Hulpkanalen

Binnen de Universiteit en op USBO zijn veel manieren waarop je advies kan inwinnen over vragen die je hebt met betrekking tot je studie of persoonlijke omstandigheden. Om het benaderen van deze hulplijnen gemakkelijker te maken, bieden we op deze pagina een overzicht met de belangrijkste onderwerpen en de juiste contactpersonen.

Heb je vragen over:

Daarnaast hebben wij twee video’s gemaakt: één om de tutoren van de opleiding te introduceren en één om de studieadviseur te introduceren. In deze video’s vertellen ze meer over wat zij voor je kunnen betekenen. Bekijk ze hier.


Invulling keuzeruimte

Binnen de bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschap is er ruimte voor keuzevakken. In het tweede jaar moet er 7,5 ECTS aan profileringsruimte worden opgevuld en binnen het derde jaar 30 ECTS. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om dit op te vullen. Over het algemeen kun je het best naar de studieadviseur (Hetty Faber) gaan wanneer je met vragen zit over de invulling van deze keuzeruimte. Hieronder worden enkele mogelijkheden aangedragen met daarbij de contactpersoon op USBO of bij de UU die je hierover kunt spreken.

Keuzecursussen en minors

Wanneer je besluit om keuzecursussen of een minor te gaan volgen, kun je met vragen bij de studieadviseur Hetty Faber terecht. Zij kan je helpen om vakken te kiezen die goed bij de opleiding passen en kan je helpen met de inschrijving. Mocht je technische problemen ondervinden of het inschrijven voor de vakken niet lukken, neem dan contact op met UU studentservices.

In het buitenland studeren

Voor het half jaar keuzeruimte in het derde jaar of in andere vrij in te delen ruimte binnen je studie, is het mogelijk om in het buitenland te gaan studeren. De beschikbare universiteiten en de stappen die je moet volgen om deel te nemen aan een dergelijk traject, staan duidelijk uitgelegd op de Universiteitswebsite. Mocht je vragen hebben over de mogelijkheden om naar het buitenland te gaan, dan kun je contact opnemen met de studieadviseur Hetty Faber. Vragen over de aanmeldingsprocedure en over specifieke universiteiten in het buitenland, kunnen gesteld worden aan de International Office.

Stage lopen

Ook is er de mogelijkheid om stage te gaan lopen voor studiepunten. Wanneer je de mogelijkheden hiertoe binnen jouw loopbaan wil bespreken, neem dan contact op met de studie adviseur Hetty Faber. Wanneer je al iets meer weet wat je wilt en op zoek gaat naar een stage, kan de Career Officer Berber Noordzij je verder helpen. Zij heeft veel contacten en kan je helpen met het vinden van een passende stage.

 


Studieloopbaan

Wil je graag een tussenjaar nemen? Loop je door andere omstandigheden studievertraging op? Weet je nog niet welke master je wil doen of twijfel je over de leerkring die bij je past? Voor al deze vragen kun je terecht bij de studieadviseur Hetty Faber. Zij kan samen met jou kijken naar de studieloopbaan die bij jouw situatie past.

Master kiezen

Veel masters aan USBO hebben net als de bacheloropleiding selectie aan de poort. Voor vragen over de aanmeld- en selectieprocedure kun je contact opnemen met Anneke Versluis. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met de coördinatoren van de masters, die terug te vinden zijn op de website. Dit geldt ook voor studenten die nog niet aan USBO studeren.

 


Persoonlijke omstandigheden

Word je door ziekte belemmerd in je studie of zijn er familieomstandigheden die je studievoortgang lastig maken? Heb je last van stress of wil je topsport combineren met de opleiding? Voor alle vragen hierover kun je contact opnemen met verschillende personen. Belangrijk hierbij is dat je contact opneemt met de persoon waar jij je prettig bij voelt. Dat kan je tutor zijn, de studieadviseur, een studentpsycholoog of de studentdecaan (een afspraak maken met de studentdecaan kan via Student Services). Zij staan allen voor je klaar om je verder te helpen en kunnen zorgen dat jij bij de juiste persoon terecht komt. Aarzel dus niet om eens contact met ze op te nemen als je het gevoel hebt dat dat goed zou zijn. Daarnaast biedt de universiteit enkele tips en tools om te kijken hoe jij jezelf kunt verder helpen!


Overig

Heb je een vraag die niet aan bod is gekomen? Je kunt altijd contact opnemen met je tutor of de studieadviseur. Zij zijn je eerste aanspreekpunt voor vragen en kunnen je altijd naar de juiste persoon doorsturen.


Video’s