Stage Berenschot

Stage Berenschot

Berenschot zoekt vanaf september / oktober 2019 voor een periode van 3-6 maanden een stagiair(e) voor de adviesgroep Samenwerking en Publieke Innovatie (SPI). Heb jij veel affiniteit met het openbaar bestuur en interesse in digitale ontwikkelingen? En neem je graag een kijkje in de keuken van een gerenommeerd adviesbureau? Dan is deze stage wellicht iets voor jou!

Blockchain, data-analytics, Internet of Things (IoT) zijn momenteel de drijvende kracht van innovatie in het openbaar bestuur. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor het openbaar bestuur? En hoe kunnen publieke organisaties op deze innovaties inspelen? Om echte resultaten te behalen, dienen de genoemde innovaties te worden gekoppeld aan een goed begrip van vraagstukken en randvoorwaarden in het openbaar bestuur. Adviseurs van Berenschot moeten dus niet alleen de techniek, maar ook de werking van het openbaar bestuur begrijpen.

  1. Waar kom je terecht?

De adviesgroep SPI bestaat uit circa 25 adviseurs die zelfstandig en in teams opdrachtgevers adviseren. Dit zijn voornamelijk publieke organisaties zoals ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen. In onze adviesopdrachten werken we veel samen met de overige disciplines van Berenschot.

Als stagiair(e) bij SPI krijg je de kans kennis te maken met het adviesvak. Je werkt mee aan concrete adviesopdrachten, waarin we je de vaardigheden van het adviesvak bijbrengen. Daarnaast help je bij de organisatie van markt- en interne acties. De adviesopdrachten, die zich richten op alle overheidslagen, gaan vrijwel altijd over de vraag hoe overheden tot (betere) digitale / datagedreven innovaties kunnen komen om het resultaat voor hun burgers te verbeteren.

Tijdens de stage word je intensief begeleid door een adviseur van Berenschot die je ondersteunt in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën. Vanzelfsprekend kijken wij altijd naar de mogelijkheden om je zo veel mogelijk eigen verantwoordelijkheid te laten nemen. Dus daar waar opdrachten dat toelaten, ga je ook een daadwerkelijke bijdrage leveren aan onze producten en resultaten.

  1. Jouw profiel

Je bent bezig met een studie als (technische) bestuurskunde, business & IT, (technische) bedrijfskunde, management van de publieke sector, politicologie of informatiemanagement in de publieke sector, en klaar om je kennis in de praktijk te beproeven. Je excelleert aantoonbaar op academisch en/of maatschappelijk gebied. Daarnaast ben je bovengemiddeld gemotiveerd en heb je interesse in het adviesvak.

Verder beschik je over een sterk conceptueel en analytisch vermogen, (veel!) energie en commitment en ben je enthousiast, stevig en nieuwsgierig. Je bent assertief en in staat om samen en zelfstandig te werken en gaat conceptuele vragen niet uit de weg. Daarnaast heb je interesse in samenwerking binnen en tussen gemeenten, en in de mogelijkheden van data bij sturingsvraagstukken. Tot slot kun je je mondeling en schriftelijk helder uitdrukken en heb je de drive om te leren en jezelf continu te verbeteren.

Voorwaarde voor de stage is een afgeronde bacheloropleiding. Om stage te kunnen lopen bij Berenschot moet je bovendien gedurende de stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. Berenschot biedt een marktconforme stagevergoeding, een laptop en indien nodig een OV-kaart. De stage is fulltime (of in overleg minimaal 4 dagen per week). Eventueel kunnen we de totale stageperiode in overleg langer maken.

  1. Interesse?

Pas jij in ons profiel en ben je geïnteresseerd in deze uitdagende stage? Stuur dan uiterlijk 28 juni je motivatiebrief en CV naar Rosa-May Postma via r.m.postma@berenschot.nl. Hier kan je ook terecht voor vragen of je kan bellen met 030 – 291 68 50 (secretariaat).

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top
X