Stage KNAW – Human Resource Development

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor vijftien instituten die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.

Het Bureau van de KNAW staat leden, bestuur, raden en commissies, instituten en de algemeen directeur bij in de uitoefening van hun taken. Het Bureau van de KNAW is gevestigd in het Trippenhuis aan de Kloveniersburgwal 29 in Amsterdam.

De KNAW vervult drie (wettelijke) taken: een genootschap van excellente wetenschappers uit alle disciplines met meer dan 500 leden; bestuurder van 15 wetenschappelijke instituten; adviseur van de regering op het gebied van wetenschapsbeoefening. Zijne Majesteit de Koning is beschermheer van de KNAW. Aan de basis van alle activiteiten van de KNAW ligt de overtuiging dat kennis en creativiteit de belangrijkste grondstoffen zijn voor welzijn en welvaart.

Op de centrale afdeling Personeel & Organisatie (11 medewerkers) zoekt de KNAW een

Stagiair Human Resource Development/Leiderschaps- en talentmanagement

32-38 uur per week

(verdeeld over 4 tot 5 dagen)

Het team

Je maakt onderdeel uit van de P&O afdeling en maakt hierbinnen deel uit van het team (5 medewerkers) dat zich bezig houdt met loopbaanontwikkeling, leiderschaps- en talentontwikkeling voor alle (ongeveer 1400) medewerkers binnen de organisatie. Binnen dit team draag je de verantwoordelijkheid voor één of meerdere afgebakende onderzoeken waarover je een advies schrijft en waarbij je eventueel implementaties uitvoert.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor één of meerdere van de volgende onderwerpen, waarbij veel ruimte is voor eigen inbreng:

• Je gaat onderzoeken hoe we als organisatie het leerrendement kunnen vergroten van onze trainingen en de leerinterventies die we aanbieden aan medewerkers.
  • Je gaat onderzoek doen naar hoe we een lerende organisatie kunnen worden, waarbij mensen in hun werk telkens gestimuleerd worden om te leren en zich te ontwikkelen.
  • Je onderzoekt hoe we strategische personeelsplanning en ontwikkeling binnen de breedte van onze organisatie kunnen inzetten om zo de juiste mensen op de juiste plek te krijgen en te behouden.
  • Je onderzoekt hoe we de werkdruk en werkstress van werknemers kunnen verlagen om zo werkgeluk te stimuleren en de duurzame inzetbaarheid te vergroten.
  • Je werkt aan de implementatie van een talentscan voor medewerkers en teams om het inzicht in de eigen competenties en de teamcultuur inzichtelijk te maken.

Nadat je onderzoek hebt gedaan naar één of meerdere van deze onderwerpen, zowel in literatuur als kwalitatief en/of kwantitatief (waarbij je voor het onderzoek op bezoek gaat bij onze instituten door heel het land), schrijf je een advies over hoe we met dit vraagstuk om moeten gaan. Vervolgens maak je een plan van aanpak voor de implementatie van verbeteringen die jij hebt bedacht en werk je (indien mogelijk) mee aan de implementatie van deze verbeteringen.

Je kunt tevens werkzaamheden oppakken waarbij je bijdraagt aan reeds lopende initiatieven en kerntaken van het team, indien je hier interesse in hebt. Hierbij kun je denken aan het opzetten van trainingen gericht op competentieontwikkeling, het organiseren van events voor medewerkers gericht op loopbaanontwikkeling, het meehelpen met opzetten van leiderschapsprogramma’s, het meehelpen met het vermarkten van  onze trainingen en events.

Opleidingsniveau: HBO of WO, denk aan arbeid & organisatiepsychologie, HRM studies, bedrijfskunde, cultuur, organisatie & management, onderwijskunde.

Periode: Je kunt starten in de periode tussen augustus en december (dit is flexibel) voor een periode van 4 tot 6 maanden.

Wat verwachten we van jou:

• We zoeken iemand die zelfstandig aan de slag gaat en initiatief neemt bij het oppakken van taken.
  • Je krijgt de ruimte om onderwerpen op te pakken die jou interesseren, waarbij het belangrijk is dat je nieuwsgierig bent en de inhoud van het onderwerp dat je oppakt, je aanspreekt.
  • Het is belangrijk dat je meedenkt met het team, we stimuleren je om nieuwe ideeën aan te dragen en samen met ons team onze dienstverlening te verbeteren en vernieuwende initiatieven door te voeren. Hierbij werken we als team samen en heb jij als lid van ons team, net als alle anderen, een stem.

Wat biedt de KNAW:

• Een goede persoonlijke begeleiding
  • Veel verantwoordelijkheid, vrijheid, uitdaging en afwisseling
  • Alle ruimte voor initiatief en eigen inbreng
  • Er is ruimte om je afstudeeronderzoek binnen de organisatie uit te voeren, indien dit in lijn is met de werkzaamheden binnen de stage
  • Wetenschappelijke organisatie met gerenommeerde wetenschappers en instituten
  • Een werkplek in een historisch pand in hartje Amsterdam
  • De mogelijkheid om onze 15 instituten te bezoeken door het land, van een bezoek aan één van de meest duurzame kantoorpanden van ons land, tot een hersenbank en slaaplab
  • Stagevergoeding van max . € 300,00 bruto per maand

Over ons

Onze werkplek is in hartje Amsterdam in een prachtig grachtenpand aan de Kloveniersburgwal 29. In dit gebouw staan verschillende objecten die een belangrijke rol hebben gespeeld in de wetenschappelijke geschiedenis. Zo staat er het spreekgestoelte waar Albert Einstein zijn relativiteitstheorie heeft uitgelegd, ook jij mag hier jouw eindpresentatie geven! In de lunchpauze loop je zo de nieuwmarkt op, ook kun je in onze grote achtertuin met je collega’s gezellig een broodje eten.

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nahymja Nijhuis, Beleidsadviseur Leiderschaps- en Talentontwikkeling, 020 551 0758, nahymja.nijhuis@knaw.nl. Ons websiteadres is: www.knaw.nl

Heb je belangstelling? Stuur je motivatie + CV naar: loopbaancentrum@knaw.nl