Stage Digitale overheid – Provincie Zuid-Holland

De digitale overheid in 2050 – wij willen horen wat jij denkt!

De provincie Zuid-Holland werkt op verschillende manieren aan een digitale overheid. Daarbij komen allerlei vraagstukken naar boven. Niet alleen technische, maar vooral ook maatschappelijke en ethische. Binnen het domein bestuur houdt de opgave ‘Digitaal Bestuur’ zich met deze vraagstukken bezig. Welke kennis en ervaring moeten ambtenaren in de toekomst hebben? Hoe verandert AI de positie van de overheid? Hoe ziet werken we samen met de maatschappij op onderwerpen als data, open dossiers, open source? Wat vragen nieuwe wetten en regels van ons (WOO, AI Act)? Hoe integreren we ‘ethics by design’ in onze manier van werken?

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste studenten die ons team willen verrijken. Daarbij zoeken we naar een combinatie van interesse/kennis/ ervaring op het snijvlak van bestuur, governance, data, AI, openbaarheid, ethiek. Maar vooral zoeken we studenten die de urgentie voelen van de digitale transitie waar de overheid voorstaat. En die met ons willen ontdekken wat dit in de praktijk betekent. Voel jij je aangesproken? Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

Aan de slag bij PZH

Je komt als stagiair terecht in een veelzijdige maar complexe organisatie, waar veel ruimte is voor eigen initiatief. Je bepaalt in overleg met je stagebegeleider waar je aan werkt, voor hoe lang en reflecteert hier tussentijds op. Daarnaast spreek je regelmatig af met andere stagiairs binnen de organisatie. Zo bouw je je eigen netwerk op én leer je over van alles wat de provincie als organisatie te bieden heeft.

  • Werken aan de toekomst van de digitale overheid
  • Veel ruimte voor eigen ideeen en initiatief
  • Werken in een team van professionals, dat in de voorhoede van de ontwikkeling opereert
  • Gebruik kunnen maken van het brede netwerk van het team, binnen de gehele overheid

Je komt terecht in dynamische opgave die aan verandering onderhevig is. Je basis is het team Digitaal Bestuur, bestaande uit professionals op het gebied van bestuurskunde, openbaarheid en ethiek. Daarnaast werk je parallel aan opgaveteams gericht op het ondersteunen van onze maatschappelijke opgaven met behulp van data, het inrichten van onze informatievoorziening en onze datahuishouding, het digitaliseren van onze beleidscyclus en het experimenteren met nieuwe technologie.

Solliciteer nu!

Je kunt je motivatiebrief en cv via onze stage website https://werkenvoor.zuid-holland.nl/stages/ opsturen. Vermeld daarbij duidelijk dat je solliciteert voor een positie bij opdracht ‘Digitaal Bestuur’. Of stuur je sollicitatie rechtstreeks naar Ivonne Jansen- Dings, id.jansendings@pzh.nl.