Stage Public Affairs – MVO Nederland

Ben je geïnteresseerd in de politiek? En wil jij je inzetten voor duurzame ondernemers? Dan is MVO Nederland misschien wel op zoek naar jou. We zoeken namelijk een stagiair Public Affairs voor zes maanden, die ons via een krachtige lobby kan helpen naar de nieuwe economie.

MVO Nederland is de beweging van ondernemers in de nieuwe economie. Ons doel is duidelijk: in 2025 moet twintig procent van onze economie nieuw zijn. Dat wil zeggen: klimaatneutraal, circulair en inclusief, ook in de keten. Om daar te komen voeren we onder meer een actieve lobby bij ambtenaren, bestuurders, politici en beleidsmakers. En behartigen daarbij de standpunten die voor koplopende bedrijven in de nieuwe economie belangrijk zijn. We maken duidelijk wat er moet veranderen om toekomstbestendig ondernemen eenvoudiger en financieel aantrekkelijker te maken. Denk aan het bewerkstelligen van een duurzaam belastingstelsel, een stevige ambitie in klimaat- en energiebeleid en de circulaire economie, en een overheid die leidend is in duurzaam inkopen en aanbesteden. 

WAT GA JE DOEN? 

Als stagiair public affairs ondersteun je de adviseur public affairs bij haar werkzaamheden. Je monitort de politieke agenda en volgt ontwikkelingen op het gebied van duurzaam ondernemen. Ook debatten en parlementaire procedures houd je in het oog en je koppelt relevante informatie terug aan MVO Nederland-collega’s. Je analyseert beleidsstukken en vat ze samen. Verder schrijf je mee aan standpunten, position papers en (social media-)berichten. Je denkt mee én organiseert lobbyactiviteiten, zoals stunts, events en workshops.  

WIE BEN JIJ? 

Jij bent een 3e-4e jaars master/bachelor student bestuurskunde of politicologie. Je bent proactief, zelfstandig, hebt kennis van parlementaire besluitvorming en kunt goed schrijven. Je bent analytisch en kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden. Uiteraard vind je de duurzame transitie belangrijk. We weten dat we met een divers samengesteld team het beste in elkaar naar boven halen. We vinden het fijn als jij daaraan kunt bijdragen. Het liefst start je zo snel mogelijk. 

WAT BIEDEN WIJ? 

Een afwisselende stage dicht bij het kloppende hart van de Nederlandse politiek. Je leert hoe beleidsbeïnvloeding en parlementaire besluitvorming in zijn werk gaan.  

Je krijgt een stagevergoeding van bruto 300 euro bij 40 uur. Indien je zelf geen (goede) laptop hebt kun je er een in bruikleen krijgen. Als je geen ov-studentenkaart hebt vergoeden wij jouw reiskosten op basis van tweede klas ov. 

Ons kantoor zit centraal in Utrecht. In deze tijd werken we veel thuis, maar je kunt in overleg ook soms naar kantoor komen (indien COVID-19 omstandigheden dit toelaten). In de praktijk heb je veel vrijheid in het indelen van je uren. Het is niet mogelijk om deze stage te combineren met een afstudeeropdracht. 

INTERESSE?

Mail je cv én motivatie naar werkenbij@mvonederland.nl onder vermelding van ‘stagiair public affairs’. Heb je vragen over de vacature? Mail dan naar Kelly Groen op hetzelfde adres.