Stage Partos: Innovation Hub – Learning for change

Partos zoekt vanaf februari 2024 een stagiair (m/v/x) voor de Partos Innovation Hub – Learning for Change. Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde student (m/v/x) die samen met het team van de Partos Innovation Hub innovatie en leren gaat aanjagen binnen internationale samenwerking.   

Partos is de branchevereniging voor internationale samenwerking in Nederland en verenigt meer dan 100 Nederlandse organisaties die wereldwijd werken aan internationale rechtvaardigheid & solidariteit. Partos zet zich in voor de belangen van haar leden, zodat zij zo succesvol mogelijk een rechtvaardige, inclusieve en duurzame wereld kunnen creëren voor iedereen. In onderling vertrouwen verbindt, versterkt, vernieuwt en vertegenwoordigt Partos haar leden voor effectieve internationale samenwerking. De Partos Innovation Hub is op zoek naar een stagiair om zich in te zetten voor leren en innovatie binnen dit platform. 

Over de Partos Innovation Hub

De Partos Innovation Hub is het leer- en innovatieplatform voor internationale samenwerking. We werken samen met en voor Partos-leden, hun partnerorganisaties en andere internationale netwerken en professionals. Dit doen we op belangrijke thema’s zoals klimaatrechtvaardigheid, digitalisering, machtsverhoudingen, inclusie, diversiteit en anti-racisme, nieuw leiderschap, nieuwe manieren van samenwerken (dekolonisatie), en nog veel meer spraakmakende onderwerpen. We gebruiken creatieve leermethoden zoals webinars, interactieve presentaties, co-creatie workshops, community of practices, trainingen, leertrajecten en festivals.   

Kortom, de Partos Innovation Hub richt zich op activiteiten binnen verschillende toffe thema’s waar jij veel van gaat leren! We doen dat voor en met onze leden en hun relaties, en met activiteiten die inspireren, agenderen, en versnellen.  

Wat ga je doen?

 • Je houdt je je bezig met de verschillende thema’s van de Partos Innovation Hub zoals klimaatrechtvaardigheid, strategische partnerschappen, monitoring and evaluation (MEL), inclusie, data & digitalisering, etc.   
 • Als lid van de Partos Innovation Hub denk je mee, plan en organiseer je offline- en online -leer- en innovatieactiviteiten. Je denk mee over de inhoud, legt de contacten met potentiële sprekers en deelnemers, en co-faciliteert evenementen.  
 • Je draagt actief bij aan het creëren van content voor de website en socials van de Partos Innovation Hub, door middel van blogs, podcasts, nieuwsbrieven en andere creatieve media vormen.  
 • Je denkt mee over het strategisch en gestructureerd gebruik van verschillende leermethoden. 
 • Je verricht, net als wij allemaal, bijkomende administratieve handelingen, zoals het onderhoud van ons CRM-systeem.  
 • Als volwaardig teamlid van Partos draai je mee in het wekelijks teamoverleg en de dagelijkse werkzaamheden.   
 • Je krijgt de vrijheid om zelf werkzaamheden te initiëren. Heb je een goed idee op het gebied van innovatie, dan grijp je kans en leg het voor!  

Herken jij jezelf hierin?

We zijn op zoek naar een Bachelor of Master student (m/v/x) die:   

 • Een studie volgt op het gebied van ontwikkelingsstudies, innovatie, social design, duurzaam ondernemerschap, business management, of een aangrenzende studie waarvan jij denkt dat het voor ons relevant is;   
 • Aantoonbare affiniteit heeft met ontwikkelingssamenwerking of social impact;   
 • Zowel mondeling als schriftelijk uitstekend communiceert in zowel Engels als Nederlands;   
 • Een teamspeler is, met een verbindende persoonlijkheid, die zelfstandig, creatief en leergierig is.  
 • Ingeschreven staat bij een onderwijsinstelling.   

Voldoe je niet aan sommige voorwaarden maar ben je wel razend enthousiast? Wij horen graag van je. Partos streeft ernaar een inclusieve en werk- en leeromgeving te creëren, die open staat voor iedereen. Dus wie je ook bent, voel je welkom!  

Wat krijg je ervoor terug?  

 • Een team met zeer creatieve, hardwerkende en gedreven collega’s.  
 • Een kleinschalige en creatieve werkomgeving met veel ruimte voor je persoonlijke inbreng en groei.  
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid en beweegt je in een netwerk van inspirerende innovators rondom thema’s die van grote maatschappelijke waarde zijn.   
 • Goede mogelijkheid om contacten te leggen en de Nederlandse ontwikkelingssector te leren kennen vanuit Partos als branchevereniging.  
 • Een stagevergoeding van 450 euro per maand op basis van een aanstelling van 36 uur per week en reiskostenvergoeding.   
 • Vooraf stellen we jouw leerdoelen vast, die we tijdens jouw stage regelmatig met je bespreken en evalueren.   
 • Als stagiair word je begeleid door een van twee facilitators van Partos en kun je mee naar (online en offline) bijeenkomsten die relevant zijn voor ons werk.   
 • Flexibiliteit om vanuit huis of kantoor te werken. En als we op kantoor zijn: gezellig lunchen aan de keukentafel met collega’s. Met daaropvolgend een potje tafelvoetbal (voor de liefhebber dan)!   

Periode 
De stageperiode duurt minimaal 5 maanden, en je start het liefst in februari 2024. Je bent vier dagen (32 uur) per week beschikbaar. 

Verklaring Omtrent Gedrag

Om stage te lopen bij Partos is een Verklaring Omtrent Gedrag  (VOG) nodig. Als je bij ons komt stage lopen, zorgen we dat jij de juiste gegevens hebt om de VOG aan te vragen en wij vergoeden de kosten.  

Enthousiast?
Mooi! Mail je motivatiebrief met CV uiterlijk 13 december 2023 t.a.v. Gigi Ong-Alok naar sollicitatie@partos.nl  Gesprekken zullen in de daaropvolgende week (18 t/m 21 december) plaatsvinden op het kantoor van Partos (Ellermanstraat 18B, Amsterdam). Eventuele reiskosten van en naar het kantoor kunnen gedeclareerd worden bij Partos. Voor vragen kun je contact opnemen via (020)3209901 of mailen naar Sonja Bleeker (sonja@partos.nl) en Gigi Ong-Alok (gigi@partos.nl). 

‘Een van de fijnste dingen van mijn stage bij Partos, vind ik dat je vanaf het begin al behandeld wordt als gelijkwaardig deel van het team. Je wordt eigenlijk meteen al betrokken in allerlei lopende trajecten. Zo leer je veel, ook veel nieuwe mensen. Bovendien krijg je in meetings de ruimte om jouw mening te delen, en wordt er naar je geluisterd. Je taken verschillen van wat kleinere, uitvoerende  taken tot wat grotere, strategischere taken. Maar je krijgt ook de ruimte om te focussen op  de onderwerpen die jij leuk vindt, en kan daar ook initiatief in nemen!’ 

Stagiaire Aimee