Lotte van den Brink & Frisse Blikken

Lotte van den Brink & Frisse Blikken

Ola Periklessers!

Op het kantoor van Frisse Blikken hangt één quote van Pipi Langkous die ik typerend vind voor mijn stagetijd: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!” De grootste les die ik heb geleerd in deze periode is de waarde van doen: je leert vanzelf door nieuwe dingen te proberen. Ik had nog nooit podcasts geproduceerd, een videoscript geschreven of een infographic ontworpen. Bovenal had ik nog nooit een toekomstvisie voor een gemeente gemaakt. Vanaf dag één wordt je bij Frisse Blikken in het diepe gegooid en krijg je het vertrouwen, de verantwoordelijkheid en genoeg vrijheid om met projecten aan de slag te gaan. Hierdoor heb ik een hoop praktijkervaring opgedaan op het gebied van verandervraagstukken.

Ervaring opdoen in de praktijk is de belangrijkste reden geweest voor mij om te kiezen voor een stage. In september 2020 ben ik begonnen als stagiaire Transformation & Change Acceleration bij het projectmanagementbureau Frisse Blikken. Bij Frisse Blikken werken geen consultants of specialisten, maar projectmanagers die van A tot Z projecten neerzetten op het gebied van strategieactivatie, leer-en verandertrajecten en serious gaming. Van maandag t/m donderdag werken de projectmanagers bij diverse opdrachtgevers. Op vrijdag komt iedereen samen op kantoor om trainingen te volgen en te werken aan ondernemerschap.

Het grootste project waar ik aan heb gewerkt was de ontwikkeling van de toekomstvisie 2040 voor gemeente Drimmelen. De toekomstvisie is een visie op wonen, werken en leven in de gemeente en is in samenhang met de omgevingsvisie gevormd. De toekomstvisie is geschreven op basis van een langdurig participatietraject waarin inwoners, ondernemers en maatschappelijke instanties hun voorkeur konden uitspreken voor keuzes in de toekomst. Ik heb ondersteund op uiteenlopende creatieve interventies: van een Swipocratie (online tooling) tot en met een interactief museum. Het is ontzettend leerzaam geweest om deze ontwikkeling ‘van buiten naar binnen’ van dichtbij mee te hebben gemaakt.

Stage lopen bij Frisse Blikken is een échte aanrader, omdat er naast hard werken ook genoeg ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en ontspanning. Frisse Blikken biedt individuele coaching, intervisie met mede-stagairs en een aantal trainingen. Dit heeft eraan bijgedragen dat ik mijn talenten en interesses verder heb ontdekt. Daarnaast word je al snel hecht met je medestagiairs en je collega’s door de vele koffiemomenten, gezamenlijke lunch en borrels.

Al met al heb ik een hoop ‘Pipi momentjes’ gehad, waardoor ik in korte tijd veel heb geleerd!

Wil je meer weten over stage lopen bij Frisse Blikken? Je kan altijd contact opnemen met mij (l.vandenbrink2@students.uu.nl). Ik vertel je graag meer!

Frisse groet, Lotte

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

X