Research Project

Het Research Project is een internationaal en sociaal-maatschappelijk georiënteerd onderzoeksproject dat elke twee jaar plaatsvindt. Vanuit Perikles organiseert de Research Project Commissie in samenwerking met USBO een onderzoeksreis. Afgelopen editie vond plaats in november 2022. Tijdens deze onderzoeksreis deden 28 B&O studenten onderzoek naar Successful Governance op Aruba. De resultaten van het project zullen op 16 juni 2023 tussen 13.00 en 19.00 gepresenteerd worden op hun symposium op USBO. Kom vooral langs!

Eerdere succesvolle projecten gingen onder andere naar Singapore, Zuid-Afrika en Suriname. Aankomend schooljaar zal er weer een nieuwe RP commissie opgericht worden om de volgende onderzoeksreis te organiseren. In februari 2024 zal vervolgens een selectieproces voor de twintig deelnemers plaatsvinden en in periode 4 van dat schooljaar zal er onderwijs georganiseerd worden voor de twintig deelnemers, aansluitend op het onderzoeksthema en de reisbestemming.

Lijkt het jou leuk om het volgende Research Project op te zetten? Hou dan de sociale media van Perikles in de gaten en solliciteer begin volgend schooljaar voor een positie binnen de meest leerzame commissie van Perikles!

Voor meer informatie kun je terecht op de Instagram pagina @researchprojectusbo en je mag altijd een mail sturen aan communicatie@researchprojectusbo.com! Lees ervaringen van studenten die het Research Project hebben gedaan hier.

Het Research Project is onderdeel van de B&O Academie. Voor vragen hierover of als je je vragen niet bij bovenstaand mailadres kwijt kunt, neem dan contact op met de coördinator van de B&O Academie Leonie Heres op het volgende mailadres: l.heres@uu.nl