Nautus

Bevlogen en betrokken. Van begin tot eind. Wij versterken gemeenten. Door te helpen met het beantwoorden van sociale vraagstukken. Samen ontwikkelen én implementeren we uitvoerbare plannen.

Beweging is het begin van verandering
Gemeenten staan voor enorme uitdagingen. Sociale vraagstukken die in de samenleving spelen en opgelost moeten worden. Waarbij goede wil en intenties het vaak afleggen tegen de weerbarstigheid van de dagelijkse praktijk. Wij doorbreken die status quo. En brengen mensen in beweging.

Van de behoeften en wensen van inwoners, tot de soms tegenstrijdige belangen van de politiek, en de werkdruk van gemeentelijke specialisten: veranderopdrachten vragen om een grondige aanpak. Waarbij wij niet geloven dat ons werk is gedaan bij het opleveren van een lijvig plan dat in de la verdwijnt. We willen echt het verschil maken. Van visie tot implementatie.

Wat ons beweegt
We gaan voor impact. Bij gemeenten en in de samenleving. Het nemen van verantwoordelijkheid is hierbij een voorwaarde. Het creëert ruimte om ambities, vergezichten en abstracties te vertalen. Naar concrete en uitvoerbare plannen en processen. Dit geeft ons energie. Waarmee we het vuur aanwakkeren bij anderen.

Dit lukt ons alleen door innig samen te werken met gemeentelijke professionals. De mensen die het uiteindelijk moeten doen. Zo ontwikkelen we een werkbare oplossing die aansluit bij de realiteit van alledag.

Wat we doen
Verandering teweegbrengen. Dat begint met het stellen van de vraag achter de vraag. Die legt namelijk bloot wat er echt opgelost moet worden. En is het beginpunt van onze samenwerking. Soms schuurt en wringt dat. Kritisch en eerlijk zijn is niet altijd leuk. Maar wel nodig. Om tot een oplossing te komen waarbij uiteindelijk iedereen gebaat is. Welke oplossing dat ook is: als wij ons werk goed gedaan hebben, zijn gemeentelijke specialisten in staat de volgende stappen zelf te zetten. Zo zorgen we voor blijvend resultaat.

Werken of afstuderen bij Nautus?
Nautus zoekt regelmatig naar stagiairs, trainees en (junior) adviseurs. Zoek je een stageplek of een baan? Kijk dan eens op nautus.nl/werkenbij. Je kunt daar ook terecht met een open sollicitatie of voor het plannen van een kennismakingsgesprek (met een USBO’er of juist niet).

Meer informatie over Nautus vind je op onze website nautus.nl.