Partos stage communicatie en sociale media

Stage Communicatie en Sociale media

Partos is op zoek naar een enthousiaste en gedreven student of stagiair (x,m,v), die graag bijdraagt aan een rechtvaardige en duurzame wereld en ons wil ondersteunen op de afdeling communicatie en beeldvorming.

Inclusiviteit vinden wij belangrijk

Partos streeft ernaar een inclusieve en werk- en leeromgeving te creëren, die open staat voor iedereen. Dus wie je ook bent, voel je welkom om te solliciteren!

Wie zijn wij als Partos?

Partos is de branchevereniging voor Nederlandse ontwikkelingsorganisaties, gevormd door ons als team van twaalf collega’s. De ontwikkelingsorganisaties en ngo’s die lid zijn bij ons, in totaal iets meer dan honderd, zijn actief op het terrein van armoedebestrijding, humanitaire hulpverlening, mensenrechten en duurzame ontwikkeling. Wij zetten ons in voor hun belangen, zodat zij zo goed mogelijk kunnen werken aan een rechtvaardige en duurzame wereld. Hier kun jij ons bij helpen. De beeldvorming van ontwikkelingssamenwerking is een van de thema’s waar Partos aan werkt. Partos is een kleine organisatie: je werkt dus met 12 collega’s, en er zijn vaak 4 stagiaires. Het is een kleine organisatie, waar je iedereen snel leert kennen en er veel ruimte is voor jouw inbreng. Kom je stagelopen bij Partos, dan kom je terecht in een enthousiast en bevlogen team waarin hard wordt gewerkt!

Wat kun jij doen binnen ons communicatie- en beeldvormingteam?

Als stagiair Communicatie & Beeldvorming maak je deel uit van een klein communicatieteam. Je ondersteunt in de dagelijkse communicatiewerkzaamheden, maar krijgt ook de verantwoordelijkheid voor eigen projecten. De focus ligt daarbij op het uitdragen van de impact en resultaten van ontwikkelingssamenwerking, het delen van kennis binnen de sector en het stimuleren van samenwerking op het gebied van communicatie.

Hoe zien jouw taken eruit?

 • Dagelijks ga je aan de slag met het creëren van creatieve content om de resultaten van het werk van Partos en haar leden op een goede manier te vertalen. Dit doe je voor onze website, social media en nieuwsbrieven.
 • Je denkt mee over interessante sprekers, topics en formats die we kunnen gebruiken bij het organiseren van onze events op het gebied van communicatie en beeldvorming, zoals onze Proeftuinen en College Tours.
 • Je helpt bij het organiseren van (online) events, workshops en presentaties. Je bent zelf ook aanwezig bij de events van communicatie en beeldvorming, waardoor je veel contact hebt met onze leden en haar medewerkers. Een van deze events was bijvoorbeeld het Partos Innovation Festival 2022!
 • Samen met het communicatieteam denk je mee over het verbeteren van onze communicatie werkprocessen. We brainstormen over hoe je op vernieuwende en inspirerende manieren kennis en ervaringen in de sector kunt delen.
 • Ook werk je samen met je communicatiecollega’s aan projecten rondom het creëren van draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking en inclusieve communicatie.
 • Je ondersteunt de teams ‘Belangenbehartiging & Beleidsbeïnvloeding‘ en ‘Leren & Innoveren‘ bij de externe communicatie. Je werkt dus ook samen met de andere collega’s!
 • Je krijgt de vrijheid om zelf werkzaamheden te initiëren. Heb je een goed idee op het gebied van communicatie? Grijp dan je kans en leg het voor!

  Wat wij zoeken, is een student of stagiair (x,m,v) die:

 • Een hbo-opleiding of universitaire studie (bachelor of master) volgt in de richting van communicatie, journalistiek, multimedia of online marketing. Een andere passende opleiding zoals bijvoorbeeld ‘international development studies’ mag ook;
 • Interesse heeft in ontwikkelingssamenwerking;
 • Enthousiasmerend en creatief kan schrijven;
 • Een creatieve denker is en dit kwijt kan in het maken van content voor onze publicaties,

  website en social media;

 • Een goede beheersing heeft van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Zelfstandig kan werken en initiatief neemt;
 • Ingeschreven staat bij een (Nederlandse) onderwijsinstelling.

  Wat verder mooi meegenomen is, maar niet noodzakelijk:

 • Basic skills op het gebied van CMS (WordPress), Google Analytics, Adobe Creative Cloud (bijv. InDesign)
 • Als je eerder beheerder bent geweest van een Facebook-, LinkedIn- of Twitteraccount van een organisatie/bedrijf/vereniging.

  Belangrijke praktische informatie

  De stageperiode heeft een looptijd van ongeveer 5 maanden. Bij voorkeur start je begin februari 2023. Daarnaast ben je ten minste vier dagen (32 uur) per week beschikbaar.

  Tenslotte, wat krijg jij als stagiair van ons terug?

• Partos vindt het belangrijk dat je leert van je stage. Daarom stellen we vooraf een aantal leerdoelen vast. Tijdens je stage word je begeleid door een communicatiemedewerker en zitten we regelmatig samen om de voortgang en leerdoelen te bespreken.

• Een kleinschalige werkomgeving met ruimte voor je persoonlijke inbreng en mogelijkheid je stage aan te passen naar jouw interessegebied.
• Partos biedt als branchevereniging een goede mogelijkheid om de Nederlandse ontwikkelingssector te leren kennen. Dit doe je niet alleen vanaf het kantoor in Amsterdam, maar ook door samen te werken en meetings te hebben met collega’s binnen de ontwikkelingssector.
• De mogelijkheid om zelf deel te nemen aan interessante events die aansluiten op het werk en de kennisdeling binnen de ontwikkelingssector.
• Het hybride werken is goed ingeburgerd inmiddels. Je werkt deel vanuit huis, en deels op kantoor.
• Een stagevergoeding van 450 euro op basis van 36 uur per week. Per maand, uitgaande van 32 uur beschikbaarheid, komt dat neer op ongeveer 420 euro per maand.

Reageren?

Mail je motivatiebrief met cv uiterlijk 8 januari 2023 naar sollicitatie@partos.nl t.a.v. Marleen Kooij.

Gesprekken zullen in daaropvolgende week plaatsvinden. Voor vragen is Sera op maandag, dinsdag,