Onderzoeksstage bij ActiZ

Onderzoeksstage bij ActiZ

Stageplaats onderzoek rol zorgorganisaties in realiseren nieuwe woonvormen voor ouderen voor WO-er BSc/MSc

Bij landelijk werkende branchevereniging te Utrecht

Start tussen september en november 2020, duur 4 à 6 maanden

Als stagiair bij ActiZ doe je ervaring op met maatschappelijk zeer relevante thema’s in het hart van de actualiteit. Elke dag zit vol nieuwe uitdagingen en binnen ActiZ krijg je de ruimte om te werken aan uitdagende vraagstukken. ActiZ is de landelijke branchevereniging van en voor 400 zorgorganisaties in verpleeghuiszorg, zorg thuis en jeugd. De leden zorgen met bijna 400.000 medewerkers dag in, dag uit voor meer dan twee miljoen mensen. Daarmee vormen onze leden een onmisbare schakel in de Nederlandse maatschappij en vinden we elkaar op gemeenschappelijke thema’s als arbeidsmarkt, kwaliteit, technologie en samenwerking. Met onze belangenbehartiging maken we ons sterk als verbindende schakel tussen leden, maar ook richting politiek, andere zorgaanbieders, ministeries, gemeentes, zorgverzekeraars, vakbonden, toezichthouders en media. De sector die wij vertegenwoordigen is volop in beweging. Bij ActiZ werk je samen met zo’n 85 collega’s aan een gemeenschappelijk doel: goede zorg voor nu en later. Gaat je hart hier sneller van kloppen, dan hebben wij een leerzame stage voor jou bij ons ActiZ-team! Je gaat niet alleen onderzoek doen maar je krijgt ook alle kans om het werkveld te leren kennen.

Stageopdracht

Tijdens je stage doe je een onderzoek naar de rol die zorgorganisaties hebben in het realiseren van (zorg)woningen voor ouderen. Er is landelijk veel aandacht voor nieuwe woonvormen voor ouderen die het gat tussen thuis en het verpleeghuis kunnen overbruggen. Hierbij gaat het om zelfstandige woningen voor ouderen, waar zij indien nodig zorg thuis kunnen ontvangen. En waar vaak (wijk)voorzieningen zijn en diensten worden geboden die de saamhorigheid en zelfredzaamheid van de bewoners bevorderen. ActiZ signaleert dat er meer van deze geschikte woningen nodig zijn voor ouderen. Vaak worden deze woningen gerealiseerd in een samenwerking tussen woningcorporaties, gemeenten en zorgorganisaties. In het onderzoek kijk je welke rol zorgorganisaties hierin nemen: nemen zij het initiatief, doen zij dit gezamenlijk met of op verzoek van andere organisaties of nemen ze juist een afwachtende houding aan? Willen ze graag eigenaar van het vastgoed zijn, of juist niet? En wat werkt goed in welke situatie? De rol van zorgorganisaties in het realiseren van de woonvormen kan vanuit verschillende (wetenschappelijke) perspectieven worden benaderd.

De uitkomsten dienen als input voor een op te stellen visie op wonen en zorg die kan worden ‘ingezet’ bij vragen van Tweede Kamer, Pers en zorgorganisaties aan ActiZ. Het onderzoek moet een beeld geven wat de rol van zorgorganisaties is en waar vanuit ActiZ aandacht voor gevraagd moet worden. De wijze van onderzoek wordt in onderlinge afstemming vastgesteld. Je doet onderzoek deels achter je bureau én deels in gesprek met zorgorganisaties en andere stakeholders.

Meelopen

Wat doet een beleidsadviseur bij ActiZ? Door mee te gaan naar de overlegtafels waaraan je stagebegeleider deelneemt, leer je het werk van de beleidsadviseur ook van die kant kennen. Ook krijg je daarmee een goed beeld van de (landelijke) stakeholders en de beleidsaanpassingen die nodig zijn in het belang van de zorgorganisaties en hun cliënten. Je bent aanwezig bij het overleg met de Ministeries van VWS en BZK en de afstemming met andere brancheorganisaties in wonen en zorg, naast de maandelijkse bijeenkomst van de kerngroep van bestuurders, de algemene ledenvergadering en de verschillende interne teambijeenkomsten. Elke maandagochtend ‘tijdens de weekstart’ praten de ActiZ-collega’s elkaar bij over waar ze die week mee bezig zijn. Afhankelijk van de ontwikkelingen door Covid-19 kan een deel van de overleggen digitaal plaatsvinden en is aanwezigheid op kantoor wel mogelijk maar wellicht niet dagelijks.

Wat verwachten wij van jou?

Je bent een WO-student, bijvoorbeeld beleid & management van de gezondheidszorg, bestuurskunde  of organisatiewetenschappen, 3e jaar bachelor of master (voorkeur master). Verder ben je een zelfstarter, niet bang vragen te stellen, proactief en analytisch sterk. Je beschikt over een gezonde dosis nieuwsgierigheid en je bent ondernemend en zelfstandig in het uitvoeren van je stageopdracht.

Wat bieden wij?

Deze opdracht biedt jou de mogelijkheid om mee te draaien in een team van professionals in een professionele, moderne werkomgeving vlakbij het centrum van Utrecht. Je collega’s zijn allemaal WO-opgeleid, waardoor we de begeleiding en support kunnen bieden die jij nodig hebt voor je stage.  Én je krijgt, omdat ActiZ een landelijk werkende organisatie is en bijna alle zorgorganisaties ouderenzorg lid zijn van ActiZ, een goed beeld van alles wat er speelt rond ouderen- en thuiszorg in Nederland.  De stage kan starten tussen september en november en duurt 3 à 6 maanden. Je ontvangt bij een fulltime stage (40 uur per week) een stagevergoeding van € 400,– per maand (WO-bachelor) en € 450,– (WO-master).

Solliciteren?

Vragen? Bel de stagebegeleider, Penny Senior, beleidsadviseur 085 0772049, of Frank Hagelstein, accountmanager Wonen en Zorg, 085 0772016.

Belangstelling? Je CV en motivatiebrief zijn van harte welkom op solliciteren@actiz.nl t.a.v. Helène Oosenbrug, personeelsmanager.

Naam & locatie van de organisatie

ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties te Utrecht, Oudlaan 4.

Www.actiz.nl

https://www.actiz.nl/over-actiz/bureau

https://www.actiz.nl/werken-bij-actiz

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

X