Stage ‘Partos Innovation Hub – Learning for Change’

Partos zoekt vanaf Februari 2023 een stagiair (m/v/x) voor de Partos Innovation Hub – Learning for Change:

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde student (m/v/x) die samen met het team van de Partos Innovation Hub innovatie gaat aanjagen binnen ontwikkelingssamenwerking.

Partos is de branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking in Nederland en verenigt meer dan 100 Nederlandse ontwikkelingsorganisaties. Partos zet zich in voor de belangen van haar leden, zodat zij zo succesvol mogelijk een rechtvaardige en duurzame wereld kunnen creëren voor iedereen. In onderling vertrouwen verbindt, versterkt, vernieuwt en vertegenwoordigt Partos haar leden voor effectieve ontwikkelingssamenwerking. De Partos Innovation Hub is op zoek naar een stagiair(e) om zich in te zetten voor innovatie binnen ontwikkelingssamenwerking.

Over de Partos Innovation Hub

De Partos Innovation Hubis het hybride ecosysteem waar de Partos lid organisaties, hun partnerorganisaties en andere professionals uit ontwikkelingssamenwerking samen werken, creëren, inspireren, ondernemen, leren en innoveren op belangrijke thema’s zoals klimaatrechtvaardigheid, digitalisering, machtsverhoudingen, inclusie & diversiteit, nieuw leiderschap, nieuwe manieren van samenwerken (dekolonisatie), en nog veel meer spraakmakende thema’s. Dit gebeurt via creatieve leermethoden zoals webinars, interactieve presentaties, co-creatie workshops, community of practices, intervisies, tot trainingen, leertrajecten, hackatons, innovatie labs en festivals.

Kortom, de Partos Innovation Hub richt zich op activiteiten binnen verschillende toffe thema’s waar jij veel van gaat leren! We doen dat voor en met onze leden en hun relaties, en met activiteiten die inspireren, agenderen, en versnellen.

*Lees onderaan deze vacature verder hoe het zit m.b.t. thuis versus op kantoor werken.

Wat ga je doen?

• Je houdt je je bezig met de verschillende thema’s van de Partos Innovation Hub zoals klimaatrechtvaardigheid, strategische partnerschappen, inclusie, data & digitalisation, etc.
• Als lid van het Partos Innovation Hub denk je mee, plan en organiseer je offline- en online leer- en innovatieactiviteiten. Je denk mee over de inhoud, legt de contacten met potentiële sprekers en deelnemers, en co-faciliteert evenementen.

• Je draagt actief bij aan het creëren van content voor de Partos Media Hub, door middel van blogs, podcasts, columns en andere creatieve media vormen.
• Je denkt mee over het strategisch en gestructureerd gebruik van verschillende leermethoden.

• Je verricht, net als wij allemaal, bijkomende administratieve handelingen, zoals het onderhoud van ons CRM-systeem.
• Als volwaardig teamlid van Partos draai je mee in het wekelijks teamoverleg en de dagelijkse werkzaamheden.

• Je krijgt de vrijheid om zelf werkzaamheden te initiëren. Heb je een goed idee op het gebied van innovatie, dan grijp je kans en leg het voor!

Herken jij jezelf hierin?

We zijn op zoek naar een student(m/v/x), bij voorkeur reeds begonnen aan een Master, of in de afrondende fase van de Bachelor, die:

• Een studie volgt op HBO/WO niveau, op het gebied van ontwikkelingsstudies, innovatie, social design, duurzaam ondernemerschap, business management, of een aangrenzende studie waarvan jij denkt dat het voor ons relevant is;

  • Aantoonbare affiniteit heeft met ontwikkelingssamenwerking of social impact;
  • Zowel mondeling als schriftelijk uitstekend communiceert in zowel Engels als Nederlands;

• Een teamspeler is, met een verbindende persoonlijkheid, die zelfstandig, creatief en leergierig is.

• Ingeschreven staat bij een (Nederlandse) onderwijsinstelling.

Voldoe je niet aan sommige voorwaarden maar ben je wel razend enthousiast? Wij horen graag van je. Partos streeft ernaar een inclusieve en werk- en leeromgeving te creëren, die open staat voor iedereen. Dus wie je ook bent, voel je welkom!

