Stage bij D66 in de Eerste Kamer

De Eerste Kamerfractie van D66 is op zoek naar twee stagiairs voor de periode 13 september 2022 tot en met 24 januari 2023, voor 16 uur (2 dagen) per week. Als stagiair geef je inhoudelijke en organisatorische ondersteuning aan de fractiemedewerker (ambtelijk secretaris) en leden van de Eerste Kamerfractie. Ben jij maatschappelijk betrokken, ben jij op de hoogte van wat er speelt in binnen- en buitenland en ben jij benieuwd hoe de politiek van binnenuit werkt? Kom dan bij ons stage lopen!

Wat ga je doen?

Je werkt samen met de fractiemedewerkers en de andere stagiair om de senatoren van D66 optimaal te ondersteunen in hun werk. Je denkt en schrijft mee bij de voorbereiding van debatten en schriftelijke vragen. Zo leer je hoe het parlementaire proces in de Nederlandse democratie werkt. Je schrijft berichten voor de website van D66 in de Eerste Kamer en maakt content voor onze sociale mediakanalen, en je helpt bij evenementen van de Eerste Kamerfractie. Zo bouw je mee aan een sterker D66 en breng je het werk van D66 in de Eerste Kamer voor het voetlicht.

Wat vragen we van jou?

Je wil graag leren, je werkt goed en zorgvuldig onder tijdsdruk en je bent flexibel. Je begrijpt dat de ene week drukker is dan de andere en dat de werkplanning en -tijden op korte termijn kunnen veranderen. Je neemt initiatief, je kunt zelfstandig werken en hoofd- van bijzaken onderscheiden, en je bent in staat te prioriteren en schakelen tussen verschillende taken. Je hebt een brede algemene ontwikkeling, je bent politiek geïnteresseerd en je bent lid van D66, of hebt tenminste affiniteit met het gedachtegoed van D66. Tenslotte volg je een opleiding op hbo- of wo-niveau, waarbij nadrukkelijk geldt dat iedere studierichting in aanmerking komt.

Het betreft een parttime stage voor de genoemde periode van vijf maanden. Je bent beschikbaar op de dinsdag: dit is de vaste vergaderdag van de Eerste Kamer. Je staat ingeschreven als student en beschikt doordeweeks over een OV-reisproduct. Bij nieuwe coronamaatregelen zal je (deels) online werken. Wij bieden een kleine stagevergoeding aan.

Solliciteren?

Je kunt je CV met motivatie tot en met maandag 4 juli sturen naar anna.heredia@eerstekamer.nl ten name van Anna Heredia (ambtelijk secretaris) met in het onderwerp Stage 2023/1. De sollicitatiegesprekken zullen op maandag 11 juli plaatsvinden in Den Haag. Voor deze stageplaats wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd.

Nog vragen? Mail Anna Heredia dan op anna.heredia@eerstekamer.nl.