Onderzoeksstage PROOF adviseurs

Ben je geïnteresseerd in hoe de onderlinge relaties tussen mensen invloed hebben op de samenwerking tussen verschillende organisaties en zoek je een onderzoekstage? Start dan in het najaar van 2022 als stagiair(e) bij PROOF Adviseurs!

Wat ga je doen?

Tijdens je stageperiode ga je binnen een team van PROOF Adviseurs aan de slag met het ontwikkelen van een tool waarmee samenwerkingscultuur gemeten kan worden. Doel van de tool is om organisaties inzicht te geven in sterke aspecten van hun samenwerkingscultuur en mogelijke verbeterpunten. Om dit te ontwikkelen begin je met een literatuurstudie en ga je op zoek naar variabelen die samenwerkingscultuur meten. Ook krijg je de gelegenheid om met het team een aantal diepte-interviews te houden met onze opdrachtgevers. Op basis van de literatuurstudie en interviews ontwikkel je een enquête-tool die je vervolgens ook mag testen bij een aantal opdrachtgevers. De uitkomsten van de testen analyseer je in SPSS en samen met het team organiseer je sessies waarin je met de opdrachtgevers de uitkomsten bespreekt en duidt.

Dit alles resulteert in een definitieve tool, die wij verder voor advies- en onderzoeksopdrachten gaan inzetten. Het ontwikkelen van de tool leent zich optimaal voor het uitvoeren van eigen onderzoek voor bijvoorbeeld een scriptie of paper.

De stage richt zich voornamelijk op het uitvoeren van het onderzoek, maar daarnaast krijg je gelegenheid om mee te draaien in de reguliere projecten en deel te nemen aan interne en externe bijeenkomsten. Kortom: je krijgt ook een goede indruk wat het betekent om adviseur te zijn.

Wat wij vragen:

  • Bij voorkeur heb je een bestuurskundige, (bedrijfs)economische, sociologische, (organisatie)psychologische, juridische achtergrond of vergelijkbaar.
  • Minimaal in het derde jaar van de bachelor en/of masterstudent (wo)
  • Je bent bekend met diverse onderzoeksmethoden zoals documentenstudie, interviews en enquêtes.
  • Je bent vaardig met SPSS en weet je op welke manier je ervoor zorgt dat de gebruikte indicatoren en variabelen valide zijn.
  • Je bent oplossingsgericht, assertief en flexibel.
  • Beschikbaar voor een stageperiode van minimaal 3-6 maanden.

PROOF Adviseurs

PROOF Adviseurs is als organisatieadviesbureau gespecialiseerd in de vormgeving en inrichting van samenwerking op maatschappelijke opgaven. Wij adviseren, faciliteren, begeleiden en ondersteunen bij organisatievraagstukken vanuit de maatschappelijke opgave. Dat kan gaan om (begeleiding bij) het vormgeven van een nieuwe organisatie of samenwerkingsverband, het evalueren of wijzigen daarvan of om het doen van (rekenkamer)onderzoek naar aanleiding van een gerezen vraag. Wij combineren kennis van bestuurlijk-juridische aspecten van samenwerking, de bijbehorende strategische vragen, het benodigde procesmanagement, financiering en bekostigingsarrangementen, dienstverleningsconcepten en culturele en relationele aspecten. Wij hebben zeer veel ervaring met de governance van samenwerkingsverbanden.

Ons aanbod

Wij bieden studenten een kans om kennis te maken met onze adviespraktijk. Het aantal uren in de week is nader overeen te komen. Daarnaast kunnen wij ook een afstudeerplek aanbieden. Je ontvangt een stagevergoeding en je reiskosten worden door ons vergoed.

Informatie

Voor meer informatie over de mogelijkheden van de stage kan je contact opnemen met Ilse Wesseling via 085-0471007 of ilse@proofadviseurs.nl. Heb je interesse? Wij ontvangen je cv en brief graag per mail.