Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM)

Organisatie

Het Openbaar Ministerie (OM) wil zichtbaar, merkbaar en herkenbaar een effectieve bijdrage leveren aan een veilige en rechtvaardige samenleving. Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) speelt hierbij een belangrijke rol door het beoordelen van strafzaken, waaronder veel verkeersgerelateerd en Mulderberoepen (verkeersgedragingen). De 450 collega’s van Parket CVOM beoordelen per jaar meer dan 600.000 zaken .

 

Parket CVOM is een jonge en dynamische werkomgeving waar intensief wordt samengewerkt met de andere OM-onderdelen en ketenpartners in heel Nederland. Stagiair zijn bij Parket CVOM betekent een wezenlijke bijdrage leveren aan de maatschappij. Je loopt stage in een omgeving met ambitieuze collega’s waarin je uitstekend kunt presteren en jezelf prima kunt ontwikkelen. Je collega’s zijn omgevingsgericht, kunnen goed samenwerken en werken op basis van vertrouwen. Integriteit, rechtvaardigheid, maatschappelijke betrokkenheid en vakmanschap staan hoog in het vaandel en komen terug in alles wat wij doen.

Gegevens

Bezoekadres: Graadt van Roggenweg 300, 3531 AH Utrecht

Eventueel postadres: 8248, 3503 RE Utrecht

Website: www.om.nl

 

Contactpersoon

Naam afdeling: Afdeling HRM

E-mail: HRM-CVOM@om.nl

 

Vacature

Bij Parket CVOM streven we naar een veilige samenleving. Dit doen we onder andere door mensen te beboeten die verkeersovertredingen begaan. Tijdens jouw stageperiode krijg je de mogelijkheid ervaring op te doen op de afdeling Beleid & Strategie waarbij je als volwaardig lid van het beleidsteam ondersteuning bij werkzaamheden zal verrichten. Een van die werkzaamheden is het maken van analyses die bijdragen aan het vergroten van de kwaliteit van zaken. Daarnaast kan het schrijven van een beleidsnota, de voorbereiding van een schriftelijke vraag of het voorbereiden van informerende overleggen behoren tot je takenpakket.

Naast het meewerken krijg je tijdens de stage ook voldoende ruimte om kennis te maken met de rest van de organisatie en je competenties te ontwikkelen. Wij zijn op zoek naar een resultaatgerichte en proactieve stagiair die beschikt over goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk). Daarnaast ben je in staat om knelpunten te signaleren en te benoemen.

We zoeken een maatschappelijk betrokken stagiair die goed functioneert in een dynamische omgeving waarin het tonen van initiatief en daadkracht belangrijk zijn. Wij verwachten van iedere collega durf, discipline en doorzettingsvermogen. Dus ook van jou.

 

Vergoeding

De stagevergoeding is € 652,00 per maand o.b.v. 40 stage uren per week. Bij minder uren wordt de vergoeding naar rato berekend.

 

Verdere gegevens

Eerst mogelijke startdatum stage: september 2022

Betreft een stage voor derdejaars Wo-beleid stagiair voor minimaal 5 maanden.

Wil jij bij ons je vaardigheden en kennis verder verbreden en ontwikkelen dan ontvangen wij graag een  motivatiebrief en cv via het mailadres HRM-CVOM@om.nl.