Stage bij KLM European Affairs in Brussel

Stage bij KLM European Affairs in Brussel

KLM Royal Dutch Airlines is weer op zoek naar een enthousiaste en gedreven stagiair(e) voor de functie van Assistant European Affairs, afdeling Brussel. KLM European Affairs behartigt in afstemming met de Public Affairs afdeling op het hoofdkantoor in Amstelveen de belangen van KLM richting de Europese instellingen. Zo is de afdeling verantwoordelijk voor het volgen van luchtvaart gerelateerde dossiers binnen onder meer de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad van de EU. De focus ligt momenteel met name op verduurzaming van de luchtvaartsector als één van de belangrijkste pijlers onder het EU Green Deal ‘Fit for 55’ pakket. Tevens richt de afdeling zich op verschillende andere EU onderwerpen, van passagiersrechten en betere arbeidsomstandigheden tot toekomstige EU-luchtvaartverdragen, de EU- slotverordening en eerlijke concurrentie. De afdeling onderhoudt contacten met de Europese instellingen en koepelorganisaties in Brussel zoals Airlines for Europe (A4E), IATA, ENAA, BusinessEurope en VNO-NCW om zo de belangen van het bedrijf zo optimaal mogelijk te kunnen behartigen.

Je bent gevestigd in Brussel en de functie van Assistant European Affairs bestaat uit een veelzijdig takenpakket dat ondersteuning biedt aan het European Affairs team. Denk hierbij aan het monitoren van voor KLM relevante ontwikkelingen in Brussel, het analyseren van beleidsstukken van de Europese Commissie, alsook het bezoeken van vergaderingen van het Europees Parlement, conferenties, workshops, het actief meedenken over beleid, het schrijven en updaten van verslagen, analyses en position papers.

Interesse in luchtvaart, duurzaamheid, politieke/maatschappelijke betrokkenheid en kennis van de Europese instellingen en besluitvormingsprocessen zijn vereisten, evenals het beknopt en kernachtig kunnen samenvatten van complexe beleidsmaterie. Een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels zowel mondeling als schriftelijk behoort eveneens tot de gevraagde competenties. Kennis van de Franse taal is een plus. Relevante studieachtergronden zijn o.a. internationale betrekkingen, European Studies, European Public Affairs, internationaal of Europees recht, bestuurskunde of politicologie.

De stage is voor een periode van zes maanden en loopt van 1 maart 2023 tot en met 31 augustus 2023. De stage is fulltime en uiteraard zal daar een competitieve maandelijkse vergoeding tegenover staan.

Geïnteresseerd en herken je jezelf in het bovenstaande profiel? Dan kun je jouw sollicitatie – beknopte motivatiebrief (maximaal 2 pagina’s) en curriculum vitae – of eventuele vragen richten aan
Jeroen Hardenbol (jeroen.hardenbol@klm.com), Director European Affairs.

Deadline: Reacties op deze vacature zijn mogelijk tot en met woensdag 4 januari 2023.