Stage bij VNO-NCW en MKB-Nederland

Zoek jij voor dit najaar een uitdagende stage waarin je meemaakt hoe de Europese belangenbehartiging van het Nederlands bedrijfsleven in de praktijk vorm krijgt? Heb jij interesse in politiek, maatschappij en de Europese Unie? Ben jij een enthousiaste student mét ondernemers mentaliteit? Dan zijn we op zoek naar jou!

Europa staat in de schijnwerpers. De Coronacrisis en de gespannen handelsbetrekkingen met China en de VS zetten de Europese samenwerking op scherp. De EU werkt aan grote projecten voor klimaat en digitalisering. Beleid wordt in toenemende mate bepaald in Brussel. Voor ondernemers en ondernemingen is het dan ook essentieel om in Brussel hun belangen duidelijk te maken.

Wie zijn wij?

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn de grootste ondernemingsorganisaties van Nederland. Samen komen wij op voor de belangen van onze leden, zo’n 300.000 bedrijven in Nederland. Wij maken ons hard voor een kansrijk ondernemersklimaat, zowel nationaal als internationaal.

Om de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven in de Europese Unie te behartigen hebben VNO-NCW en MKB-Nederland een gezamenlijk kantoor in Brussel. Van daaruit lopen onze lijnen naar o.a. de Europese Commissie, het Europees Parlement, de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU, collega-werkgeversorganisaties uit Europa, de Europese koepels van werkgeversorganisaties zoals BusinessEurope en SMEUnited, en veel van onze leden.

Wat ga jij doen?

  • Monitoren van de besluitvormingsprocedures van de EU en het screenen van de Europese actualiteiten op de voor het Nederlands bedrijfsleven relevante punten
  • Ondersteunen van de stafleden van kantoor Brussel (o.a. bijstaan in de lobby, schrijven van artikelen)
  • Bijwonen en verslagleggen van (commissie)vergaderingen van het Europees Parlement, BusinessEurope en SMEUnited, en andere relevante bijeenkomsten
  • Beheren van de (online) communicatie kanalen van VNO-NCW en MKB-Nederland
  • Beantwoorden van informatieverzoeken van leden etc.

Wie ben jij?

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde student (derde jaar bachelor of master) die tijdens de gehele stageperiode ingeschreven staat bij een Nederlandse onderwijsinstelling. Affiniteit met, en kennis van de Europese Unie en/of het Nederlands bedrijfsleven zijn absoluut een pré. Uitstekende kennis van Nederlands en Engels in woord en geschrift is een voorwaarde. Affiniteit en/of ervaring met (online) communicatie is een pluspunt.

Praktische informatie

Kantoor Brussel zoekt een enthousiaste en gedreven stagiair(e) voor de periode van 1 september 2021 t/m 31 januari 2022. Voor deze stage bieden wij een passende stagevergoeding. De standplaats voor de stage is in principe Brussel, maar in verband met de Coronacrisis kunnen tijdens (een deel van) de stage aangepaste werkomstandigheden gelden.

Voor nadere informatie kun jij contact opnemen met Laura Stam (stam@vnoncw-mkb.nl) of via T +32 2 510 08 74).

Interesse? Stuur jouw motivatiebrief en CV uiterlijk 6 juni a.s. naar brussel@vnoncw-mkb.nl. De gesprekken zullen plaatsvinden op 14 en 15 juni via MS Teams of, indien mogelijk, op ons hoofdkantoor in Den Haag.