STAGE PUBLIC AFFAIRS BIJ HILL+KNOWLTON STRATEGIES

Hill+Knowlton Strategies is een communicatieadviesbureau dat door opdrachtgevers wordt ingeschakeld als het er echt om gaat. Ons bureau is met zijn ervaren team van specialisten als geen ander in staat om op hoog strategisch niveau te opereren en bedrijven en organisaties in de meest lastige omstandigheden te helpen. Of dat nu gaat om versteviging of bescherming van de bedrijfsreputatie, veranderende wetgeving, fusies en overnames, productintroducties of crises. In deze situaties richten wij ons op het beïnvloeden van stakeholders die voor onze opdrachtgevers relevant zijn via een grote verscheidenheid aan kanalen. Hill+Knowlton Strategies Nederland is met kantoren in Amsterdam en Den Haag een sterke lokale speler in een uitgebreid internationaal netwerk van meer dan 85 kantoren wereldwijd.

Hill+Knowlton Strategies Nederland heeft in Den Haag een Public Affairs kantoor waar verschillende adviseurs hun expertise inzetten bij politieke monitoring en research, contacten met overheidsorganisaties, multimediale bewustwordingscampagnes en issue- en crisismanagement. Zij zijn ervaren in het in kaart brengen van de politieke stakeholders en weten de weg in de politieke arena, de media, en in het opzetten en uitvoeren van strategieën voor communicatie via digitale en sociale media. Hill+Knowlton Strategies stelt jaarlijks per 1 februari en 1 september een Public Affairs stage beschikbaar aan een talentvolle student. Tevens is er een mogelijkheid om een zomerstage te lopen in de maanden juli en augustus.

STAGE PUBLIC AFFAIRS BIJ HILL+KNOWLTON STRATEGIES

(standplaats Den Haag)

WIJ BIEDEN JOU:
Bij Hill+Knowlton Strategies kun je rekenen op een mooie stage in een dynamische omgeving, waar je werkt voor aansprekende merken. Je verricht uiteenlopende taken ter ondersteuning van de adviseurs. Zo maak je kennis met veel aspecten van het werk binnen een public affairs kantoor en krijg je een goed inzicht in het werk van je collega’s. Een prachtige stage, kortom, op het raakvlak van politiek, bestuur, media en bedrijfsleven. De stage per september 2021 duurt vijf tot zes maanden.

Dagelijks / wekelijks terugkerende werkzaamheden:
• Monitoren van landelijke dagbladen, opiniemagazines en vakbladen: dagelijks zo’n 6 à 8 kranten en een aantal vakbladen en opiniebladen scannen op politiek nieuws, informatie die belangrijk is voor onze klanten, prospects en de markt waarin onze klanten opereren.
• Monitoren van agenda Tweede en Eerste Kamer en monitoren/identificeren van voor klanten relevante Kamerstukken
• Volgen van debatten in de Tweede Kamer en hier verslag van doen (real-time en verslag achteraf), griffieverslagen van debatten verzamelen
Diverse opdrachten ter ondersteuning van de adviseurs, bijvoorbeeld:
• Research doen via verschillende databanken, internet en hierover verslag uitbrengen naar adviseurs
• In kaart brengen van relevante politieke en ambtelijke stakeholders en gegevens hiervan bijhouden
• Het bijdragen aan presentaties voor klanten en prospects

VAN JOU VRAGEN WE:
• Bezig met HBO- of universitaire opleiding, bijvoorbeeld in de richting van politiek, bestuurskunde geschiedenis, Europese studies, internationale betrekkingen
• Buitengewone interesse in (Nederlandse) politiek bij voorkeur ook relevante ervaring daarin
• Enthousiasme en initiatief
• Een vlotte pen, analytisch vermogen en een kritische blik
• Flinke dosis nieuwsgierigheid
• Grote interesse in en kennis van actuele politieke en maatschappelijke discussies
• Daadkrachtig optreden en stressbestendigheid
• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
• Minimaal vier dagen beschikbaarheid voor meewerkstage

STAGEVERGOEDING
De stagiair ontvangt een maandelijkse stagevergoeding van € 500,-, gebaseerd op een volledige werkweek.

SOLLICITEREN
Interesse? Stuur eerst even een mailtje om te checken of er nog stageplaatsen beschikbaar zijn.
Zo ja? Stuur dan jouw cv en motivatiebrief via e-mail naar:
Sander van der Kaaij, Consultant PA, T: 020 – 404 47 07, E: sander.vanderkaaij@hkstrategies.com