Stageplaats Onderzoek Veilige Zorgrelatie in de ouderenzorg

Stageplaats Onderzoek Veilige Zorgrelatie in de ouderenzorg

Als stagiair bij ActiZ doe je ervaring op met maatschappelijk zeer relevante thema’s in het hart van de actualiteit. Elke dag zit vol nieuwe uitdagingen en binnen ActiZ krijg je de ruimte om te werken aan uitdagende vraagstukken. ActiZ is de landelijke branchevereniging van en voor 400 zorgorganisaties in verpleeghuiszorg, zorg thuis en jeugd. De leden zorgen met bijna 400.000 medewerkers dag in, dag uit voor meer dan twee miljoen mensen. Daarmee vormen onze leden een onmisbare schakel in de Nederlandse maatschappij en vinden we elkaar op gemeenschappelijke thema’s als arbeidsmarkt, kwaliteit, technologie en samenwerking. Met onze belangenbehartiging maken we ons sterk als verbindende schakel tussen leden, maar ook richting politiek, andere zorgaanbieders, ministeries, gemeentes, zorgverzekeraars, vakbonden, toezichthouders en media. De sector die wij vertegenwoordigen is volop in beweging. Bij ActiZ werk je samen met zo’n 75 collega’s aan een gemeenschappelijk doel: goede zorg voor nu en later. Gaat je hart hier sneller van kloppen, dan hebben wij een leerzame stage voor jou bij ons ActiZ-team! Je gaat niet alleen onderzoek doen maar je krijgt ook alle kans om het werkveld te leren kennen. 

Stageopdracht

Tijdens je stage doe je een verdiepend onderzoek binnen het thema veiligheid van zorgrelaties. Dit is relevant gezien de geplande wettelijke verplichting van het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn. Het Waarschuwingsregister zorgt ervoor dat mensen die werkzaam zijn in zorg en welzijn en een strafbaar feit hebben gepleegd niet bij een andere zorgorganisatie aan de slag kunnen. Je doet inventariserend onderzoek naar hoe zorgorganisaties tot nu toe het arbeidsverleden van hun toekomstig personeel achterhalen. Een kwantitatieve analyse van de diverse onderzoeken naar ouderenmishandeling met een toespitsing op de relatie cliënt-medewerker is tevens onderdeel van je stageopdracht. Je doet onderzoek deels achter je bureau én deels in gesprek met zorgorganisaties en andere stakeholders, dat laatste misschien wel in de vorm van een expertmeeting. Hoe je het precies gaat doen, stemmen we met je af.

Kortom met deze stage-opdracht krijg je alle gelegenheid het werkterrein van en de organisaties in de ouderenzorg te leren kennen. De uitkomsten dienen als basis voor een op te stellen visie op het thema veilige zorgrelatie, die kan worden ‘ingezet’ bij vragen van Tweede Kamer, pers en leden van ActiZ. 

Meelopen

Wat doet een beleidsadviseur bij ActiZ? Door mee te gaan naar de overlegtafels waaraan je stagebegeleider deelneemt, leer je het werk van de beleidsadviseur ook van die kant kennen. Ook krijg je daarmee een goed beeld van de (landelijke) stakeholders en de beleidsaanpassingen die nodig zijn in het belang van de zorgorganisaties en hun cliënten. Je bent aanwezig bij het overleg met bijvoorbeeld het Ministerie van VWS, de IGJ, Regioplus, platform medicatieveiligheid, platform kleine zorgorganisaties naast de maandelijkse bijeenkomst van de kerngroep van bestuurders, de algemene ledenvergadering en de verschillende interne teambijeenkomsten. Elke maandagochtend ‘tijdens de weekstart’ praten de ActiZ-collega’s elkaar bij over waarmee ze die week bezig zijn. 

Wat verwachten wij van jou?

Je bent een WO-student, bijvoorbeeld Gezondheidswetenschappen, Gezondheid en maatschappij of Beleid en management gezondheidszorg, 3e jaar bachelor of master. Verder ben je een zelfstarter, niet bang vragen te stellen en analytisch sterk. Je beschikt over een gezonde nieuwsgierigheid en je bent ondernemend in het uitvoeren van je stageopdracht.

Wat bieden wij?

Deze opdracht biedt jou de mogelijkheid om mee te draaien in een team van professionals in een professionele, moderne werkomgeving vlakbij het centrum van Utrecht. Je collega’s zijn allemaal WO-opgeleid, waardoor we de begeleiding en support kunnen bieden die jij nodig hebt voor je stage. Én je krijgt, omdat ActiZ een landelijk werkende organisatie is en bijna alle zorgorganisaties ouderenzorg lid zijn van ActiZ, een goed beeld van alles wat er speelt rond ouderen- en thuiszorg in Nederland. De stage kan starten tussen september en november en duurt 3 à 4 maanden. Je ontvangt bij een fulltime stage (40 uur per week) een stagevergoeding van € 400,- per maand (WO-bachelor) en € 450,- (WO-master).

Solliciteren?

Vragen? Bel de stagebegeleider, Veronique Tubée, beleidsadviseur, 085-0772056 of Frank Hagelstein, accountmanager Wonen en Zorg, 085-0772016.

Belangstelling? Je CV en motivatiebrief zijn van harte welkom op solliciteren@actiz.nl t.a.v. Helène Oosenbrug, personeelsmanager.

Naam & locatie van de organisatie

ActiZ, branchevereniging voor zorgorganisaties te Utrecht, Oudlaan 4.

https://www.actiz.nl/over-actiz/bureau

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top
X