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een team met zeer creatieve, hardwerkende en gedreven collega’s.
  • Een kleinschalige en creatieve werkomgeving met veel ruimte voor je persoonlijke inbreng en groei.

• Veel vrijheid en verantwoordelijkheid en beweegt je in een netwerk van inspirerende innovators rondom thema’s die van grote maatschappelijke waarde zijn.
• Goede mogelijkheid om contacten te leggen en de Nederlandse ontwikkelingssector te leren kennen vanuit Partos als branchevereniging.
• Een stagevergoeding van 450 euro per maand op basis van een aanstelling van 36 uur per week en reiskostenvergoeding.
• Vooraf stellen we jouw leerdoelen vast, die we tijdens jouw stage regelmatig met je bespreken en evalueren.
• Als stagiair(e) word je begeleid door een van twee facilitators van Partos en kun je mee naar (online en offline) bijeenkomsten die relevant zijn voor ons werk.
• En als we op kantoor zijn*: gezellig lunchen aan de keukentafel met collega’s. Met daaropvolgend een potje tafelvoetbal (voor de liefhebber dan)!

Periode

De stageperiode heeft een looptijd van minimaal 5 maanden, en je start het liefst in Februari 2023. Je bent ten minste vier dagen (32 uur) per week beschikbaar.

Reageren voor:
Mail je motivatiebrief met CV uiterlijk 8 Januari 2023 t.a.v. Marleen Kooij, sollicitatie@partos.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Sonja Bleeker (sonja@partos.nl).

Wat er is anders dan normaal nu we zoveel thuiswerken sinds de corona crisis?
Ook voor Partos (en haar leden) was het schakelen: sinds het begin van de pandemie moesten we van de ene op de andere dag vanuit huis werken, ineens gingen we volledig digitaal. Gelukkig hebben we onze draai weten te vinden en weten we alsnog goed samen te werken en stagiair(e)s te begeleiden! Elke week hebben we op maandag teamoverleg, in principe op kantoor. Naast de maandag, proberen we als team ook nog een andere dag in de week op het kantoor te komen. Verder spreken we elkaar op allerlei andere momenten gedurende de week. Via de telefoon, videobellen, app – we weten elkaar zeker te vinden. Ook de events in samenwerking met onze leden zijn vaak online, met zo nu een dan een fysieke bijeenkomst. Voorkeuren voor aanwezigheid op kantoor kunnen altijd besproken worden met je begeleider.

Ervaringen van voormalig stagiaires Rojîn & Aimee

Rojîn:
‘Een van de fijnste dingen van mijn stage bij Partos, vind ik dat je vanaf het begin al behandeld wordt als gelijkwaardig deel van het team, waardoor je eigenlijk dus meteen al betrokken kan worden in allerlei lopende trajecten, sessies, en (team)meetings. Er is een grote verscheidenheid aan onderwerpen die aan bod komen bij deze sessies, met verschillende sprekers en werkvormen, waardoor je dus veel leert en veel nieuwe mensen hoort en leert kennen, waaronder ook je collega’s in en buiten het team natuurlijk! Bovendien krijg je in meetings ook de ruimte om jouw gedachtes en mening te delen, en wordt er ook naar je geluisterd. Je taken zullen verschillen van wat kleinere, uitvoerende taken tot wat grotere, strategischere taken, maar je krijgt ook de ruimte om te focussen op de onderwerpen die jij leuk vindt, en kan daar ook initiatief in nemen!’

Aimee:
‘Stage lopen bij Partos is dé ideale manier om kennis te maken met de ontwikkelingssector, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, en je netwerk te vergroten. Als stagiair bij het Leren & Innoveren team ben je onderdeel van een klein, jong team, waarbij je meedraait als volwaardige collega. Het werk van Partos is gericht op veel verschillende thema’s, waarbij er de ruimte is om onderwerpen op te pakken waar jouw interesse ligt. De werkzaamheden zijn daarnaast erg divers. Zo heb ik mij o.a. beziggehouden met de organisatie van het Innovatie Festival, het strategisch uitzetten van het jaarplan, en het co- faciliteren van leersessies. Je krijgt de vrijheid om zelf initiatief te nemen in projecten, en er is veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Bovenal zul je mogen samenwerken met een hoop leuke collega’s: genoeg redenen dus om snel te solliciteren!’