Meewerkstage Public Affairs / Beleid (32-40 uur)

Wil jij ervaring opdoen op het gebied van public affairs en beleid? Wil jij je begeven in het politieke speelveld op misschien wel het belangrijkste maatschappelijke thema van dit moment: de woningmarkt? En volwaardig meedraaien in een kleine maar dynamische belangenvereniging? Dan zoeken wij jou!

Wie zijn wij?
Vastgoed Belang is dé branchevereniging van particuliere verhuurders in Nederland. Wij komen op voor de belangen van particuliere verhuurders die duurzaam en op een goede manier woningen verhuren, en daarmee een belangrijk onderdeel zijn van een goed functionerende woningmarkt. Met zo’n 5.000 leden is Vastgoed Belang een belangrijke stakeholder op het gebied van woningmarktbeleid, en een vaste gesprekspartner van gemeenten, ministeries, de Tweede Kamer en andere (politieke) organisaties.

Waar ga je werken?
Vastgoed Belang is gevestigd in Amsterdam, pal naast de Johan Cruyf ArenA. Het kantoor ligt op 5 minuten lopen van station Bijlmer-Arena. Het  bureau heeft een kleine organisatie van 8 FTE. Je gaat nauw samenwerken met de beleidsadviseur en de algemeen directeur.

Wat ga je doen?

• Je monitort politieke ontwikkelingen en mediaberichtgeving;
  • Je volgt en maakt verslag van politieke debatten;
  • Je analyseert beleidsstukken en onderzoeken;
  • Je werkt mee aan het opstellen van persberichten, opiniestukken en media-uitingen;
  • Je neemt deel aan stakeholder overleggen;
  • Je helpt mee met het organiseren van evenementen en (digitale) bijeenkomsten.

We vinden het belangrijk dat je een leerzame tijd bij ons hebt. We zullen daarom samen kijken waar jij je in wilt ontwikkelen en hoe we hier invulling aan kunnen geven.

Wat bieden  we je?

• Een veelzijdige en leerzame stageplek met veel verantwoordelijkheid
  • Ruimte om eigen initiatieven te ontplooien;
  • Een gezellige en informele werksfeer met een goede balans tussen hard werken en ontspanning;
  • Volop mogelijkheden om een professioneel netwerk op te bouwen;
  • Een maandelijkse stagevergoeding van €500 bruto (o.b.v. 40 uur per week) en reiskostenvergoeding.

Wat vragen we van je?

• Je volgt een relevante universitaire studie op het gebied van bv. politicologie, bestuurskunde, economie of communicatie;
  • Je hebt affiniteit met de Nederlandse landelijke en lokale politiek;
  • Je hebt interesse in woningmarktbeleid en bent bereid je hier in te verdiepen;
  • Je hebt gevoel voor tekst en taal en kan analytisch denken;
  • Je kan zelfstandig werken, toont initiatief en durft kritische vragen te stellen;
  • Je vindt het leuk om denkwerk af te wisselen met praktisch werk.

Periode
De stageperiode loopt van februari/maart tot en met de eerste week van juli 2021, voor 32-40 uur per week.

Enthousiast geworden? Stuur dan een mail naar Lbr@vastgoedbelang.nl met je CV en motivatiebrief. Heb je inhoudelijke vragen over de stage? Neem dan contact op met Lucas Brons via bovenstaand mailadres of telefonisch via 06 28 499 477.