Stage Partos- stagiaire voor beleidsbeïnvloeding en belangenbehartiging.

Partos is de branchevereniging voor NGO’s die werkzaam zijn in de ontwikkelingssamenwerking sector in Nederland. De vereniging behartigt de belangen van meer dan 100 Nederlandse ontwikkelingsorganisaties; dit zijn onze leden. Zij zetten zich in voor armoedebestrijding, humanitaire hulpverlening, mensenrechten en duurzame ontwikkeling. Naast de vertegenwoordiging van onze leden faciliteert en coördineert Partos gezamenlijke initiatieven om de publieke opinie, de private sector en de politiek te beïnvloeden. Dan doen wij in Nederland en Europa. De Nederlandse overheid is in veel gevallen een belangrijke partner voor de leden van Partos, maar ook Europese instellingen en de private sector worden steeds belangrijkere stakeholders voor de ontwikkelingssector. Dankzij sectorbrede beïnvloeding is de slagkracht van beleidsinitiatieven groter en wordt de boodschap van de ontwikkelingssector tegelijkertijd meer eensgezind uitgedragen. Belangrijke onderwerpen waar Partos zich op focust zijn beleidscoherentie voor ontwikkeling, belangen van en ruimte voor het maatschappelijk middenveld en de kwaliteit en kwantiteit van het ontwikkelingsbudget. Op de Partos website vind je informatie over actuele onderwerpen. Partos is op zoek naar een stagiair (v/x/m) ter ondersteuning van de afdeling belangenbehartiging en beleidsbeïnvloeding.

Partos is op zoek naar een stagiair (v/x/m) ter ondersteuning van de afdeling belangenbehartiging en beleidsbeïnvloeding.

Wat ga je doen? → Ondersteuning van lobby en advocacy werkzaamheden richting Tweede Kamer en ministerie; → Een bijdrage leveren aan de interne lobbycommunicatie met lid-organisaties en externe politieke communicatie; → Het bijhouden van de politieke ontwikkelingen op het ontwikkelingssamenwerking dossier en verslaglegging daarvan richting de leden; → Ondersteuning van het project ‘Building Change’, een coalitie met verschillende lidorganisaties gericht op beleidscoherentie; → Helpen met het organiseren van verscheidene (online) evenementen en eventuele andere ondersteunende taken die op kunnen komen.

We zijn op zoek naar een student, die: → Een universitaire studie (bachelor of master) volgt met voldoende raakvlakken met een of meerdere van de volgende onderwerpen: politiek, ontwikkelingssamenwerking, maatschappelijke organisaties, beleidscoherentie voor ontwikkeling; → Kennis heeft van de Nederlandse en Europese politieke processen en beleidsprocedures; → Beschikt over affiniteit met ontwikkelingssamenwerking; → Een afwisselend en veeleisend takenpakket aankan; → Zelfstandig kan werken en initiatief neemt; → Goede beheersing heeft van de Nederlandse en Engelse taal; → Ingeschreven staat bij een (Nederlandse) onderwijsinstelling.

Wat krijg je ervoor terug? → Een gezellige werkomgeving met ruimte voor je persoonlijke inbreng en mogelijkheden om je stage aan te passen op jouw interessegebied; → De kans om de Nederlandse ontwikkelingssector te leren kennen. Dit doe je niet alleen vanaf het kantoor in Amsterdam, maar je zult ook meetings hebben buiten de deur, bijvoorbeeld bij verschillende lid organisaties en de Tweede Kamer; → Een unieke inkijk in het proces van beleidsbeïnvloeding in Nederland en de Europese Unie vanuit een belangenorganisatie voor ontwikkelingssamenwerking; → Je loopt 4 dagen stage per week (32 uur); → Je ontvangt een stagevergoeding van 350 euro op basis van 36 uur per week; → Als stagiair(e) zul je begeleid worden door het lobbyteam, bestaande uit de advocacy manager en de politiek analist; → De stage start op 30 augustus en duurt in principe 5 maanden. Exacte begin- en einddatum worden bepaald in overleg.

Reageren? Mail je motivatiebrief met CV uiterlijk 1 juli naar sollicitatie@partos.nl t.a.v. Koos de Bruijn. Gesprekken zullen in daaropvolgende week plaatsvinden. Voor vragen is Koos van maandag tot en met donderdag te bereiken op 06-24204655.