Stage Huis van de Nederlandse Provincies – Brussel

Stage Huis van de Nederlandse Provincies – Brussel


Stage

Dit is een stage in Brussel in het Huis van de Nederlandse Provincies, bij de EU vertegenwoordiger van de Provincie Zeeland.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bij de stage zijn heel divers. Je mag zowel meehelpen bij het organiseren van politieke bezoeken, bijvoorbeeld van EU-lijsttrekkers, in zowel Brussel als in Zeeland. Je organiseert deze niet alleen, maar neemt ook volwaardig deel. Je breidt je netwerk dus goed uit. Verder draai je binnen het Huis van de Nederlandse Provincies mee – je neemt deel aan werkoverleggen en werkbezoeken, en doet voorbereidend werk voor de gezamenlijke dossiers. Zo kun je bijvoorbeeld voor je provincie het provinciale standpunt voor het Europese duurzaamheidsbeleid voorbereiden. Je mag ook, vaak ook zelfstandig, naar conferenties en netwerk evenementen in Brussel. Je bent dus zowel inhoudelijk, als organisatorisch bezig. Een keer in de week kun je met de stagebeleider mee naar Zeeland, waar provinciale input wordt opgehaald. Je leert dus niet alleen lobby’en, maar je ziet ook waar de voeding voor de lobby vandaan komt. Johanna Neyt is de lobbyist voor Zeeland. Ze heeft internationale ervaring als verslaggever voor de Vlaamse nieuwsdienst VRT in onder andere Zuid-Afrika en India. Ze is benaderbaar, en bereid je zo veel te leren als waar je om vraagt. In overleg is er zeker de mogelijkheid en de tijd om (afstudeer) onderzoek te doen.

Voorwaarden

Je moet nog ingeschreven staan bij de universiteit en mag niet al afgestudeerd zijn. Idealiter kan je zo snel mogelijk starten, maar alles is mogelijk!

Vergoeding

Provincie Zeeland vergoed ongeveer 280 euro in de maand voor je werk. Verder krijg je je huur in Brussel, mits onder de 600 euro, ook vergoed. Je mag één keer per week een reis naar huis declareren.

Contact
je kunt contact opnemen met  jpk.neyt@zeeland.nl als je interesse hebt. Je kunt ook bij fontijncorine@gmail.com terecht voor vragen.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

X