Society Impact stage

Society Impact zoekt op korte termijn een stagiair Onderzoek voor een stage van 3 – 5 maanden. Je helpt ons bij het inzichtelijk maken van de resultaten van SchuldenlabNL, een sociaal relevant innovatieplatform. Wij zoeken een stagiair die snel de grote lijn kan vinden en helder kan schrijven voor verschillende media. En bovenal: iemand die zich samen met ons wil inzetten voor sociale innovatie.

Wie zijn wij?
Society Impact is een platform dat urgente maatschappelijke problemen wil aanpakken door middel van sociaal ondernemerschap. We brengen financiers zoals banken, overheden en fondsen bij elkaar met sociaal ondernemers om zo te komen tot innovatieve aanpakken.

Een van deze initiatieven is Schuldenlab.NL, waarin wij projecten ondersteunen die de schuldenzorg bij burgers wil verminderen. We werken samen met projecten die effectief burgers helpen om om te gaan met hun schulden en we helpen deze projecten om op te schalen.

Bij Society Impact werken nu 5 ambitieuze mensen, allemaal met een diverse achtergrond en een sociale missie. We zijn zeer extern gericht: we werken veel buiten de deur en zoeken zoveel mogelijk samenwerking met andere partners om zo maximaal maatschappelijk effect te creëren.

Wat ga je doen?
Schuldenlab.NL is nu meer dan twee jaar actief. Gedurende deze tijd hebben wij – samen met allerlei andere partijen – veel zaken opgepakt. Wij willen nu structureler gaan vastleggen wat wij hebben bereikt: wat is ‘ons verhaal’? Jij helpt ons dat verhaal te schrijven: je bekijkt onze bijdragen, onderzoeken en voorstellen, je spreekt ons en onze samenwerkingspartners en bundelt dat tot een bondige rapportage. Je werkt zoveel mogelijk op onze locatie; zo kun je snel schakelen met je collega’s maar krijg je inzicht in de wijze waarop sociale innovatie wordt gemaakt.

Door deze stage leer je hands on hoe maatschappelijke problemen worden aangepakt vanuit de overheid (Rijk en gemeentes), vanuit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Wie zoeken wij?

  • We zoeken een stagiair die nu bezig is aan een bachelor- of masteropleiding. De stage is met name geschikt als je bestuurs- en organisatiewetenschap studeert of een bestuurskundige functie ambieert
  • Je bent 3 tot 5 maanden beschikbaar; wij kunnen met elkaar bespreken of dit fulltime of parttime zal zijn
  • Je hebt een duidelijke affiniteit met maatschappelijke vraagstukken
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en pakt zaken zelfstandig en proactief aan
  • De standplaats van de stage is Den Haag

Wat bieden wij jou?

  • Een uitdagende stage rond een maatschappelijk relevant thema
  • Een team van collega’s die je zullen begeleiden bij het uitvoeren van je opdrachten voor zowel Society Impact als voor je opleiding
  • Een marktconforme stagevergoeding en een reiskostenvergoeding

Interesse?

Neem gerust contact op met Chee-Wai Chan op cheewai@societyimpact.nl!