Stage ‘Leren & Innoveren’ voor Ontwikkelingssamenwerking

Partos is de branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking in Nederland en verenigt meer dan 100 Nederlandse ontwikkelingsorganisaties. Partos zet zich in voor de belangen van haar leden, zodat zij zo succesvol mogelijk een rechtvaardige en duurzame wereld kunnen creëren voor iedereen. In onderling vertrouwen verbindt, versterkt, vernieuwt en vertegenwoordigt Partos haar leden voor effectieve ontwikkelingssamenwerking. Het team ‘Learning & Innovation’ van Partos is op zoek naar een stagiair(e) om zich in te zetten voor gelijknamige programma dat financieel mogelijk is gemaakt door een subsidie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het programma ‘Learning & Innovation’ richt zich op activiteiten binnen de thema’s Civic Power (de kracht van civil society en de ruimte die daarvoor nodig is), nieuwe vormen van samenwerking, maar ook samenwerking met andere actoren, zoals bijvoorbeeld met start ups en ICT-bedrijven, Inclusiviteit en Data & Digital. We doen dat voor en met onze leden en hun partnerorganisaties, en met activiteiten die inspireren, agenderen, en versnellen.

*Lees onderaan deze vacature verder hoe het zit m.b.t. stage lopen in tijden van corona.

Wat ga je doen?

 • Als lid van het Learning & Innovation team denk je mee, plan en organiseer je offline- en online leer- en innovatieactiviteiten.
 • Je (mede-)organiseert events, legt de contacten met potentiële sprekers en deelnemers, draagt bij aan de communicatie-uitingen over het betreffende event en brengt later verslag uit.
 • Je verricht, net als wij allemaal, bijkomende administratieve handelingen, zoals het onderhoud van ons CRM-systeem.
 • Je werkt mee aan het jaarlijkse Partos Innovation Festival.
 • Als volwaardig teamlid van Partos draai je mee in het wekelijks teamoverleg en de dagelijkse werkzaamheden*.
 • Je krijgt de vrijheid om zelf werkzaamheden te initiëren. Heb je een goed idee op het gebied van innovatie, dan grijp je kans en leg het voor!

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar een student(e), bij voorkeur reeds begonnen aan een Master, of in de afrondende fase van de Bachelor, die:

 • Een studie volgt op HBO/WO niveau, op het gebied van ontwikkelingsstudies, innovatie, duurzaam ondernemerschap, business management, of een aangrenzende studie waarvan jij denkt dat het voor ons relevant is;
 • Aantoonbare affiniteit heeft met ontwikkelingssamenwerking;
 • Zowel mondeling als schriftelijk uitstekend communiceert in zowel Engels als Nederlands; •Zelfwerkzaam, creatief en leergierig is en initiatief durft te nemen;
 • Ingeschreven staat bij een (Nederlandse) universiteit.

Wat je krijg je ervoor terug?

 • Wij bieden je een kleinschalige werkomgeving met veel ruimte voor je persoonlijke inbreng binnen een hardwerkend en enthousiast team.
 • Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid en beweegt je in een netwerk van inspirerende innovators rondom thema’s die van grote maatschappelijke waarde zijn.
 • Omdat Partos de branchevereniging is, heb je hier een goede mogelijkheid om contacten te leggen en de Nederlandse ontwikkelingssector te leren kennen;
 • Er is een stagevergoeding van 350 euro per maand op basis van een aanstelling van 36 uur er week en reiskostenvergoeding.
 • Vooraf stellen we jouw leerdoelen vast, die we tijdens jouw stage regelmatig met je bespreken en evalueren.
 • Als stagiair(e) word je begeleid door een van twee facilitators van Partos en mag je mee naar bijeenkomsten die relevant zijn voor ons werk. Daarnaast bieden we een gratis overheerlijke lunch, buitengewoon gezellige collega’s en een recreatieve tafelvoetbal competitie na de lunch*.

Periode

De stageperiode heeft een looptijd van minimaal 5 maanden, en je start het liefst in augustus of september 2021. Je bent ten minste vier dagen (32 uur) per week beschikbaar.

Reageren voor:

Mail je motivatiebrief met CV uiterlijk 24 juni naar sollicitatie@partos.nl t.a.v. Anne-Marie Heemskerk. Voor vragen kun je contact opnemen met Esther van Langen (esther@partos.nl)

*Wat er is anders dan normaal nu we zoveel thuiswerken i.v.m. corona?

Ook voor Partos (en haar leden) was het schakelen: sinds vorig jaar maart moesten we van de ene op de andere dag vanuit huis werken, ineens gingen we volledig digitaal. Gelukkig hebben we onze draai weten te vinden en weten we alsnog goed samen te werken en stagiair(e)s te begeleiden! Elke week hebben we op maandag en donderdag teamoverleg via Teams, gewoon online dus. Verder spreken we elkaar op allerlei andere momenten gedurende de week. Via de telefoon, videobellen, app – we weten elkaar zeker te vinden. Ook de events in samenwerking met onze leden gaan online gewoon door. Zo organiseerden we afgelopen oktober ons jaarlijkse festival gewoon digitaal. Wellicht kunnen we tijdens jouw stage af en toe een dag op kantoor werken. Maar dat hangt logischerwijs af van de ontwikkelingen en de voorkeuren van je begeleider.