Natuurlijk de leidraad voor haar activiteiten en opvattingen. En dat betekent samenwerken. Want alleen samen met inwoners, met natuurorganisaties, met agrariërs, met gemeenten en provincies, met recreatie- en watersportorganisaties en met bedrijven, kunnen we het water goed beheren en beheersen.

Water Natuurlijk is er voor iedereen en kiest voor schoon water, voor gezond water, voor voldoende water, voor waterrecreatie en voor bescherming tegen het water. En het betekent ook een keuze voor duurzaam waterbeheer, voor natuur, voor biodiversiteit.

Water Natuurlijk HDSR zoekt een stagiair

Op 15 maart 2023 zijn er weer waterschapsverkiezingen. Water Natuurlijk doet als grootste waterschapspartij in alle waterschappen mee. De kandidaten voor Water Natuurlijk Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden worden geworven, het regionale programma geschreven en binnenkort kunnen we van start met het ontwikkelen en uitvoeren van de campagne in ons gebied. We zoeken daarvoor een enthousiaste stagiair.

Wat bieden wij?

Je wordt begeleid door de leden van het campagnekernteam. Je maakt onderdeel uit van het grotere campagneteam van kandidaten. Je doet in de praktijk ervaring op met een politieke campagne, bij een van de verkiezingen die er steeds meer toe doet: water. Je precieze inzet is afhankelijk van het tijdstip van je stage, jouw belangstelling en expertise. Maar wij denken aan een periode van vierenhalve maand in oplopende intensiteit. Je begint 1 november, zodat je ook kunt bijdragen aan het campagneplan. In december beginnen de voorbereidingen voor de campagne, in januari starten we met de warming up, februari intensiveren we de campagne en we pieken begin maart, zodat we een mooi resultaat behalen 15 maart.

 

We stellen een conforme stagevergoeding ter beschikking. Afspraken over leerervaring, randvoorwaarden en dergelijken, doen we in overleg.

Ben je enthousiast en wil je meer weten, neem dan contact op met Guus Beugelink (0615068375) of Astrid Weij (0648594547) en stuur een reactie naar stichtserijnlanden@waternatuurlijk.nl

 

Wat vragen we?

De campagnecommissie is enthousiast en inhoudelijk deskundig, maar we missen specifieke kennis op gebied van communicatie. We zijn daarom op zoek naar een stagiair, die ons daarbij helpt. We zoeken iemand die ons:

  • kan helpen ideeën te ontwikkelen en samen te brengen in een mooi campagneplan en deze tot uitvoer te brengen
  • helpt bij interne bijeenkomsten met kandidaten over de campagne
  • helpt bij de organisatie van publieksbijeenkomsten
  • helpt met filmpjes, logo’s etc.
  • helpt bij het maken en versturen van persberichten
  • het voortouw neemt in communicatie op sociale media