Stage bij KLM European Affairs in Brussel

KLM Royal Dutch Airlines is op zoek naar een enthousiaste en gedreven stagiair(e) voor de functie van Assistant European Affairs, afdeling Brussel. KLM European Affairs behartigt in afstemming met de Public Affairs afdeling op het hoofdkantoor in Amstelveen de belangen van KLM binnen de Europese instellingen. Zo is de afdeling verantwoordelijk voor het volgen van luchtvaart gerelateerde ontwikkelingen binnen onder meer de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad en het daarvan verslag uitbrengen aan de eigen organisatie. Daarnaast onderhoudt de afdeling met genoemde instellingen en andere voor KLM relevante spelers in Brussel zoals Airlines for Europe (A4E), IATA, BusinessEurope en VNO-NCW nauw contact om zo de belangen van het bedrijf zo optimaal mogelijk te kunnen behartigen.

Je bent gevestigd in Brussel en de functie van Assistant European Affairs bestaat uit een veelzijdig takenpakket dat ondersteuning biedt aan de Director European Affairs. Denk hierbij aan het monitoren van voor KLM relevante ontwikkelingen in Brussel, het analyseren van beleidsstukken van de Europese Commissie, en – afhankelijk van de dan geldende COVID-19 regels – ook het bezoeken van vergaderingen van het Europees Parlement, conferenties, workshops, het onderhouden van contacten met overige partijen, het actief meedenken over lobbystrategieën, het schrijven en updaten van position papers en het uitvoeren van algemene administratieve taken.

Interesse in luchtvaart, politieke/maatschappelijke betrokkenheid en kennis van de Europese instellingen en besluitvormingsprocessen zijn vereisten, evenals het beknopt en kernachtig kunnen samenvatten van complexe beleidsmaterie. Een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels zowel mondeling als schriftelijk behoort eveneens tot de gevraagde competenties. Voor een deel van de werkzaamheden is kennis van de Franse taal wenselijk. Relevante studieachtergronden zijn o.a. internationale betrekkingen, European Studies, European Public Affairs, internationaal of Europees recht, bestuurskunde of politicologie.

De stage is voor een periode van zes maanden en loopt van 5 juli tot en met 31 december 2021. De stage is fulltime en uiteraard zal daar een competitieve maandelijkse vergoeding tegenover staan.
Geïnteresseerd en herken je jezelf in het bovenstaande profiel? Dan kun je jouw sollicitatie – beknopte motivatiebrief (maximaal 1 pagina) en curriculum vitae – of eventuele vragen richten aan
Jeroen Hardenbol (jeroen.hardenbol@klm.com), Director European Affairs.

Reacties op deze vacature zijn mogelijk tot en met woensdag 26 mei 2021.