Stage Partos Communicatie & Beeldvorming

Partos is de branchevereniging voor NGOs die werkzaam zijn in de ontwikkelingssamenwerkingsector in Nederland. De vereniging behartigt de belangen van ongeveer 100 Nederlandse ontwikkelingsorganisaties die actief zijn op het terrein van armoedebestrijding, humanitaire hulpverlening, mensenrechten en duurzame ontwikkeling. Partos zet zich in voor hun belangen, zodat zij zo goed mogelijk kunnen werken aan een rechtvaardige en duurzame wereld. De beeldvorming van ontwikkelingssamenwerking is een van de thema’s waar Partos aan werkt. Als stagiair Communicatie & Beeldvorming maak je deel uit van een klein communicatieteam. Je ondersteunt in de dagelijkse communicatiewerkzaamheden, maar krijgt ook de verantwoordelijkheid voor eigen projecten. De focus ligt daarbij op het uitdragen van de impact en resultaten van ontwikkelingssamenwerking, het delen van kennis binnen de sector en het stimuleren van samenwerking op het gebied van communicatie. Kom je stagelopen bij Partos, dan kom je terecht in een enthousiast en bevlogen team waarin hard wordt gewerkt! Partos streeft ernaar een inclusieve en werk- en leeromgeving te creëren, die open staat voor iedereen. Dus wie je ook bent, voel je welkom.

Partos is op zoek naar een student/stagiair (m/v/x) ter ondersteuning van de afdeling communicatie en beeldvorming.

Wat ga je doen? → Dagelijks ga je aan de slag met het creëren van creatieve content om de resultaten van het werk van Partos en haar leden op een goede manier te vertalen. Dit doe je voor onze website, social media en nieuwsbrieven. → Je denkt mee over interessante sprekers, topics en formats die we kunnen gebruiken bij het organiseren van onze events op het gebied van communicatie en beeldvorming, zoals onze Proeftuinen en College Tours. → Je helpt bij het organiseren en op aansprekende wijze verslaan van (online) events, workshops en presentaties. Je bent zelf ook aanwezig bij de events van communicatie en beeldvorming, waardoor je veel contact hebt met onze leden en haar medewerkers. Een van deze events is het Partos Innovation Festival 2022! → Samen met het communicatieteam denk je mee over het uitwerken van onze doelen in het jaarplan. We brainstormen over hoe je op vernieuwende en inspirerende manieren kennis en ervaringen in de sector kunt delen. → Ook werk je samen met je communicatiecollega’s aan projecten rondom het creëren van draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking en inclusieve communicatie. → Je ondersteunt de teams ‘Belangenbehartiging & Beleidsbeinvloeding’ en ‘Leren & Innoveren’ bij de externe communicatie. Je werkt dus ook samen met de andere collega’s! → Je krijgt de vrijheid om zelf werkzaamheden te initiëren. Heb je een goed idee op het gebied van communicatie, grijp dan je kans en leg het voor!

We zijn op zoek naar een student/stagiair (m/v/x), die: → Een universitaire studie (bachelor of master) volgt in de richting van communicatie, journalistiek, multimedia of online marketingpolitiek. Een andere passende opleiding zoals bijvoorbeeld ‘international development studies’ mag ook; → Interesse heeft in ontwikkelingssamenwerking; → Enthousiasmerend en creatief kan schrijven; → Een creatieve denker is en dit kwijt kan in het maken van content voor onze publicaties, website en social media; → Een goede beheersing heeft van de Nederlandse en Engelse taal; → Zelfstandig kan werken en initiatief neemt; → Ingeschreven staat bij een (Nederlandse) onderwijsinstelling.

Wat is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk? → Basic skills op het gebied van CMS (WordPress), Google Analytics, Adobe Creative Cloud (bijv. InDesign) → Als je eerder beheerder bent geweest van een Facebook-, Linkedin- of Twitteraccount van een organisatie/bedrijf/vereniging.

Wat krijg je er voor terug? → Partos vindt het belangrijk dat je leert van je stage. Daarom stellen we vooraf een aantal leerdoelen vast. Tijdens je stage word je begeleid door een communicatiemedewerker en zitten we regelmatig samen om de voortgang en leerdoelen te bespreken. → Een kleinschalige werkomgeving met ruimte voor je persoonlijke inbreng en mogelijkheid je stage aan te passen naar jouw interessegebied. → Partos biedt als branchevereniging een goede mogelijkheid om de Nederlandse ontwikkelingssector te leren kennen. Dit doe je niet alleen vanaf het kantoor in Amsterdam, maar ook door samen te werken en meetings te hebben met collega’s binnen de ontwikkelingssector. → De mogelijkheid om zelf deel te nemen aan interessante events die aansluiten op het werk en de kennisdeling binnen de ontwikkelingssector. → Een stagevergoeding van 350 euro op basis van 36 uur per week.

De stage in praktische zin De stageperiode heeft een looptijd van ongeveer 5 maanden. Bij voorkeur start je eind augustus of uiterlijk per 1 september 2022. Daarnaast ben je ten minste vier dagen (32 uur) per week beschikbaar.

Reageren? Mail je motivatiebrief met CV uiterlijk 1 juli 2022 naar sollicitatie@partos.nl t.a.v. Sera Koolmees. Gesprekken zullen in daaropvolgende week plaatsvinden. Voor vragen is Sera op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag te bereiken via sera@partos.nl.