Squarewise stage voor masterstudenten

Squarewise versnelt verandering op weg naar een planeet waar we ons weer welkom kunnen voelen. Dat doen we door met passie en visie te werken aan strategische adviezen, voorbeeldprojecten en ventures.

Squarewise versnelt transities die opbouwen richting een zelfvoorzienende gebouwde omgeving, die een positieve bijdrage levert aan het welzijn van haar inwoners en natuurlijke omgeving. We zetten ons in om de inrichting van de gebouwde omgeving zo te veranderen dat de mensheid weer een onderdeel wordt van een regeneratief ecosysteem.

Als veranderexperts onderscheiden wij ons in creativiteit en daadkracht. In projecten zijn wij degenen die nét dat stapje verder gaan dan verwacht. In verandervraagstukken stellen wij kritische vragen, treden we buiten de gebaande paden en steken we de handen uit de mouwen. Gevarieerd qua achtergrond, maar eensgezind qua persoonlijkheid: vakinhoudelijk gedreven, communicatief vaardig en overtuigd van de kracht van samenwerking.

Bij Squarewise zijn wij momenteel opzoek naar stagiairs vanuit USBO Masters. Wij zijn regelmatig op zoek naar stagiairs die onze impact kunnen versterken met hun kennis en enthousiasme over diverse thema’s rondom de duurzaamheidtransitie. We denken dat uw masterprogramma hier goed bij aansluit.

We zijn momenteel actief op de thema’s wijktransitie, circulariteit, smart cities, participatie, landbouwtransitie en regeneratief bouwen. Daarvoor creëren we duurzame visies, verbinden we de juiste partijen in nieuwe samenwerkingsverbanden, experimenteren we om het onbekende te verkennen, en we zijn we zelf, als sociale onderneming, een voorbeeld van de veranderingen die we voor ons zien, waardoor we laten zien dat het mogelijk is.

Inhoudelijk gericht op de bovengenoemde thema’s bieden wij twee verschillende soorten stages aan:

  • Een meewerkstage: Werkervaring opdoen door mee te draaien in één of meerdere projecten van Squarewise tijdens of na het afstuderen
  • Een afstudeerstage/onderzoeksstage: Onderzoek doen voor Squarewise met als doel een Bachelor- of Masterscriptie te schrijven

Een stage bij Squarewise geeft je de mogelijkheid om opgedane wetenschappelijke kennis toe te passen in de praktijk en praktijkervaring op te doen door onderdeel te zijn van een interdisciplinair team en een zelfsturende organisatie. Je zal jezelf zowel persoonlijk als inhoudelijk op het gebied van duurzaamheid kunnen ontwikkelen en onderzoeken waar zijn/haar interesses liggen. We staan open voor suggesties van studenten en wanneer wij concrete vragen op bepaalde onderwerpen hebben zullen we deze ook met jullie delen.

Voor meer informatie over Squarewise kan je een kijkje nemen op de website: https://www.squarewise.com.

Neem anders contact op met Victoria Lakenman: lakenman@squarewise.com