Stage voor impactmakers – Social Impact Factory

Ambitieuze en ondernemende wereldverbeteraars opgelet!
Maak je je zorgen over zaken als de plastic soep, voedselverspilling, eenzaamheid onder ouderen of armoede? En wil je leren hoe je hier als sociaal ondernemer iets aan kan doen? Wil je praktische ervaring opdoen, maar ook veel leren en werken aan je ontwikkeling? Dan is deze stage écht wat voor jou!

Hoe het eruit ziet

In The Next Generation ga jij in minimaal 4 maanden aan de slag om impact te maken met sociaal ondernemerschap! Je volgt in de eerste maand de smartup track, waarin je alles leert over sociaal ondernemen. Je krijgt workshops, kennissessies en we gaan op inspiratietour langs sociale ondernemingen. Vervolgens kies jij voor de impact track die bij jou past (de meewerk-, project- of startup track). Deze tracks duren minimaal drie maanden. Het aantal uur bepalen we in overleg met jou en je mogelijke opdracht vanuit je opleiding.

Let op: de meewerk- en project track tellen mee als officiële stage, de startup track niet.

Wie we zoeken

• Je bent ondernemend en ambitieus
  • Je opleiding en niveau maakt niet uit
  • Je bent gemotiveerd om impact te maken
  • Je hebt een ‘niet praten maar doen’ mentaliteit

Matching

We kijken samen waar jouw leerdoelen, talenten en interesses liggen. Op basis daarvan kies je tijdens de Smartup track welke Impact track je wilt volgen en zorgen wij (in het geval van de meewerk- of project track) voor een goede match met een sociale onderneming uit ons netwerk. Bij de Startup track ontwikkel je je eigen sociale start-up.

Wat krijg je ervoor terug?

• Je leert ondernemende skills in de workshops en kennissessies van onze experts
  • Je leert hoe jij op je eigen manier een positieve bijdrage kunt leveren
  • Je doet werkervaring op bij een sociale onderneming
  • Je zet jouw skills in voor een project bij de sociale onderneming óf je zet je eigen sociale start-up op
  • Je gaat aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling en wordt daarin gecoacht: wie ben je, wat kun je en wat wil je?
  • Je krijgt na succesvolle afronding van het programma een certificaat als bewijs van je deelname
  • Je krijgt, indien van toepassing, een reiskostenvergoeding
  • Je krijgt, afhankelijk van de sociale onderneming waar je stage gaat lopen, een stagevergoeding*

* Niet alle sociale ondernemingen kunnen een stagevergoeding bieden. Wij kunnen dit dus niet garanderen.

Meedoen?

De volgende rondes van The Next Generation starten in mei en oktober.
Op 21 maart en 16 april organiseren we van 18:00 tot 19:00 uur een informatiebijeenkomst om je meer te vertellen over het programma. Je kunt ook contact opnemen met Hedda Fleerakkers. Bel 06-44580584 of stuur een mail naar nextgeneration@socialimpactfactory.com.