Stageplek: Voor je Buurt

Stageperiodes zijn 1 september 2022 en 1 februari 2023.

Heb je een passie voor lokale initiatieven en wil je meebouwen aan een pionierende sociale onderneming? Voor je Buurt is op zoek naar een proactieve stagiair campagnebegeleider, trainer en communicatiestrateeg om het team te versterken!

De missie van Voor je Buurt is om iedereen in staat stellen om mensen, geld en hulp te mobiliseren om een goed initiatief te realiseren. Zo hebben we door middel van onze (crowdfunding)platformen de afgelopen jaren bijgedragen aan de realisatie van meer dan 2500 voedselbossen, skatebanen, buurtfestivals en andere mooie bottom-up projecten. Dat doen we in samenwerking met overheden, NGO’s, fondsen en bedrijven zoals RegioBank in heel Nederland.

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor de begeleiding van de (internationale) campagnes op onze verschillende platformen. Als campagnebegeleider bij Voor je Buurt begeleidt je initiatiefnemers met het opzetten van een campagne om mensen te mobiliseren en geld in te zamelen. Je durft kritisch te zijn, je bent niet bang om je uit te spreken en met initiatiefnemers in gesprek te gaan. Je hebt het met hen over de framing van hun campagnetekst, hoe zij een netwerk kunnen opbouwen en bereiken en je spart met hen over tegenprestaties. Je denkt mee en je houdt in de gaten hoe de campagne loopt.
Ook ga jij de uitdaging aan om onze social media berichtgeving naar een hoger niveau te tillen. Jij denkt mee over de communicatiestrategie, bedenkt media-uitingen en bent verantwoordelijk voor de plaatsing daarvan. Daarnaast geven wij jaarlijks rond de zestig trainingen aan verschillende groepen mensen, ook daar ga jij deel van uit maken. Jij bent van de partij bij zowel het voorbereiden als het geven van deze trainingen, uiteraard samen met een van ons.

Dus: ben je op zoek naar een uitdagende stage waar je veel kunt leren en waar je uit je comfort zone kunt stappen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Naar wie zijn we op zoek?

 • Je hebt een relevante HBO/WO opleiding zoals marketing, bedrijfskunde, bestuurskunde, cultureel erfgoed, economie, antropologie, maatschappelijk werk, communicatie etc.
 • Bij voorkeur ben je nog student of heb je maximaal een half jaar werkervaring.
 • Je kunt zowel mondeling als schriftelijk goed communiceren en je durft kritisch te zijn.
 • Je bent nauwkeurig, creatief, leergierig en durft aan te pakken.
 • Je wordt enthousiast van maatschappelijke initiatieven die actief willen bijdragen aan een betere wereld.
 • Je bent een gezellige borrelaar en een spelletjesfanaat.

Wat bieden wij jou?

 • Een kans om veel te leren over campagne begeleiding, crowdfunding, nationale en internationale maatschappelijke initiatieven.
 • Een kijkje in de keuken van hoe een een kleine maatschappelijke organisatie samenwerkt met onder andere partners als de gemeente Utrecht, provincie Noord-Brabant en RegioBank.
 • Begeleiding in je werk en bij het behalen van je persoonlijke leerdoelen.
 • De mogelijkheid om aan te sluiten bij meetings met partners.
 • Ruimte om zelfstandig aan het werk te gaan, het streven is om jou uiteindelijk in te zetten als volwaardige collega. Het blijft zeker niet bij koffie halen!
 • De tijd om je eigen activiteit, project of onderzoek op te zetten. Dit kan van alles zijn, van zelf een crowdfunding campagne starten tot het uitvoeren van een wetenschappelijk onderzoek.
 • Een vergoeding van 400 euro per maand bij een werkweek van 40 uur per week.
 • Werken met een hecht team op kantoor in Utrecht (als de Corona-maatregelen dat toelaten). Hier hebben we geregeld leuke borrels om de maand af te sluiten.

Ben jij op zoek naar een uitdagende leer- en werkstage waar je vanaf september 4–6 maanden ervaring op kunt doen en waar je ook kans op doorgroeimogelijkheden hebt? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar Sterre de Haan vacature@voorjebuurt.nl o.v.v. Sollicitatie stage. Met vragen kun je bellen naar 020–3377055. Voor meer informatie kijk op voorjebuurt.nl.