Stage Public Affairs & stakeholdermanagement bij de Hogeschool Utrecht

December 2022

De Bestuursdienst van de Hogeschool Utrecht is op zoek naar een stagiair(e) public affairs & stakeholdermanagement! Heb jij interesse in werken op het snijvlak van politiek, bestuur en communicatie? Wil jij jouw adviesvaardigheden vergroten binnen een maatschappelijke organisatie, concreet impact maken en invloed uitoefenen op het public affairs beleid van de Hogeschool Utrecht? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Als stagiair(e) ga je werken in een politiek-bestuurlijke omgeving, met specifieke aandacht voor de vier expertisegebieden van de Hogeschool Utrecht: Samen Duurzaam, Samen Gezond, Samen Digitaal & Samen Lerend. Tijdens deze uitdagende stage draai je volledig mee in het team strategie & ontwikkeling. Zo help je met de voorbereiding en inhoudelijke invulling van werkbezoeken en met de visie en agendavorming van de HU op public affairs. Maar we zijn ook erg benieuwd naar jouw eigen ideeën! Ons doel is om er voor jou een leuke en leerzame stage van te maken. Een aantal van je taken zullen zijn:

Jouw werkzaamheden

 • Je helpt mee bij het organiseren van werkbezoeken en andere stakeholderbijeenkomsten
 • Je bent verantwoordelijk voor het maken van briefingsdocumenten voor afspraken met en bezoeken van (politieke) stakeholders, waardoor onze bestuurders goed voorbereid zijn
 • Met jouw frisse blik ben je een sparringpartner en medewerker voor het team op uiteenlopende dossiers
 • Je levert een actieve bijdrage aan de public affairs strategie van de Hogeschool Utrecht
 • Het verrichten van onderzoek op een specifiek onderwerp behoort ook tot de mogelijkheden


Wie ben jij?

 • Je bent hbo of wo student in de laatste fase van de bachelor of master. Studieachtergrond is niet zo relevant, als je maar affiniteit met beleid, communicatie en belangenbehartiging hebt.
 • Je beschikt over excellente communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Je bent proactief, hebt goede organisatorische skills en je beheerst de Nederlandse taal uitstekend.
 • Je kunt zelfstandig werken maar functioneert ook prima in een team.
 • Je bent vaardig in de programma’s van Office. Als je grafisch/visueel vaardig bent is dat absoluut een pré.

Wat wij bieden:

 • Een zeer afwisselende en inhoudelijke stage waarin je strategische adviesvaardigheden ontwikkelt binnen een politiek-bestuurlijke omgeving
 • Een plek in een gezellig en collegiaal team met goede begeleiding
 • Veel ruimte voor de inbreng van eigen ideeën;
 • Een stagevergoeding van €500 per maand (gebaseerd op een fulltime dienstverband).

De duur en start van de stageperiode, evenals het aantal werkzame uren per week, zijn in overleg. Een afstudeer- of onderzoeksstage behoort ook tot de mogelijkheden.

Over de werkplek
Je komt te werken bij het team Strategie & Ontwikkeling, één van de teams binnen de Bestuursdienst (ca 25 medewerkers). De Bestuursdienst ondersteunt het College van Bestuur op inhoudelijk, operationeel en inhoudelijk vlak, van besluitvorming en bestuurscommunicatie tot aan organisatieontwikkeling en –strategie. We werken daarvoor samen met collega’s binnen en buiten de bestuursdienst (en buiten de HU). Onze stijl is dienstverlenend, kortcyclisch, proactief en verbindend. We werken in een blend van onze locatie aan de Padualaan 99 in Utrecht (Utrecht Science Park) en online.

Solliciteren
Enthousiast? Je kunt tot en met 16 januari (uitsluitend online) solliciteren. Vragen? Neem gerust contact op met Paula de Vogel, strategisch adviseur stakeholdermanagement via 0634333834. Meer informatie over werken bij Hogeschool Utrecht is te vinden op www.werkenbijhu.nl