Stage Partos: Communicatie en Sociale media

Partos zoekt een enthousiaste communicatie stagiair (x,m,v) die graag bijdraagt aan een rechtvaardige en duurzame wereld.

Even voorstellen: Wij zijn wij?

Partos is de branchevereniging voor internationale samenwerking. Onze leden bestaan uit ontwikkelingsorganisaties die actief zijn op het gebied van armoedebestrijding, noodhulp, mensenrechten en duurzame ontwikkeling. Wij zetten ons in voor hun belangen, zodat zij zo goed mogelijk kunnen werken aan een rechtvaardige en duurzame wereld. Met een klein team van 12 medewerkers, leer je iedereen snel kennen en is er veel ruimte voor jouw inbreng. Kom je stagelopen bij Partos, dan kom je terecht in een enthousiast en bevlogen team!

Wat kun jij doen binnen ons communicatieteam? 

Als stagiair Communicatie & Beeldvorming ondersteun je in de dagelijkse communicatiewerkzaamheden, maar je krijgt ook de verantwoordelijkheid voor je eigen projecten. De focus ligt daarbij op het uitdragen van de impact en resultaten van ontwikkelingssamenwerking, het delen van kennis binnen de sector en het stimuleren van samenwerking op het gebied van communicatie. Ook is er de mogelijkheid om een eigen onderzoek te doen.

Wat ga je doen? 

 • Jij zet de resultaten van ons werk en onze leden om in creatieve en aansprekende content. Dit doe je voor onze website, social media en nieuwsbrieven. 
 • Je denkt mee over interessante sprekers, topics en formats die we kunnen gebruiken bij het organiseren van onze events, zoals onze College Tours en Community of Practice.
 • Je helpt bij het organiseren van (online) events, workshops en presentaties. Je bent zelf ook aanwezig bij de events van communicatie en beeldvorming, waardoor je veel contact hebt met onze leden en hun medewerkers. Een van deze events was bijvoorbeeld het Partos Innovation Festival 2023
 • Je denkt mee over het verbeteren van onze communicatieprocessen. We brainstormen over hoe je op vernieuwende en inspirerende manieren kennis en ervaringen in de sector kunt delen. 
 • Ook werk je samen aan projecten rondom het creëren van draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking en inclusieve communicatie. 
 • Je ondersteunt de teams ‘Belangenbehartiging & Beleidsbeïnvloeding‘ en ‘Leren & Innoveren‘ bij de externe communicatie. Je werkt dus ook samen met de andere collega’s! 
 • Je krijgt de vrijheid om zelf werkzaamheden te initiëren. Heb je een goed idee op het gebied van communicatie? Grijp dan je kans en leg het voor! 

Herken jij jezelf hierin?

We zijn op zoek naar een HBO student, Bachelor of Master student (m/v/x) die:   

 • Een studie volgt in de richting van communicatie, journalistiek, multimedia of online marketing. Een andere passende opleiding zoals bijvoorbeeld ‘international development studies’ mag ook.  
 • Interesse heeft in internationale samenwerking; 
 • Enthousiasmerend en creatief kan schrijven; 
 • Een creatieve denker is en dit kwijt kan in het maken van content voor onze publicaties, website en social media; 
 • Een goede beheersing heeft van de Nederlandse en Engelse taal; 
 • Zelfstandig kan werken en initiatief neemt; 
 • Het zou mooi zijn als je ervaring hebt als beheerder van een Facebook-, LinkedIn- of Twitteraccount voor een organisatie, bedrijf of vereniging. 

Voldoe je niet aan sommige voorwaarden maar ben je wel razend enthousiast? Wij horen graag van je. Partos streeft ernaar een inclusieve en werk- en leeromgeving te creëren, die open staat voor iedereen. Dus wie je ook bent, voel je welkom!  

Tenslotte, wat krijg jij van ons terug? 

 • Wij vinden het belangrijk dat je leert van je stage. Daarom stellen we vooraf een aantal leerdoelen vast. Je wordt begeleid door een communicatiemedewerker en we zitten regelmatig samen om de voortgang en leerdoelen te bespreken. 
 • Een kleinschalige werkomgeving met ruimte voor je persoonlijke inbreng en mogelijkheid je stage aan te passen naar jouw interessegebied. 
 • Partos biedt als branchevereniging een goede mogelijkheid om de Nederlandse ontwikkelingssector te leren kennen. Dit doe je niet alleen vanaf het kantoor in Amsterdam, maar ook door samen te werken en meetings te hebben met collega’s binnen de ontwikkelingssector. 
 • De mogelijkheid om zelf deel te nemen aan interessante events die aansluiten op het werk en de kennisdeling binnen de ontwikkelingssector. 
 • Het hybride werken is goed ingeburgerd inmiddels. Je werkt deels vanuit huis, en deels op kantoor. 
 • Een stagevergoeding van 450 euro op basis van 36 uur per week. Per maand, uitgaande van 32 uur beschikbaarheid, komt dat neer op ongeveer 420 euro per maand.  

Periode  
De stageperiode heeft een looptijd van minimaal 5 maanden, en je start het liefst in februari 2024. Je bent vier dagen (32 uur) per week beschikbaar.  

Enthousiast?

Mooi! We ontvangen graag je motivatie en CV uiterlijk 13 december 2023. Deze mag je richten aan Sera Koolmees en sturen naar sollicitatie@partos.nl. De gesprekken vinden plaats in de week van 18 december op ons kantoor in Amsterdam. Eventuele reiskosten van en naar kantoor kun je bij ons declareren. Wil je eerst nog wat meer informatie of heb je vragen? We horen het graag! Neem dan contact op met Sera Koolmees of neem een kijkje op onze website: www.partos.nl.  

Verklaring Omtrent Gedrag 

Om bij ons stage te kunnen lopen, is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. De VOG vraag je via Partos aan, en wij vergoeden de kosten.